Україна загине

Україна загине,

рятуючи світ від голоду,

або до причин появи теорій семітського походження

трипільської культури  та заснування Києва іудеями

(дивись „Вітчизняні дегенерати на тлі реалій розвитку

прогресивного громадянського суспільства”,

частина четверта на сайті  unaunso.org)

 

Україна - одна із ключових держав, що може допомогти у виході із продовольчої кризи, що очікується незабаром у світі, повідомляє DW. Таку заяву зробили британські екологи. Вони вбачають в Україні великий потенціал, здатний вивести світ із кризи.

У статті "Їжа закінчується" лондонської газети Guardіan називається причина, що прискорює настання дефіциту: усе більше земель, в Америці й на Заході, але й в інших частинах планети, які раніше використовувалися під виробництво продуктів харчування, тепер використовуються для культивування біопалива для виробництва етанолу й інших "чистих" джерел енергії - як з метою не забруднювати атмосферу, так і для зниження залежності від нафти з вибухонебезпечного й нестабільного Близького Сходу.

І це, як стверджують експерти, є чинником, що сприяє збільшенню цін на продукти харчування. Якщо до цього додати скорочення обсягів води, природні катастрофи й ріст населення, попереджає лондонське видання, то виходить "рецепт нещастя", пише La Repubblіca.

Світова продовольча організація під егідою ООН передбачає, що попит на біопаливо в найближчі 3 роки зросте на 170%. А звіт Організації економічного співробітництва й розвитку допускає, що в наступні 10 років ціни на продовольство у світі можуть зрости на 20 -50%.

Тим часом ростуть ціни на продовольство. Як зазначив в інтерв`ю британському виданню Guardіan експерт консалтингової фірми Deloіtte Марко Гілл, світові ціни на кукурудзу цього року подвоїлися. У червні ціни на пшеницю були найвищими за десятиліття.

У зв`язку з тим, що експорт зі США помітно падає, екологи зазначають, що найкращим варіантом рішення проблеми було б виробництво Україною, Аргентиною, Польщею (ось чому йде така шалена боротьба поляків за Польщу!) й Казахстаном більших обсягів продовольства на експорт.

Як повідомлялося, ціни зерна на світових товарних ринках досягли рекордно високої відмітки. Експерти побоюються, що це може призвести до подорожчання хліба.

До теми Голодомору

СБУ. Згадаємо їх поіменно

 Служба Безпеки України повідомляє нам керівний склад НКВД в Україні 30-х років ХХ століття : http://sbu.gov.ua/sbu/doccatalog/document?id=39281

 

Нарком В.А.Балицкий

Заступники - К.М.Карлсон, З.Б.Кацнельсон.

Виконавці: С.С.Мазо М.К.Александровский В.Т.Иванов С.Н.Миронов-Король О.Б.Розанов М.М.Тимофеев М.Д.Шаров Ю.І.Бржезовский Г.Б.Загорский Я.З.Каменський В.ЗОЛОТАРЕВ Б.В.Козельский Я.К.Крауклис Ю.Ф.Кривец В.Я.Левоцкий П.В.Семенов Д.М.Соколинский М.Г.Чердак П.Г.Шестак-Соколов С.М.Циклис М.Ю.Амиров-Пиевский Л.С.Арров-Тандетницкий И.Я.Бабич О.М.Берман В.М.Блюман Я.Д.Борецкий Б.Ю.Борин С.І.Борисов-Лендерман Н.Я.Боярский С.С.Брук И.А.Вепринский А.И.Геплер О.С.Глуховцев М.И.Говлич С.И.Гольдман Г.А.Гришин-Клювгант В.А.Двинянинов М.Г.Джавахов С.М.Долинский-Глозберг Г.Т.Донец Т.П.Дорожко Н.Б.Едвабник Ю.Д.Елькин О.Г.Евгеньев С.И.Заславский М.О.Извеков Б.Б.Каган И.Я.Казбек-Каплан Ю.Е.Каневский А.Е.Караганов С.Т.Карин-Даниленко Я.Л.Карпейский М.Я.Кларов-Соловейчик И.И.Ключкин М.Б.Корнев Д.С.Леопольд-Ройтман В.Я.Лея В.И.Ляшик Б.А.Манькин Д.М.Медведев И.Д.Морозов И.С.Найдман Н.Ш.Новаковский В.И.Окруй Д.В.Орлов Г.М.Осинин-Винницкий Я.А.Пан Я.В.Письменный М.Т.Приходько Я.І.Райхштейн А.М.Ратинский П.М.Рахлис Л.Й.Рейхман О.И.Риклин В.М.Розов Н.Л.Рубинштейн С.И.Самойлов-Бесидский С.И.Самовский А.Я.Санин-Затурянский А.В.Сапир О.К.Уралец-Кетов Я.Ю.Флейшман М.Г.Ханников М.И.Шелудченко Ю.С.Шатов О.М.Шерстов Р.Е.Штурм Л.Т.Якушев

 

Національність. Національний склад  керівництва НКВД УССР: евреї - 60 (66,67%), росіяни - 13 (14,44%) українці - 6 (6,67%), латиши - 3 (3,33%) поляки - 2 (2,22%) білоруси - 1 (1,11%), немає даних - 5 (5,56%)

Плодотворна праця Допи і Гєпи

Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин щодо фактів порушення Конституції України, законів України у сфері тарифних, майнових, земельних, бюджетних та фінансових відносин Харківським міським головою Добкіним Михайлом Маркевичем та секретарем Харківської міської ради Кернесом Геннадієм Адольфовичем при виконанні ними службових обов'язків Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування обставин щодо фактів порушення Конституції України, законів України у сфері тарифних, майнових, земельних, бюджетних та фінансових відносин Харківським міським головою Добкіним Михайлом Маркевичем та секретарем Харківської міської ради Кернесом Геннадієм Адольфовичем при виконанні ними службових обов'язків утворена Постановою Верховної Ради України №138-У1 від 07 березня 2008 року. Склад Комісії налічує 9 членів, які пропорційно представляють всі парламентські фракції. Головою Комісії обрано Ляшка О.В., представника фракції «Блок Юлії Тимошенко». Заступником голови Комісії обрано Грицака В.М., представника фракції Партії регіонів України. Секретарем Комісії обрано Катеринчука М.Д., представника фракції Блоку «Наша Україна - Народна самооборона».

Тимчасовою слідчою Комісією Верховної Ради України визначено такі основні напрямки роботи: - порушення законодавства України у земельній та майновій сферах; - порушення законодавства України у фінансово-бюджетній сфері.

У матеріалах, які надійшли до Тимчасової слідчої комісії від управлінь МВС України, СБУ України, КРУ України в Харківській області, прокуратур м. Харкова і Харківської області, мешканців м. Харкова, повідомляється про наступне.

Порушення законодавства України у земельній та майновій сферах

З набуттям повноважень Харківського міського голови і Харківської міської ради була запроваджена практика порушення та ігнорування норм чинного законодавства, що призвело до численних фактів прийняття на сесії Харківської міської ради протиправних рішень про надання дозволів та розроблення проектів відведення земельних ділянок та надання у власність земельних ділянок фізичним та юридичним особам, що підтверджується, зокрема, рішеннями судів у таких справах:

1. За позовом ТОВ «АЛЬ-ПАРІ» до Харківської міської ради про скасування пункту 41 та пункту 42 рішення Харківської міської ради від 21.02.2007 року №8/07: - постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 23 жовтня 2007 року скасовано пункт 41 та пункт 42 рішення Харківської міської ради від 21 лютого 2007 року №8/07 «Про скасування рішень Харківської міської ради», якими було скасовано попереднє рішення Харківської міської ради про надання в оренду земельних ділянок ТОВ «АЛЬ-ПАРІ»; - рішенням Господарського суду Харківської області від 10 травня 2007 року Харківській міській раді було відмовлено у задоволенні позову до ТОВ «АЛЬ-ПАРІ» про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та зобов'язання повернути земельну ділянку; - постановою Харківського апеляційного господарського суду від 28.11.2007 року у задоволенні заяви Харківської міської ради про перегляд за нововиявленими обставинами відмовлено та залишено без змін рішення господарського суду Харківської області від 10.05.2007 року.

Таким чином, три судові інстанції підтвердили незаконність рішення Харківської міської ради від 21.02.2007 року №8/07.

2. За позовом ТОВ «Таміра» до Харківської міської ради про визнання незаконним рішення №73/06 від 26.07.2006 року в частині скасування пункту 53 додатку до рішення Харківської міської ради від 24.09.2003 року №178/03: - постановою Господарського суду Волинської області від 18.12.2006 року позовні вимоги ТОВ «Таміра» до Харківської міської ради задоволене в повному обсязі - визнано незаконним рішення № 73/06 від 26.07.2006 року в частині скасування пункту 53 додатку до рішення від 24.09.2003 року №178/03, яким ТОВ «Таміра» надавалася в оренду земельна ділянка; - ухвалою Вищого адміністративного суду України постанову Господарського суду Волинської області від 18.12.2006 року залишено без змін. Таким чином, незаконність рішення Харківської міської ради №73/06 від 26.07.2006 року підтверджено у судовому порядку. У судовому порядку також встановлені факти неукладання або зволікання з укладанням договорів оренди земельних ділянок посадовими особами Харківської міської ради, зокрема: - постановою Київського районного суду міста Харкова від 12 листопада 2007 року задоволені позовні вимоги ТОВ «Левада-Сіті» до Харківської міської ради - Департамент містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради зобов'язано виготовити три примірники договору оренди земельної ділянки та надати їх на підпис ТОВ «Левада-Сіті»; - постановами Київського районного суду міста Харкова від 06 вересня та від 03 жовтня 2007 року задоволені позовні вимоги АТ «Концерн АВЗК» до Харківської міської ради - Департамент містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради зобов'язано виготовити три примірники договору оренди земельної ділянки та надати їх на підпис Харківському міському голові, який від імені міської ради уповноважений підписувати договори оренди.

Мають місце факти невиконання рішень судів Харківським міським головою, Харківською міською радою та її посадовими особами, зокрема:

- ухвалою Київського районного суду м. Харкова про забезпечення позову у справі №2а-578/06/09 від 06.12.2006 року Харківській міській раді, головному управлінню містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради було заборонено вчиняти певні дії та призупинити дії по підготовці документів, рішень і погоджень, спрямованих на надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Фізкультурній іншим особам (крім позивача Сорокіна В.Г.). Проте листом (вих. №9750 від 15.08.2007 року) за підписом начальника управління містобудування та архітектури Харківської міської ради С.Г. Чечельницького позивача було повідомлено про надання дозволу на розробку проекту відведення спірної земельної ділянки (по вул. Фізкультурній) іншій особі, чим було грубо порушено вимоги вказаної вище ухвали суду; - ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 29 лютого 2008 року у справі за позовом прокурора м. Харкова в інтересах держави до Харківської міської ради, Державного підприємства «Укрспецзем» про визнання недійсним рішення конкурсної комісії з проведення конкурсу щодо визначення спеціалізованої організації для проведення земельних торгів Харківській міській раді було заборонено проводити земельні торги у місті Харкові до розгляду справи по суті. Ухвала підлягала негайному виконанню, була оголошена державним виконавцем у приміщенні Великої зали Харківської міської ради, де проводилися земельні торги у присутності Харківського міського голови та секретаря Харківської міської ради, які однак привселюдно та демонстративно відмовилися її виконувати. Земельний аукціон було продовжено, що свідчить про умисне невиконання Харківським міським голови та секретарем Харківської міської ради судового рішення, різновидом якого є ухвала адміністративного суду.

Також органами внутрішніх справ порушено ряд кримінальних справ за фактами фіктивного підприємництва щодо фірм, яким рішеннями Харківської міської ради були надані в оренду земельні ділянки, зокрема, щодо:

- ТОВ «Моріон-1», місцезнаходження ділянки - вул. Плєхановська, площа 8600 м2, цільове призначення - торгово-офісний комплекс; ТОВ «Барс», місцезнаходження ділянки - вул. Полтавський Шлях, цільове призначення - гіпермаркет будівельних матеріалів, площа 34511 м2 (рішення X сесії V скликання від 27.12.2006); - ТОВ «Фірма Гагат Плюс», місцезнаходження ділянки - вул. Воровського, цільове призначення - автостоянка вантажних автомобілів, площа 32567 м2 (рішення XI сесії V скликання від 21.02.2007); - ТОВ «Крокус-монт», місцезнаходження ділянки - перехрестя вул. Л.Пастера і вул. 17 Партз'їзду, цільове призначення - котеджна забудова, площа 64015 м2 (рішення X сесії V скликання від 27.12.2006); - ТОВ «Алькес XXI», місцезнаходження ділянки — район житлового масиву «Горизонт» в Орджоникідзевському районі, цільове призначення - торгівельний комплекс, площа 35518 м2 (рішення X сесії V скликання від 27.12.2006); - ТОВ «Алія Плюс», місцезнаходження земельної ділянки - пр-т Московський (вул. Пліточная), цільове призначення - житловий комплекс, площа 9,7234 га (рішення XI сесії V скликання від 21.02.2007). ТОВ «Цихар», місцезнаходження земельної ділянки пр-т. Московський на перетині з вул. Плєхановською, площа 9200 м2 (рішення VII сесії V скликання від 22.11.2006); - ТОВ «Празем-1», місцезнаходження земельної ділянки - пр-т. Леніна (в районі готелю «Мир»), цільове призначення - торгівельно-офісний центр, площа 32676 м2 (рішення XIII сесії V скликання від 25.04.2007); - ТОВ «Підприємство Арес», місцезнаходження земельної ділянки - вул. Р.Ейдемана, цільове призначення - житловий комплекс, площа 0,98 га (рішення XI сесії V скликання від 21.02.2007); - ТОВ «Мейса-пром», місцезнаходження земельної ділянки — вул. Саперна, цільове призначення — супермаркет, площа 0,47 га (рішення XI сесії V скликання від 21.02.2007); - ТОВ «Нозеам», місцезнаходження земельної ділянки - пров. Воробйова, цільове призначення — офісна будівля, площа 441 м2 (рішення ХЗІ1 сесії V скликання від 25.04.2007).

Загальна площа земельних ділянок, наданих рішеннями Харківської міської ради в оренду фіктивним фірмам, становить понад 300 тис. м2.

Встановлені також порушення під час прийняття Харківською міською радою рішення від 04.07.2007 року про затвердження «Програми приватизації та відчуження об'єктів комунальної власності територіальної громади Харкова на 2007-2011 роки». До вказаної Програми приватизації включено пам'ятники архітектури
, хоча згідно зі статтею 1 Закону України «Про тимчасову заборону приватизації пам'яток культурної спадщини» приватизацію пам'яток культурної спадщини заборонено до затвердження Верховною Радою України переліку пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації. Прокуратурою міста Харкова внесено протест на це рішення Харківської міської ради.

Прокуратурами міста Харкова та Харківської області неодноразово проводились перевірки законності прийнятих рішень сесіями Харківської міської ради п'ятого скликання, за результатами яких принесено 32 протести.

Прокурором міста Харкова протести внесені, зокрема, на такі рішення Харківської міської ради:

- протест від 22.03.2007 року на Положення про порядок акредитації журналістів та технічних працівників засобів масової інформації при Харківській міській раді; - протест від 17.01.2007 року на п. 16 додатку до рішення Харківської міської ради № 166/06 від 22.11.2006 року «Про скасування рішень Харківської міської ради»; - протест від 22.10.2007 року на рішення Харківської міської ради №224/07 від 03.10.2007 року; - протест від 08.10.2007 на рішення Харківської міської ради №12/07 від 21.02.2007 року; - протест на рішення Харківської міської ради №151/07 від 04.07.2007 року «Про програму приватизації та відчуження об'єктів комунальної власності територіальної громади Харкова на 2007-2011 роки»; - протест на п. 5 додатку до рішення Харківської міської ради №166/06 від 22.11.2006 року «Про скасування рішень Харківської міської ради»; - протест на п. 1 та п. 2 рішення №180/07 «Про скасування рішень Харківської міської ради та її виконавчого комітету щодо приватизації та оренди комунального майна»; - протест на п. 24 рішення Харківської міської ради від 03.10.2007 року №181/07 «Про скасування рішень Харківської міської ради»; - протест від 27.09.2007 року на п. 76 додатку №1 до рішення Харківської міської ради четвертого скликання №75/05 від 27.04.2005 року.

Порушення законодавства України у фінансово-бюджетній сфері

Комунальне підприємство «Жилкомсервіс» (директор Яковлєв А.А., призначений розпорядженням Харківського міського голови), засноване на підставі рішення сесії Харківської міської ради від 26.07.2006 року та підпорядковується виконавчому комітету Харківської міської ради на чолі з М.М.Добкіним, впродовж 2007 року згідно рішень сесії міської ради одержало на розрахункові рахунки ЗО млн. грн. в якості приросту обігових коштів. Встановлено, що в порушення вимог Закону України «Про закупівлю товарів, робот та послуг за державні кошти» посадові особи КП «Жилкомсервіс» у березні 2007 року уклали угоду з ТОВ «МКС» на поставку комплекту робочого місця оператора (комп'ютерна техніка) на загальну суму 1120 тис. грн. При цьому вартість вказаної техніки на ринку значно нижче (на 200-250 тис. грн.) ціни придбання. За вказаним фактом порушено кримінальну справу.

У жовтні 2007 року в порушення вимог Закону України «Про закупівлю товарів робот та послуг за державні кошти» посадовими особами КП «Жилкомсервіс» було придбано офісне обладнання на суму 1 млн. грн., вартість якого необгрунтовано збільшена на 300 тис. грн. За вказаним фактом порушено кримінальну справу.

У 2007 році КП «Жилкомсервіс» уклало договір з ТОВ «ІФТ-Консалтінг» (директор останнього А.А.Челобітчиков до моменту реєстрації працював комерційітим директором в «НІЖ Холдінг», засновником якого є секретар Харківської міської ради Кернес Г.А.), яке надало послуги по оренді комп'ютерної техніки КП «Жилкомсервіс» на загальну суму 1 млн. 800 тис. грн. Вказане підприємство також надавало аналогічні послуги Харківській міській раді на суму 750 тис. грн.

У березні-серпні 2007 року КП «Жилкомсервіс» перерахувало київському ТОВ «Інформаційно-облікові системи», яке має ознаки фіктивності, майже 14 млн. грн. за послуги щодо системного проводження та оренді програмного комплексу.

За матеріалами відділу Державної служби по боротьбі з економічними злочинами ГУ МВСУ в Харківській області слідчим відділом 14.03.2008 року порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України за фактом заволодіння бюджетними коштами в сумі 700 тис. грн. посадовими особами КСП «Харківміськліфт» шляхом зловживання службовим становищем.

Установлено, що між КСП «Харківміськіфт» та Головним управлінням житлово-комунального господарства Харківської обласної державної адміністрації від 05.09.2007 року укладено договір №171 на виконання робіт по ремонту ліфтів в житлових будинках на території Червонозаводського району міста Харкова. Згідно акту прийому виконаних робіт за грудень 2007 року, роботи виконано. Проте під час перевірки КРУ встановлено, що вказані роботи не проводились, а посадові особи КСП «Харківміськліфт» заволоділи бюджетними коштами в сумі 700 тис. грн.

Проведеною спеціалістами КРУ ревізією в Державному підприємстві «Харківський метрополітен», Управлінні комунального майна та приватизації Харківської міської ради, комунальному підприємстві «Шляхрембуд», комунальному підприємстві «Міськсвітло» встановлені фінансові порушення на загальну суму майже 2 млн. гривень. Зокрема, через завищення вартості та обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт ДП «Харківський метрополітен» сплачено підрядним організаціям зайві 738 тис. грн. Ревізією фінансового-господарської діяльності комунального підприємства «Шляхрембуд» встановлено фінансових порушень на 200 тис. грн. Ревізією фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Міськсвітло» виявлено фінансових порушень на загальну суму понад 100 тис. грн.

Беручи до уваги наведені факти, Тимчасова слідча комісія направила матеріали до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України для прийняття рішення відповідно до закону.

Голова Тим часової слідчої комісії народний депутат України - Олег Ляшко

P.S. Вчера, 8 апреля, Верховная Рада так и не смогла включить в повестку дня вопрос о заслушивании отчета временной следственной комиссии по мэру и главе горсовета Харькова и проведению досрочных выборов в городе. «За» проголосовало лишь 212 депутатов от коалиции. Перед этим на трибуну вышел председатель следственной комиссии Олег Ляшко, который заявил, что нет смысла слушать отчет по расследованию обстоятельств относительно фактов нарушения Конституции и законов Украины Михаилом Добкиным и Геннадием Кернесом без внесения в повестку дня постановления о выборах. О.Ляшко также сообщил, что на заседание комиссии 1 апреля пришло 5 членов из 9, но когда дошла очередь до отчета по визиту в Харьков, депутат Василий Грицак (представитель ПР), «пообщавшись перед этим с отсутствующим коллегой, взял список и вычеркнул свою фамилию». Когда Ляшко заговорил о постановлении о выборах, несколько регионалов окружили трибуну, но быстро разошлись, поняв, что голосования не будет…

Китайці оголошують територію Росії своєю землею!

  • 04.07.08, 15:46

Наплив китайців перетворюється на інструмент мирного захоплення російських територій. Причому важко повірити, що дана акція є спонтанною.

Однією з перших від китайських мігрантів постраждала Свердловська область. За повідомленням агентства «Новый регион», в Єкатеринбурзі з’явилися цілі чайна-тауни. Все б нічого, живуть собі люди і живуть — робоча сила Росії потрібна, головне, щоб притік мігрантів ретельно регулювався. Але проблема в тому, що китайці не вважають Росію чужою територією, що дала їм тимчасовий притулок. Вони вважають її… своєю землею!

За прикладами далеко ходити не треба. Не так давно - цього літа - главі Мінсельгоспу Свердловської області Сергію Чемезову довелося особисто втручатися в конфлікт місцевого фермера і китайських найманих робітників. Суть справи полягала в наступному: робітники використовували землю, що належить фермерові, за його словами, на правах оренди. Разом з тим платити за оренду китайці відмовилися, мотивуючи це тим, що якщо вони трудяться на цій землі — вона належить їм, а віддавати комусь свої «кровно зароблені» вони не мають наміру.

Це не єдиний скандал, пов’язаний з китайськими мігрантами. У лісі на території Ніжнєсерґінського району, де знаходяться заповідні зони, ростуть цінні породи дерев і мешкають рідкісні види тварин, вихідці з Піднебесної затіяли незаконне будівництво. За словами місцевих мешканців, китайці поставили вагончики і почали облаштовувати територію під будмайданчик. Робочі уникають контактів з населенням, і тим залишається тільки здогадуватися, що ж такого цікавого може бути побудовано в лісовій гущавині?

Але миритися з безконтрольним захопленням територій китайськими мігрантами місцеві жителі не збираються. Правда, поки їх зусилля з припинення правопорушень в лісоохоронній зоні залишаються марними. «Ми зверталися за роз’ясненнями до адміністрації району, писали скаргу в паспортно-візову службу, підконтрольну начальникові обласної міліції Михайлові Никітіну. Адже вони ж там живуть і працюють всі незаконно, без документів. Але відповідей немає», - пригнічено повідомляють ніжнєсерґінці. І хоча депутати Свердловської обласної Думи обіцяли узяти під особистий контроль дану ситуацію, і заявляли, що запросять до вирішення проблеми окружного прокурора Юрія Золотова, головне управління лісами Свердловської області — проблема до цих пір не вирішена. Місцева ініціативна група чекає допомоги від свого земляка Євгенія Порунова — голови міської Думи Єкатеринбургу, але поки на його підтримку також залишається лише сподіватися.

Фактично Росію завойовують зсередини. Вже давно йщли розмови про те, що Китай не захоплюватиме військовим шляхом те, що можна привласнити мирно. Випліскування китайських мігрантів на територію Уралу, Західного і Східного Сибіру, Далекого Сходу можуть показатися «квіточками» в порівнянні з «великим переселенням народу» на безкрайні російські простори. При цьому все буде дружньо і ні про яку війну мова, природно, не вестиметься.

Що ж може Росія протиставити цьому процесові? Саме лише посилення міграційного законодавства тут не допоможе. Якщо так далі триватиме, росіянам залишиться лише скаржитися на свавілля зарубіжних «друзів». Держава тут вже нічим не зарадить.

Симон Васильович Петлюра

Чому мені захотілося написати про Симона Васильовича Петлюру, на це питання могли би відповісти багато моїх однолітків, яки навчалися у радянських школах, які знали його, як ворога радянської влади.

Але історія розставляє все на свої місця, дуже складно приховати правду! Багато для кого з мого покоління пройшла переоцінка цінностей! Писати повновістну статтю, я не рахую себе повноцінним письменником та не маю спеціальної освіти. Отже пропоную Вам коротку біографію, та його думки, як публіциста, що до України та Українського народу. Думає це як найкраще характеризує цю велику постать!

 

Народився С.В. Петлюра 23 (10 по ст.ст.) травня 1879 року у місті Полтава по вул. Загородній буд. 20. У родині  полтавських міщан козацького походження.

Симон Васильович Петлюра – визначий державний політичний діяч, публіцист, організатор збройних сил України, Головний Отаман Військ УНР, Голова Директорії УНР.

 

Цитати

·                                В боротьбі виростає сила, розвивається свідомість, набирає животворної енергії національна воля, боротьба ставить на порядок денний питання про організацію національних сил, про сталеві, міцні форми цієї організації…

·                                Народ, що породив висловника своїх думок і настроїв, чи то поета, чи діяча на громадській ниві, наділяє його рисами свого Я.

·                                Можна жалувати раба і співчувати йому; можна пояснити риси рабської психології в пізніших поколіннях, але жити з ними, але завжди бути серед них і разом з ними йти до спільної мети — неможливо.

·                                Український народ охоче переймає що кращого у інших, має великий хист до культури, просвіти й організації та здатний в короткий час зробити те, до чого іншим треба значно більше часу.

·                                Тільки міць, єдність та тверде непохитне стремління до повної незалежності й свободи може бути нашим побратимом.

·                                Наша сила в єдності, а порука успіху наших змагань в державній слухняності!

·                                Шлях звільнення кожної нації густо кропиться кров'ю. Нашої — так само. Кров'ю чужою і своєю. Ворожою і рідною.

·                                Дбаймо про підвищення нацією моральних елементів її буття — творчої любові до Батьківщини, сторожкості до ворога та помсти за кривди, заподіяні ним.

·                                Великий чин наших лицарів вчить вірності ідеалам і умінню підпорядковуватись. Тільки вірність і слухняність творять передумови успіху національної боротьби.

·                                Скупчимося один біля одного з готовністю взаємної допомоги і перестороги,— і ми витримаємо всі „міри і проби”.

·                                Вірність ідеям є підставок внутрішньої сили ширших громадських об'єднань, до національного включно.

·                                Кров, пролита для …великої мети, не засихає.

·                                Держава понад партії. Нація понад класи.

·                                Українські мечі перекуються на рала тільки тоді, коли гасло — Незалежна Держава Українська — перетвориться в дійсність і забезпечить отому ралові можливість зужиткувати рідну плодючу землю з її незчисленними багатствами не для потреб третього або другого з половиною чи якого іншого Інтернаціоналу, а для устаткування і зміцнення власного державного добра і збагачення рідного народу.

 

Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна