хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Вони крадуть на будівництві доріг в Україні.

Де найбільше крадуть на будівництві доріг в Україні? ... Лідерами  за сумами зловживань є Черкаська та Дніпропетровська області!

Минулого тижня прокуратура Черкаської області розкрила велику аферу. Чиновників ВАТ «Уманьавтодор» викрили в аферах з держфінансами - ті переводили в готівку бюджетні гроші через фіктивні фірми – проти  них завели кримінальні справи, але чи будуть вони доведены до кінця ???  Ціна питання - 34 млн гривень.
Незважаючи на велику, особливо для регіонів, суму, цей випадок для України є типовий. За останні  15 місяців тільки прокуратура виявила 110 порушень у сфері державних закупівель в автодорожньому комплексі України. Сума збитків - більше 135 млн гривень.

Якщо порівнювати цю цифру з бюджетом Державного агентства автомобільних доріг на 2013 р., виходить не так багато - тільки сота її частина. Але експерти  підрахували:  фінансування всього автодорожнього комплексу в цьому році дорівнює бюджету оборонної галузі і удвічі перевищує витрати на охорону здоров'я в країні. Тим не менше, стан українських доріг залишає бажати кращого.
 Тому винних у цьому прокуратурі наказано показово покарати.

Список відомств-порушників і схеми, які полегшили казну на сотні мільйонів доларів.

1.Міністерство інфраструктури. Відомство показало свою нездатність реалізувати держполітику  у сфері автодорожнього комплексу. Результат - за два останні роки територіальними управліннями Укравтодору без тендерів були укладені договори більш ніж на 4 млрд гривень.
 Дорого обходяться скарбниці та залучені Укравтодором кредити. Їх умови, впевнені в ГПУ, не завжди вигідні для позичальника, а залучаються суми - істотні. Приміром, в 2012 р. виплати за кредитними зобов'язаннями склали 4,2 млрд гривень.
При цьому дві третини виділених на будівництво нових доріг коштів йде на капітальний ремонт старих. От тільки ефект від цього невеликий.

2. Державне агентство автомобільних доріг та його територіальні підрозділи - служби автодоріг та облавтодори - за останні 15 місяців заподіяли збитків на 225 млн гривень. Слідчі ГПУ знайшли три схеми розкрадань. Вони не нові.
Перша - держзакупівлі проводилися без конкурсних торгів (цим грішили чиновники в 20 областях). Друга - тендери з одним учасником. Приклад - заступник директора Донецького облавтодору закуповував матеріали у свого ж підприємства ТОВ «Промкомплект». Нарешті, самі винахідливі провертали фіктивні угоди. У Миколаївській області ПП «Дорлідер» уклало договір із Службою автомобільних доріг на виготовлення асфальтобетонної суміші. 10 млн гривень держзамовник заплатив, але, судячи за результатами перевірки ГПУ, ніякої суміші автодорожники не отримали.

3. Державна фінансова інспекція. Структуру, яка повинна перевіряти законність держзакупівель у тому числі в автодорожньому комплексі, вони звинувачуються в злочинній бездіяльності. Як з'ясувалося, самостійно перевірки інспекція не ініціювала і проводила їх виключно на вимогу правоохоронних органів.
У підсумку тільки з подачі прокуратури інспекція виявила 23 порушення при проведенні держзакупівель. Загальний збиток - 220 млн гривень. Показово, що винних чиновників Держфінінспекція карати не поспішає. Виняток - глава Миколаївського облавтодору та глава Служби автомобільних доріг в області. Але і доцільність їх перебування на посадах поставили під питання, решту порушників відпустили з миром, тому що вони члени ПР.

4. Державна казначейська служба відзначилася небувалою щедрістю. Її співробітники перераховували держкошти на рахунки приватних структур без додаткових перевірок, навіть не впевнившись в існуванні договору про закупівлю. За такою схемою працювали майже у всіх регіонах. Наприклад, чиновники відомства у Кіровоградській області перерахували 6,3 млн гривень за роботи, не передбачені в договорі.

26

Коментарі

15.02.13, 14:48

а навіщо вони прийшли до влади?

    25.02.13, 14:57Відповідь на 1 від Hudson Hawk

    то що, до влади йдуть для того, щоб красти ????

      35.02.13, 15:00Відповідь на 2 від ОлексаДовбуш*

      ото ж, це вони роблять відкрито, нахабно, цинічно

        45.02.13, 15:03Відповідь на 3 від Hudson Hawk

        Тоді постає питання, для чого нам влада злодіїв ??? Основним джерелом влади є народ !!! Ще раз провести вибори !!! І вони мають бути чесними !

          55.02.13, 15:49Відповідь на 4 від ОлексаДовбуш*

          я вже писав, що на данному етапі потрібні щорічні вибори, а так же вибори судій, ввести інститут "шеріфства", у прокуратури відібрати слітство, тільки нагляд за законністю.

            65.02.13, 17:18Відповідь на 5 від Hudson Hawk

            ви все правильно кажете усіх, хто не чесний, відсторонити від влади

              75.02.13, 18:15

              "винних чиновників Держфінінспекція карати не поспішає.
              Виняток - глава Миколаївського облавтодору"
              Виняток - скоріш за все той, хто ЗАБОГАТО ВКРАВ, ТА НЕ ПОДІЛИВСЯ!
              А насчет ЧЕСНИХ виборів...- та не буде в нас таких ніколи, поки буде таке:
              Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів,
              лібералів та демократів – то за спинами КОЖНОЇ з тих партій
              я побачив ...ХИТРИЙ ПИСОК ЖИДА!
              \Іван Франко\
              Біда України в тому, що нею керують люди,
              яким ця Україна НЕ ПОТРІБНА...
              \100 років тому - Михайло Грушевський\
              Партія - це об*єднання СЛАБКИХ для того,
              щоб ПІДКОРИТИ СОБІ СИЛЬНИХ!
              (як шавки збираються в стаю - щоб загризти здобич покрупніше!).
              ЯК ВАРІАНТ === http://blog.i.ua/user/295100/950914/

                85.02.13, 19:53

                Королевська звітувала, що затримок зарплат в цій галузі нема. Все виплачено. Але працівники шляхових дільниць, які беспосередньо працюють на дорогах, не отримали зарплату ще за листопад. Прокуратура і новий міністр "нічого про це не знали" І рьяно кинулись розбиратись з ситуацією.
                Так що дивіться, скоро у нас будуть дороги кращі, ніж у Європі. Бо все накрадене чиновники "повернуть" і справедивість "восторжествує".

                  95.02.13, 20:32Відповідь на 6 від Пусік*

                  дякую, у мене ще багато задумок

                    107.02.13, 10:02

                    Знайдуть "стрілочника", а автодор буде "чесним" покупцем послуг! Потім у директора "конверта" відберуть все що останній заробив, осудять, дадуть умовно... і кінці в воду. Знаю все і про усіх, аж гидко на душі.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна