хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Малосольні огірки на зиму.

  • 22.08.15, 23:10
Малосольні огірки на зиму

Консервація огірків на зиму - смачний і новий рецепт маринованих огірків.
Хрусткі огірочки - мариновані, малосольні - завжди бажані гості на столі. Взимку вони допомагають нам заповнити запас вітамінів. Без них важко уявити справжнє свято з традиційними напоями, які вимагають гострих і пікантних закусок.
Консервовані огірки прекрасно «йдуть» під картопельку, добре відтіняють смак м'ясних страв. А ще їх можна використовувати для приготування солянок і салатів.
Рецепт приготування консервованих огірків на зиму, з фото і покроковим описом процесу маринування огірочків.

Інгредієнти:
свіжі огірки
вода
чорний перець горошком
кріп свіжий (зелений)
гірчиця в зернах
часник
цукор
сіль
лавровий лист
9%-й оцет

Приготування:
Перед початком консервування огірків, вимийте та простерилізуйте банки, металеві кришки.

На дно банки покладіть свіжий (зелений) кріп, лавровий лист, 1-2 зубчики часнику (можна не додавати, хто не любить).

Помийте огірки, складіть у банки, я брала банки по 1,5 літра. Закип'ятити воду і окропом залити банки з огірками, прикрити їх кришками і дати охолонути (приблизно 2-3 години, щоб вода була теплою в банках, не гарячою).

Як вода вихолонула, злийте у каструлю при цьому виміряйте ії кількість ( брала окремо 0,5 л банку, зливала туди маринад, щоб виміряти точну кількість маринаду).


Маринад для огірків
З розрахунку на 1 літр води: необхідно взяти 7 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки солі, 11 ст. ложок 9%-го оцту і все довести до кипіння.

Після того як злили воду з банок для приготування маринаду, добавляємо туди 5 горошин перцю і 1 чайну ложку гірчиці в зернах.

Далі заливаємо банки закип'яченим маринадом і закручуємо металевими кришками. Для того щоб огірочки були хрусткими, банки нічим не потрібно накривати.

Приємного смаку!
0

Коментарі