хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Огіркова смакота.

  • 22.08.15, 22:22
Консервовані огірки

Для консервування придатні свіжі, зелені, не перезрілі огірки довжиною не більше 10 сантиметрів. Кращої якості виходять корнішони. Щоб огірки були щільні й хрусткі, їх потрібно перед консервуванням потримати в холодній воді 6-8 годин. На дно банки кладуть прянощі й свіжу, добре промиту зелень, нарізану на шматки довжиною 4-6 сантиметрів. Однакові за величиною огірки укладають щільними рядами в банки. Потім заливають гарячим розсолом, приготовленим у такий спосіб: 800 грамів солі й 100 грамів оцтової есенції розчиняють в 10 літрах води и кип’ятять. Заливають ним огірки. На 10 літрових банок консервованих огірків потрібно 5 літрів розсолу.

Салат з огірків і цибулі в маринаді

Склад: 3 кг огірків, 1,5 кг цибулі, 250 г 9% оцту, 4 ст.л. цукру, 2,5 ст.л. солі, 250 г рослинної олії.

Приготування: огірки помити і порізати кружальцями. Цибулю почистити і порізати напівкільцями, овочі посолити, перемішати і залишити настоюватися. Через десять хвилин злити сік, що утворився, додати цукор, оцет і олію, перемішати, розкласти у банки, накрити кришками і стерилізувати в киплячій воді 1-літрові банки протягом 30-35 хв., а 0,5-літрові – протягом 25-30 хв. Банки вийняти і закрутити кришки.

Смарагдові огірки

Склад: 2 кг огірків, пряна зелень (кріп, листя вишні, смородини та хрону), 80 г цукру, 80 г солі, 100 г лимонної кислоти, 50 г горілки, 1,5 л води.

Свіжі огірки вимити, обдати окропом і відразу занурити в холодну воду. Викласти в трилітрову банку, перекладаючи пряною зеленню. Розчинити в киплячій воді сіль, цукор і лимонну кислоту, залити огірки, витримати 5 хвилин. Злити розчин, довести його до кипіння і знову залити ним огірки. Після другого 5-хвилинного витримування знову злити розчин, довести його до кипіння і втретє залити цим огірки, додати в банку 50 г горілки і закатати її.

Огірки солодкі (дитячі) або "Все по сто"

Цей рецепт авторові публікації повідала її бабуся. Користуюся ним уже протягом десятиліття, і жодного разу він мене не підводив – огірочки виходять хрумкими, смачними, з пікантним солодкуватим присмаком. Рецепт дуже простий і підходить також і для консервування помідорів.

У трилітрові банки укладаєте огірки, додаєте кріп за смаком, кілька зубчиків часнику, чорний перець, духмяний перець, лавровий листок, можна також – кілька зерен білої гірчиці. Заливаєте окропом, даєте постояти кілька хвилин. Потім зливаєте окріп у каструлю, доводите до кипіння, додаєте сіль, цукор, коли знову закипіло – оцет. Заливаєте маринадом огірки і закручуєте. Пропорції: на одну трилітрову банку огірків – по 100-грамовій склянці цукру, солі та оцту. Ось чому, до речі, моя бабуся називає ще цей рецепт "Все по сто". Банки закриваєте і накриваєте простирадлом.

Огірки малосольні

Для української кухні це уже традиційна страва. Огірки солять за допомогою розсолу з води, солі, часнику, кропу, листя хрону, листя чорної смородини, вишні, дубу.

Один з рецептів.

Склад: на трилітрову банку – 2 кг огірків, 3 зубчики часнику, 6 горошин чорного перцю, 6 горошин запашного перцю, листя вишні, смородини, хрону, 3-4 парасольки кропу, можна листя естрагону. Залити окропом, додавши 4 столових ложки солі. Огірки готові за добу.

Огірки за 5 хвилин

Свіжі огірки наріжте кружальцями та покладіть їх у ємність з кришкою, заповнивши посудину на одну третину об’єму. Додайте сіль та дрібно нарізані кріп і часник. Закривши ємність, ретельно збовтайте вміст протягом близько п’яти хвилин. В результаті отримаєте свіжі, ароматні, хрумкі майже малосольні огірки. На 1 кг огірків візьміть: солі – 2 ст. л., кропу –1 пучок, часник – 2-3 зубчики.

Огірки сухого засолу

Знадобитися 1 кг маленьких тонкошкірих огірків, 4-5 зубчиків часнику, сіль, зернова гірчиця, гвоздика, перець запашний горошком, кріп, петрушка, базилік, трішки м’яти, сіль крупного помолу.

Взагалі рецепту як такого немає, головне – покласти в “засолку” ваші найулюбленіші травки-зелень. Отже, часник ріжемо на часточки, всі травички рвемо руками і укладаємо в щільний пакет. Туди ж засипаємо всі приготовані спеції. Зав’язуємо пакет, гарненько струшуємо і залишаємо не менше ніж на 12 годин при кімнатній температурі (спека не зашкодить засолці, навпаки, отримаємо малосольні огірочки набагато швидше!).

Побачите, скільки соку виділиться за 12 годин! Тепер їх можна вийняти з розсолу і просто зберігати в холодильнику.

Дуже швидкий і смачний рецепт, спробуйте, я солю так огірочки вже декілька років, дуже зручно, наприклад, брати з собою в поїздку, засоливши прямо перед виїздом.

Консервовані різані огірки

У помитих огірків зрізати плодоніжки і нарізати кружальцями. Скласти в чисту емальовану посудину і посолити (30 г солі на 1 кг огірків). Добре вимішати, накрити чистим рушничком і витримати 12-14 годин.

На дно банок покласти: нарізані кріп і листя хрону, чорний перець в зернах. Злити з огірків сік, що утворився, і розкласти їх у банки. Перекласти нарізаними пластинками цибулі і часнику, залити гарячою заливкою.

Заливка: у воду додати сіль і цукор, прокип’ятити 2 хв. Влити оцет і дати, щоб закипіло. На трилітрову банку – 1200 г води (я додавала менше), 90 г солі, 60 г цукру, 180 г 5%-го оцту.

Заповнені банки скласти в каструлю з підігрітою водою і стерилізувати 12 хв., закрутити гарячими.

Пікантний салат з огірків

Склад: 4 кг огірків ( соломкою), 2 головки часнику, 2 ст. л. гірчиці в зернах, півсклянки покришеної зелені, 1 склянка олії, 1 склянка оцту, 1 склянка цукру, чверть склянки солі, 1 ч. л. меленого чорного перцю.

Все перемі- шати і залишити на 2-3 години. Потім салат розкласти в банки і стерилізувати 20-30 хв.

Огірки в томаті

Склад (на одну літрову банку): 3-4 ст. л. оцту (на дно), 1 ст. л. олії, 1 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 3 ст. л. томату, кріп, петрушка, лавровий листок, перець чорний, перець духмяний, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, нарізана кружальцями, 1 терта морквина.

Маленькі огірки нарізати вздовж на 4 частини і скласти тісненько в банки, стерилізувати 30-40 хв.

Огірки, різані начетверо

Рецепт перший

4 кг огірків нарізати вздовж на 4 частини, додати 200 г цукру, 150 г оцту, 80 г солі, вимішати і відставити на 10 год. Додати 200 г олії, 3 ст. л. посіченої петрушки, 1 ч. л. меленого перцю та нарізаний кріп. Покласти в літрові банки і стерилізувати 30 хв.

Рецепт другий

4 кг огірків нарізати вздовж на чотири частини. Додати 100 г солі, 150 г цукру, 200 г олії, 150 г оцту, 2 головки дрібно нарізаного часнику, 1 ст. л. посіченого кропу. Все вимішати, відставити на 6 год. Накладати в літрові банки і стерилізувати 15 хв.

Салат з огірків (ніжинський)

6 кг огірків, нарізаних кружальцями, 200 г оцту, 150 г солі, 1 кг різаної цибулі, 200 г цукру (або не додавати), півлітра кип’яченої холодної олії, лавровий листок, перець горошком чорний і духмяний. Усе це вимішати і покласти в банки, стерилізувати 20-30 хв.

Огірки з морквою

На трилітрову банку: 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 100 г оцту.

На дно банки: терта морква (2 шт.) і різана цибуля (2 шт.), петрушка, перець чорний і духмяний, лавровий листок. Накладаємо цілі огірки і стерилізуємо 15-20 хв.
2

Коментарі