хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Шах і мат, мовне питання

      Купував сьогодні у узбеків гарбузове і соняшникове чищене насіння. Узбек, судячи з акценту, не тут народився, і є постійним користувачем своєї рідної мови. Російську навряд знає досконало. Але українські "гарбузове" і "соняшникове" розуміє з легкістю, хоча на більш зрозумілій йому (за легендою) російській, воно звучить геть інакше: тиквєнниє і подсолнєчниє (або подсолнуховиє). 
      Тим, у кого рідна мова з тюркських груп, чомусь не складно окрім чужої російської засвоїти ще й чужу українську хочаб щоб її розуміти, бо він тут живе. А от носіям виключно російської мови (хоча дехто з таких фруктів і англійською непогано володіє, але їх меншість) не вважає за доречне слухати, чути і розуміти українську мову, знаходячись в УКРАЇНІ. Хоч їм це легше ніж узбекам, бо обидві мови ніби слов'янські. Якого дідька?
12

Коментарі

111.02.20, 10:40

А чем тебе плохо? Ну, не знают они мовы, меньше конкуренции на рынке труда для тех, кто мову знает. Они же без знания мовы не смогут работать, к примеру, в школе или в Макдоналдсе.

    211.02.20, 10:52Відповідь на 1 від Хайдер

    Але деякі з них стають нардепами, блогерами чи журналістами. і лиють помиї в незміцнені мізки про те як їх нєщасних притісняють фашисти.

      311.02.20, 11:05

      Сомневаюсь что русскоязычные граждане Украины не понимают мову и не желают ее слышать..Они лишь требуют право обучатся на языке и чтобы их не ущемляли по языковому признаку..

        411.02.20, 11:05Відповідь на 2 від Дітмар

        Але деякі з них стають нардепами, блогерами чи журналістами. і лиють помиї в незміцнені мізки про те як їх нєщасних притісняють фашисти.Ну так не голосуйте за них, они не будут нардепами, блогеров не смотрите и не читайте, в чем проблема?

        Их же аудитория - как раз те, которые не знают мовы, вы то здесь при чем? Вам же подают честную, качественную, украиноязычную информацию.

          511.02.20, 11:07Відповідь на 3 від Хармс

          Сомневаюсь что русскоязычные граждане Украины не понимают мову и не желают ее слышать..Они лишь требуют право обучатся на языке и чтобы их не ущемляли по языковому признаку..Да уже и не особо требуют. Вон даже в Харькове притихли. Кому охота, чтобы его родной город разбомбили ради старого пытання?

            611.02.20, 11:08Відповідь на 5 від Хайдер

            *мовного (т9)

              711.02.20, 11:15Відповідь на 5 від Хайдер

              Сомневаюсь что русскоязычные граждане Украины не понимают мову и не желают ее слышать..Они лишь требуют право обучатся на языке и чтобы их не ущемляли по языковому признаку..Да уже и не особо требуют. Вон даже в Харькове притихли. Кому охота, чтобы его родной город разбомбили ради старого пытання?Это да.. эти могут.. Превратили язык (средство коммуникации) в средство политических манипуляций..

                811.02.20, 11:22Відповідь на 3 від Хармс

                жодного разу не зустрічав ущімлєнія в Україні. Буває бикує п'яне бидло, і зприводів для бійки в тому числі знаходить і мову. російске бидло за українську, українське - за російську. а от саме ущімлєнія, як політичного процесу в україне не існує. це кісільовська казочка

                  911.02.20, 11:23Відповідь на 4 від Хайдер

                  я то й не дивлюсь їх, і не обираю, але втомлююсь дізнаватись, як мої знайомі стають адептами цього лайна

                    1011.02.20, 11:23

                    в году 2008-2009 ездил в Черновицкую область по делам. меня поразил тот факт что большинство населения разговаривают или на русском или на румьінском.Конечно есть люди которьіе говорят на украинском.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      29
                      попередня
                      наступна