хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Цікава думка про наше суспільство

В книзі одного з колишніх президентів наштовхнувся на такий уривочок:

Головним у подоланні кризи виявився навіть не підйом виробництва — бурхливий підйом (не просте повернення втрачених висот) почався в Америці лише в 1943-му, на тринадцятому році кризи, коли пішли могутні замовлення на зброю, — а перелом настроїв у країні, який позначився в 1935 році. Тоді ще продовжувався крах банків, прийшла небувала засуха, лютували порохняві бурі, масово розорялися фермери, безробіття навіть ішло вгору, але більшість американського народу вже відчуло, що всупереч усьому воно перебороло долю. Що ж переломило настрій в Америці 30-х? Настанова на позитивні цінності, на оптимізм і патріотизм. В цьому були єдиними всі: церковні проповідники, газети, радіо (телебачення ще не було), Голлівуд. Опозиція не перетворювала соціальний протест на свідоме розгойдування човна.
Як би нам, українцям, засвоїти цей урок? Та й росіянам він не зашкодив би. Небезпечне — і при цьому абсолютно свідоме! — розгойдування ситуації не раз траплялося і в Україні, і в Росії. Державно мислячі люди ніколи не стануть піддавати державу ризику хаосу. Щоб ніхто не подумав, що мною володіють якісь особисті почуття, утримаюся від українського прикладу, наведу тільки російський. У травні 1998 року, коли шахтарі в російській частині Донбасу перекривали рейки, хитався і тріскотів рубль, а профспілки проводили масові демонстрації, один журналіст дивувався поведінці своїх колег: «Як по команді вони заговорили про ситуацію в Росії і про перспективи російських фінансів у термінах катастрофи, краху, провалу, передодня громадянської війни, стали змальовувати, забувши про відчуття реальності, страхітливий образ гинучої нації. Їх голоси злилися в єдиний екзальтований хор, увійшли в якийсь мазохистський раж: хай буде ще гірше — і за це ми зненавидимо владу ще більше! Вони підштовхували свою аудиторію до думки, що будь-які дії у відношенні цієї влади виправдані, а будь-які дії влади по самозахисту або хоча б по захисту суспільного порядку — неприпустимі й аморальні». Як на мене, це дуже гарний опис хвороби під назвою «громадянська безвідповідальність».
4

Коментарі

12.08.19, 11:54

"Як на мене, це дуже гарний опис хвороби під назвою «громадянська безвідповідальність»."
Кошти з бюджету на офшорних рахунках, квартири, будинки, земельні ділянки при скромних офіційних доходах - то теж неслабкий такий симптом громадської безвідповідальності.

    22.08.19, 12:17Відповідь на 1 від xMbIPEHOK

    звісно)

      32.08.19, 12:20Відповідь на 1 від xMbIPEHOK

      громадянської))

        42.08.19, 12:29Відповідь на 3 від xMbIPEHOK

        за громадянську відповідальність

          анонім

          52.08.19, 12:30

          "Вони підштовхували свою аудиторію до думки, що будь-які дії у відношенні цієї влади виправдані, а будь-які дії влади по самозахисту або хоча б по захисту суспільного порядку — неприпустимі й аморальні" - именно это мы все и наблюдали в процессе Майдана.

            62.08.19, 12:38Відповідь на 5 від анонім

            Суспільний порядок протестами не порушувався до моменту системного і надмірного перевищення своїх повноважень правоохоронними органами (що, зверніть увагу, навть не були як слід зареєстровані в профільному міністерстві). І при цьому жодний бутік на тому ж Майдані не був пограбований протестувальниками, а тепер згадайте що робилося з Метро в Донецьку руками антимайданівців, і це лише те, що набуло розголосу

              анонім

              72.08.19, 12:54Відповідь на 6 від Дітмар

              Суспільний порядок протестами не порушувався до моменту системного і надмірного перевищення своїх повноважень правоохоронними органами (що, зверніть увагу, навть не були як слід зареєстровані в профільному міністерстві). І при цьому жодний бутік на тому ж Майдані не був пограбований протестувальниками, а тепер згадайте що робилося з Метро в Донецьку руками антимайданівців, і це лише те, що набуло розголосуЕсть другая информация о том. что стало причиной превышения полномочий. Про бутики не знаю, а вот банки грабились. По крайней мере в новостях была такая информация.

                анонім

                82.08.19, 12:56

                А на "западной" что творилосьКаждый ищет оправдание тому, что он разделяет и обрушивается с гневом на аналогичные действия тех, чью точку зрения он не разделяет. Это классика. И тут спорить бесполезно

                  92.08.19, 13:02

                  До чого це питання? з мого коментара ніби видно, що всі ті дії були виправданими, а порушеннями порядку при бажанні можна вважати навіть концерти піля 23:00 вогнища в центрі міста і т.д. Я не маю бажання вступати в безцільні суперечки)

                    анонім

                    102.08.19, 13:04

                    А на "западной" что творилосьКаждый ищет оправдание тому, что он разделяет и обрушивается с гневом на аналогичные действия тех, чью точку зрения он не разделяет. Это классика. И тут спорить бесполезноНо озвучивать надо две стороны..Наверное, а то многие могут подумать, что оппозиции у них нет, а выборы сфальсификовани.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна