хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Про те, як "Працювати гріх"

  • 26.02.15, 17:04
В дитинстві я був дуже віруючим і, при цьому, як і більшість дітей, ледачим. Однак цікавість і жвавий мозок, хоча й дитячий, знаходив протиріччя в тому, що було канонами і правилами в дорослому світі. Не дивлячись на власну лінь, трохи не розумів чого на свято має бути гріх працювати, якщо той самий Бог, виганяючи з Едемського саду, наказав людям все життя працювати в поті чола.
Зараз я не просто сумніваюсь. Я вважаю що лише ледача частина слов"ян і євреї могли додуматись до того, що праця може бути гріхом, а потім прикритись релігією. Ну, справді, чого в розвинених країнах в цей день не гріх попрацювати, і вони при цьому краще живуть? Може це на них така небесна кара за це приходить у вигляді благополуччя? Щось тут не те, правда? 
Час від часу мені доводиться повторювати, що я жодним чином не проти віри, чи якоїсь релігії, а лише проти церковних збочень, які стали  сприймати як закон божий, хоча божого в них рівно стільки, скільки й в церковних мерседесах. Давно відділяю віру від релігії, що й раджу іншим свідомим людям, бо несвідомим з цього ні користі, ні радості не буде. Тепер повернімося до цього дивного гріха. 
З часів середньовіччя науковці-єретики своїми відкриттями і теоріями заперечували церковні канони, при чому не заперечуючи слова божого, тобто самої Біблії. Ті канони давно стали фарсом історії, а відкриття основою сучасної науки. Трохи пізніше, враховуючи кількість напрацювань і досягнень того ж Да Вінчі, сумніваюсь, що в нього був час, щоб цілий день не працювати через церковне свято. В нього й відпочинку у нашому розумінні цього слова, мабуть не було. Прізвища подібних грішників є в кожну епоху, і всі вони робили величезні внески у розвиток суспільства. Ще нема підстав сумніватися в тому, що в свята працювати гріх?
Тепер до самої релігії. Перша підстава гріховності праці мабуть полягає у рядках, де на сьомий день Бог відпочивав. По-перше: творець дозволив собі відпочинок в результаті виконаної величезної праці. Чому б не відпочити, коли впорався зі створенням неба й землі, небесних світил, води й суші, і різних живих істот? Цей уривок з давніх давен трактувався як право на вихідний день у тижні для кожної людини, оскільки в цьому є фізична потреба. Право, а не вимога. Звісно, якщо ти нічого не зробив протягом тижня, то попотіти у вихідний аж ніяк не завадить. Ще одне невеличке протиріччя визирає з під цього моменту: відпочивав на сьомий день Господь Бог, а люди, відповідно до християнських релігій, раби Божі, які, судячи з усього, привласнюють такі ж повноваження як і в Господа. Як же вони так посміли?
А тепер про ті самі Церковні свята. Хто може підтвердити достовірність цих дат які дійшли до наших днів? А ми ще й пам"ятаємо про кілька змін календарів, які перевернули все на світі.  З цього виходить, що обрана самотуши дата  для їх святкування, не залежно від того, працюватимеш ти в цей день, чи ні, нічим не гірша за ту дату, яку за нас обрала церква. І знову ж про працю. Так, існує таке поняття, як релігійні почуття, і віддаввання шани Святим. Є здоровий глузд у тому, щоб не забивати скот в цей день, або не рубати живе дерево на заготівлю, чи іншим чином не займатись "умєрщвлєнієм". Однак, ми всеодно будемо готувати їжу, що є працею, не більшою і не меншою, ніж прибирання, прання, ремонт якихось речей, чи робота в інформаційному просторі.
Ще забавляє, коли цей "працювати гріх", народжений церквою, приклеюють до нецерковних свят, таких як Масляна чи Івана Купайла. 
3

Коментарі

126.02.15, 17:38

А є ж свята, коли у давнину на них спеціально садили щось чи сіяли. А в наш час уже їх теж дорівняли до тих, коли гріх щось робити.
Я також цікавлюся цією темою, але надто багато суперечливою інформації.

    226.02.15, 17:47Відповідь на 1 від Ньотка

    Отож) в таких ситуаціях шукаю допомоги у здорового глузду)

      326.02.15, 18:22

      Христос зціляв у суботу, хоча по закону не мав цього робити. Він вчив: "Субота для людини, а не людина для суботи"... і "чи не піде господар в суботу шукати ягня, що загубилось?" Тобто у всього має бути здоровий глузд і не потрібно виконувати правила заради правил

        426.02.15, 18:24Відповідь на 3 від VikToriya_

        Підтримую, Вікторія))

          526.02.15, 19:50

          моя бабушка, пламенный коммунист с 192-какого-то года, атеист до мозга костей, преподаватель политэконимики в Морполите, вопчем полная нехристь, бывало, говаривала: "если ты год не вышивала крестиком, то не стоит начинать на Пасху. а вот если ребёнок усрался, то штаны таки постирать придётся"...

            627.02.15, 11:15

            Якщо робота приносить задоволення....То це активний відпочинок.

              727.02.15, 11:25Відповідь на 6 від DES Line

                827.02.15, 11:27Відповідь на 5 від mestor-ша

                Теж цікаві вислови)