хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Виктор ЯНУКОВИЧ: «НСК Олимпийский - наша гордость»

Президент Украины побывал на строительстве главной арены Евро-2012 перед ее открытием + ФОТО

У п’ятницю, 23 вересня, Національний спортивний комплекс «Олімпійський» відвідав Президент України Віктор Янукович. Глава держави ознайомився із завершальним етапом реконструкції стадіону. Під час візиту Глава держави випробував новий газон головної спортивної арени України, двічі пробивши по воротам.

Окрім поля, Віктор Янукович також оглянув другий ярус трибун та  ВІП-ложі. «Вважаю, що на прикладі цього стадіони ми сьогодні маємо нагоду продемонструвати усій Європі та світу можливості нашої держави. Зараз ми можемо сказати, що це не гірший стадіон, аніж в будь-якій європейській столиці. Я був в Берліні та Лондоні, бачив тамтешні арени. «Олімпійський» – це наша гордість, це майбутнє наших клубів та українського футболу. Звичайно, ще є багато роботи, але вона вся на завершальних етапах. Над реконструкцією працює 2000 будівельників і я сподіваюсь, на відкритті ми їм всім подякуємо», – відзначив президент України.

Нагадаємо, що, загальнобудівельна готовність НСК «Олімпійський» склала 96%. На полі НСК «Олімпійський» завершились роботи з влаштування газону. Майже 800 рулонів натурального трав’яного покриття площею 8395 м2 розстелили за усього 8 днів. Повністю змонтовано системи дренажу, поливу та обігріву футбольного поля. На поле нанесено розмітку та встановлено футбольні ворота.

Завершено влаштування асфальтобетонних підготовчих шарів легкоатлетичних бігових доріжок та триває монтаж легкоатлетичних секторів. Повністю здійснено монтаж та оздоблення складок трибун, на яких встановлено усі 70 050 глядацьких сидінь.

За крок до завершення роботи з влаштування мембранного даху стадіону. На сьогодні на дах піднято усі 80 секторів мембрани, 73 з яких змонтовано повністю і ще 7 – в роботі. Паралельно ведуться роботи зі встановлення прозорих ETFE-куполів над підвісними розпірними конструкціями («парасольками»). 400 із 640 куполів вже закріплено на даху НСК «Олімпійський». Нагадаємо, що однією з функцій парасольок є забезпечення природного освітлення чаші стадіону. Саме тому, на відміну від напівпрозорої полімерної мембрани даху, підвісні розпірні конструкції будуть вкриті повністю світлопрозорою ETFE плівкою, через яку в чашу стадіону проникатиме сонячне світло.

Змонтовано акустичне та світлове обладнання чаші стадіону, я також встановлено 2 найбільших в Україні відеотабло. Загалом на Київській арені буде 608 прожекторів. 380 з них – на вантовому кільці покрівлі і 228 прожекторів - безпосередньо під покрівлею на фермах Віренделя. Система озвучування чаші стадіону складається з 88 повнодіапазонних, 80 низькочастотних акустичних систем, встановлених під покрівлею стадіону, а також 126 підтрибунних гучномовців.

Повністю змонтовані внутрішньо площадкові та зовнішні інженерні мережі стадіону, по яких вже ведуться пусконалагоджувальні роботи. Завершується монтаж слабострумних мереж покрівлі.Крім того, стадіон підключено до міських мереж водопостачання, каналізації та теплопостачання.

У 42 кіосках фаст-фуду, розташованих на галереях нижнього та верхнього ярусів трибун завершено встановлення обладнання та внутрішні оздоблювальні роботи. На 100% готовий скляний фасад НСК «Олімпійський», довкола якого здійснено благоустрій території та влаштування зовнішнього огородження (окрім турнікетів). На завершальній стадії знаходяться оздоблювальні роботи в підтрибунних приміщеннях, монтаж спеціалізованого обладнання, влаштування системи доступу на стадіону (монтаж турнікетів) та влаштування зони TV-компаунду. На об’єкті цілодобово у 3 зміни задіяно до 2000 робочих .

На даний час не виявлено жодних факторів, що можуть негативно вплинути на вчасний термін введення об’єкту в експлуатацію. Відкриття стадіону призначено на 08.10.2011 р. Перший футбольний матч збірних України та Німеччини призначено на 11.11.2011  р.

Sport.ua з посиланням на www.nsc-olymp.com

6

Коментарі

124.09.11, 11:15

Підкажіть будь ласка, що ця наша "гордість" ще називала "гордістю"? НСК Олімпіський вклали дуже багато грошей, проте він нічим не краще стадіонів, навіть гірше, Харкова, Донецька... Лондонський Уемблі, у нього вклали декілька разів менше горошей, реставрований краще.

    анонім

    224.09.11, 13:16

    Зразу декілька питань:
    -- який дебіл випустив отих ушльопків на свіжий газон в звичайних черевиках з каблуками, і в скільки це обійшлося?
    -- чому Овощ не розповів, як він бігав в футбол десь на вулиці або в колоніях?
    -- коли ми почуемо від Хама порівняння іноземних "зон" з нашими? А чого, мені цікаве порівняння "проХВФесіАнала".
    -- і чим все таки Олімпійський крутіший за стадіони інших столиць?.
    Я на фото не побачив нічого крутішого за той же Уемблі чі Камп Ноу. Нормальний добротний стадіон. Як би ще оті морди прибрали, він би мені і сподобався.

      324.09.11, 13:35Відповідь на 2 від анонім

      Ага, згоден. Стадіон нічим не здивув, зокрема крісел, і це при тому, що в нього вклали не мало грошей, більше а ніж в реконструкцію Уемблі. В Донецьку стадіон набагато модернізованіший, проблема лише в троьх речах: Донецьк - не столиця, в Донецьку не люблять збірну, кольори не правильні.

        анонім

        424.09.11, 13:43Відповідь на 3 від Райден

        Так у нас все дорожче виходе. Прокласти дорогу в 2,5 рази дорожче ніж в Германії, 1 кв.м. житла в 3-є дорожчий ніж в Парижі або Мадриді. І чого воно так? А щодо стадіону, так поляки менше потратили на всі стадіони ніж бандюки на Олімпійський.

          524.09.11, 13:57Відповідь на 4 від анонім

          Одне прислів"я згадав: "Україна рідна мати не вкрадеш не будеш мати".:-D

            625.09.11, 12:04Відповідь на 1 від Райден

            Регинали належать до типу людей, які продуктивно нічого ніколи не створили. Зате вміють волати: "а що ви зробили для України". "Гордість" в чому? А в тому що вони взяли гроші які ми заплатили податками, найняли своїх же региналів, ті через систему відкатів разів в три збільшили вартість стадіону. Як наслідок - регинали мало того що "побудували" стадіон. Вони ще й на побудові грошенят "підзаробили" (чому в лапках? тому заробити означає ЗА РОБОТУ, а те що роблять регинали інакше як шахрайством не назвеш). Чи не привід для гордості?

              725.09.11, 16:04

              А мені стадіон сподобався
              Хоча я не фахівець

                826.09.11, 11:04Відповідь на 7 від М_Ірина

                Звичайно, один з кращих в Україні... Але не рівня Умблі, Камп Ноу, Брендбау, Сан Сіро, Альянс-Арени, чи новому стадіону Ювентуса( http://video.i.ua/user/4441186/56266/312331/ ). А грошей-то вклали не меше.