Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Енергія під ногами....

Изображение
Англійський мандрівник Джон Хінгл створив тонкі та легкі портативні сонячні панелі, що можуть розгортатися як килим і генерувати достатню кількість енергії для живлення телефонів, фотоапаратів та комп’ютера.

«Сонячний килим» було створено з думкою про мандрівників та любителів активного відпочинку, які добре знають, наскільки важко знайти електромережу або інше джерело живлення у гірських районах або інших віддалених куточках, повідомляє The Guardian

За розробку такого килима Хінгл взявся через три роки після своєї власної кругосвітньої подорожі. 
Англієць розробив великий сталевий контейнер,що містить в собі котушку гнучких сонячних панелей, прикріплених до міцної тканини. При необхідності панелі можна витягнути з контейнера та за лічені хвилини розкласти їх у 50-метровий шлейф. Головне тут, каже розробник, велика площа «сонячної» поверхні, що підвищує ефективність такої установки. 

Джон Хінгл використав сонячні панелі на основі селенід міді-індію-галію (CIGS - Copper indium gallium selenide). Твердий розчин CIGS відомий завдяки застосуванню в сонячних батареях другого покоління. Перевагою тонких панелей на основі CIGS є їх гнучкість.


Изображение
Лас-Вегас робить ставку на екологічно чисту енергію з метою 100% переходу на відновлювані джерела. Зокрема, недавно запрацювала нова сонячна електростанція в пустелі Невада. Цей проект зосереджений на цілодобовому живленні міста сонячною енергією. Крім того, у Лас-Вегасі планують встановити перші вуличні ліхтарі EnGoPLANET, які живитимуться від кроків пішоходів.

Мер Лас-Вегаса Каролін Гудман додала, що місто є одним з лідерів в галузі сталого розвитку і прихильне до відновлюваних джерел енергії, альтернативних транспортних засобів та інноваційного вуличного освітлення.
0

Коментарі