хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

7 вражаючих експозицій, які можна подивитися онлайн

Изображение
1. Музей Ван Гога (Амстердам)
На сайті Музею Ван Гога можна знайти якісно відскановану колекцію картин. Полотна можна детально розглянути, прочитати історію їх створення і навіть завантажити собі на комп'ютер. В онлайн-колекції представлено понад 700 робіт Ван Гога, роботи його друзів, а також художників, які справили на нього вплив. Крім того, можна подивитися унікальну колекцію французьких і японських принтів.

Изображение
2. Інтерактивна виставка Ієроніма Босха «Сад земних насолод»
Цей портал є частиною документального проекту про нідерландського художника Ієроніма Босха, який також буде включати документальний фільм і фільм знятий в стилі віртуальної реальності.
Тут ви знайдете деталізовантй опис відомого триптиха Ієроніма Босха «Сад земних насолод». Ця складна, сповнена символами картина відсканована в неймовірній якості. Рухаючись від елемента до елемента, можна детально розглянути і послухати невеликі, надзвичайно інформативні ролики з історичним контекстом і трактуванням кожної деталі.

Изображение
3. Метрополітен-музей (Нью-Йорк)
Метрополітен-музей також пропонує подивитися свою велику колекцію онлайн. У колекції - понад 400 тис. експонатів. Це не тільки картини, а й статуетки, ювелірні вироби, предмети побуту та інші об'єкти матеріальної культури. До кожного об'єкту можна знайти опис, історію створення або відкриття, інші предмети, пов'язані з ним. Всі предмети в онлайн-каталозі розділені за категоріями. Наприклад, для перегляду можна вибрати об'єкти по географічній локації, імені автора або навіть типу матеріалу.
Також музей пропонує окрему категорію з кращими експонатами, підібраними кураторами музею. Крім того, можна відвідати або підписатися на сторінку «Художній твір дня» і кожен день пізнавати щось нове про один із предметів колекції.

Изображение
4. Рейксмузеум (Амстердам)
Державний музей, або Рейксмузеум, в Амстердамі також пропонує познайомитися зі своєю колекцією онлайн. Картини, як і в інших подібних проектах, відскановані в хорошіій якості. Каталог розділений по тематиці, стилям, художникам. До кожної можна знайти невеликий опис.

Изображение
5. Google Art Project
Це партнерський проект компанії Google і різноманітних світових центрів мистецтва. Проект був запущений в 2011 році. На сайті зараз більше 700 експозицій. Картини відскановано в надзвичайно високій якості, їх можна наблизити, детально розглянути, порівняти з іншими полотнами або зберегти у власній віртуальній галереї.

Изображение
6. Британський музей (Лондон)
Британський музей спільно з Google запустив кілька інтерактивних проектів. В рамках одного з них - The Museum of the World - можна вивчити найцікавіші об'єкти від давнини до нашого часу. Також музей пропонує не тільки подивитися елементи колекції, а й «пройтися» по коридорах музею з технологією streetview. Крім цього, Британський музей створив на сайті окремий розділ для дослідників, де представлені фотографії 3,5 млн об'єктів з колекції.

Изображение
7. Національний музей Прадо (Мадрид)
Іспанський Національний музей Прадо також представляє свою колекцію онлайн. Експозицію дуже зручно категоризувати. Наприклад, картини розділені на ім'я творця, концепції, художні школи, сторіччя, в якому вони були створені. До кожної картини можна знайти невеликий опис і добірку пов'язаних з нею робіт.
0

Коментарі