хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

«Дотягнути» до зарплати

Изображение

Щоб «дотягнути» до зарплати економлять на одязі, відмовляються від спонтанних необов'язкових покупок і скорочують витрати на дозвілля.

Зростання цін і тривала інфляція призвели до погіршення матеріального становища українців. За минулі півроку тільки 9% роботодавців проіндексували зарплату співробітникам з урахуванням курсу долара. При цьому дохід половини  не змінився, а кожному п'ятому урізали оклад. У такій ситуації стає складніше розпоряджатися наявними фінансами і планувати бюджет.

За даними опитування hh.ua, у кожного другого гроші на життя закінчуються раніше, ніж приходить час наступної зарплати. Шістьма місяцями раніше гостру нестачу фінансів регулярно відчував тільки кожен третій офісний співробітник. У одного з п'яти фінансові труднощі виникають приблизно раз на три місяці, а в одного з десяти - мінімум раз на півроку. Отже, знизилася кількість тих, хто опиняється в ситуації безгрошів'я раз на рік і рідше.

Майже половина тих, хто скаржиться на брак грошей, почали відчувати матеріальні труднощі ще рік тому. Третина опитаних виявилися в настільки непростій ситуації півроку тому. І тільки кожному п'ятому не вистачало зарплати ще до кризи.

Зниження доходів і знецінення національної валюти впливає на споживчу поведінку українців. Останнім часом багатьом довелося переглянути свої витрати і почати економити. Від чого відмовляються , коли грошей залишилося мало, а до зарплати ще далеко?

Троє з п'яти починають економити на одязі, не дозволяють собі спонтанні покупки, а також скорочують бюджет на дозвілля. Варто відзначити, що півроку тому необов'язкові покупки були першим пунктом у списку того, на чому можна економити. Зараз більшість вважає розумним відмовитися від речового шопінгу.

Трохи більше половини скоротили витрати на побутову техніку. І майже стільки ж намагаються економити комплексно, урізуючи всі статті витрат. Більше третини відвідують розпродаж і шукають товари зі знижками. Чверть опитаних НЕ обідають на роботі і користуються громадським транспортом23% відмовляються від страховки. Кожен сьомий економить на ліках. І тільки один з двадцяти в ситуації вимушеної економії відключає телебачення та інтернет. Незмінно є 4% тих, хто себе не обмежує, а просто бере в борг.
7381АК
0

Коментарі