Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Для тих, хто шукає роботу

  • 22.11.15, 16:03
Теорія шести рукостискань

Якщо ви впевнені, що широке коло корисних знайомств - це не про вас, то для початку спробуйте згадати тих людей, яких вже знаєте. Найпростіше записати їх імена на папері. Згадайте тих, з ким вчилися, працювали, і тих самих «знайомих знайомих», з якими спілкувалися всього раз у житті. Список вийде значний навіть у переконаних інтровертів.

Виберіть з нього тих, хто може бути корисний в пошуку роботи: наприклад, має знайомих у вашій галузі або просто займається власним бізнесом. Великий список контактів особливо знадобиться, якщо ви захочете змінити сферу діяльності: роботодавці неохоче беруть людей без релевантного досвіду роботи, і знайомства - один із способів уникнути цього фільтра.

Ходіть на заходи

Для розширення зв'язків необхідно, як би це банально не звучало, знайомитися з людьми. Професійні конференції, виставки та інші формальні заходи - відмінний спосіб завести більше корисних контактів. Особливо якщо вам і іншим глядачам на них нудно. Вивчіть програму і список гостей, запасіться візитками і знайдіть кількох людей, які можуть бути вам корисні і яким можете бути корисні ви. Тут працює порада «приходьте раніше, йдіть пізніше»: шанс вплутатися в цікаву розмову у вільний від лекцій чи виступів час буде вищим.

Намагайтеся бути корисними іншим

Нетворкінг будується на довірі і взаємній вигоді. Перш ніж ламати голову, як же познайомитися з потрібними вам людьми, спробуйте знайти тих, кому ви самі можете бути корисні. Таке спілкування буде протікати набагато легше для вас і цікавіше для співрозмовника.

Нагадуйте про себе

Товста візитниця і повна телефонна книжка не гарантують того, що потрібна людина обов'язково допоможе в скрутну хвилину. Не тільки збирайте, але і підтримуйте контакти. Робити це можна найпростішим способом: вітати з Днем народження колег, зустрічатися і цікавитися життям старих друзів. Якщо хочете нагадати про себе новим знайомим, постарайтеся опинитися з ними на одному заході або знайдіть привід звернутися до них особисто. 

Використовуйте зв'язки

Взаємні послуги тільки зміцнюють зв'язок між людьми. Тому не соромтеся звертатися за допомогою: нові контакти і зв'язки спрацюють в ту хвилину, коли ви вирішите ними скористатися. Тому проявляйте активність у всіх сферах життя, і ваша праця не залишиться непоміченим!.
0

Коментарі