хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Пошук профілів у соціальних мережах

Кожен роботодавець хоче знати максимум про кандидата, якого розглядає на ту чи іншу позицію. Звичайно, адже з цією людиною доведеться працювати всій команді, а в разі конфлікту, винен буде той, хто її найняв. Саме тому роботодавці все частіше шукають профілі кандидатів у соціальних мережах. Адже потрібно бути точно впевненим, що людина впишеться в команду. При цьому, найчастіше, для кандидата це рішення може бути куди більш важливим, ніж для компанії роботодавця.

Адже в компанії, в якій належить працювати, можуть, наприклад, мати звичку голосно слухати хард-рок всім відділом під час роботи або всім разом в обід бігати невеликий марафон на 10 кілометрів. Саме тому роботодавцю так важливо, чи будете ви "на хвилі" з усім колективом.

 

Навіщо роботодавцям потрібні мої профілі в соціальних мережах?

Нам відомо, що роботодавці так чи інакше перевіряють здобувачів, відшукуючи їх профілі в соціальних мережах за допомогою пошукових систем. Відбір кандидатів - складний і відповідальний процес, тому для рекрутерів важливо знати, що з себе представляють здобувачі, так як резюме не завжди дає повну картину про кандидата.

 Що буде бачити роботодавець на моїх сторінках у соціальних мережах?

Роботодавець може бачити в соціальній мережі рівно те, до чого автор профілю допустив його за допомогою налаштувань конфіденційності.

 А якщо я не хочу, щоб роботодавець бачив мої профілі в соціальних мережах?

У соціальних мережах можна закривати сторінки або певну інформацію від осіб, які не є вашими друзями, настройками видимості або конфіденційність. Ви в будь-який момент можете змінити настройки видимості в своїх профілях. Слід лише пам'ятати про те, що ваші сторінки в соціальних мережах можуть позитивно вплинути на працевлаштування і служити аргументом на користь ухвалення рішення про наймання вас на роботу. Наприклад, якщо роботодавець бачить, що ви підходите компанії по корпоративній культурі і цінностям. Адже так приємно працювати в компанії, з якою у вас єдині цінності і інтереси!

 Чому поруч з моїм резюме чужі профілі?

Справа в тому, що частина інформації з вашого резюме збігається з частиною інформації в профілях інших людей. Ми рекомендуємо вам вказати максимально детальну і точну інформацію про себе в резюме, щоб при пошуку в першу чергу показувалися посилання на ваші профілі.

 Як скоро мій профіль у соціальних мережах перестане потрапляти в пошукову видачу?

Якщо ви закрили свій профіль, то приблизно через місяць ви перестанете розпізнаватися системою і потрапляти в пошукову видачу. Ми рекомендуємо вам не закривати профіль, щоб роботодавець зміг переконатися в тому, що ви своя людина. Це допоможе вам знайти роботодавця, більш підходящого вам за цінностями.

 А якщо зміню своє ім'я та інші дані про себе в соціальній мережі, мене зможуть знайти?

Залежить від того, скільки буде різночитань у вашому резюме і виправленому профілі в соцмережі. Чим більше збігів в резюме і профілі, тим більше вірогідності, що система видасть вас в результатах пошуку. Але  краще не міняти дані в соціальних мережах - буде набагато краще, якщо роботодавець зможе вас знайти, щоб скласти про вас повну картину як про кандидата. Можливо не варто себе соромитися?

 

Дослідження HeadHunter підтверджують, що 76% роботодавців переглядають профілі потенційних кандидатів.



7381АК

0

Коментарі