хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Прогноз , щодо вибору роботи на 2020 рік

Прогноз складено на основі опитування консалтингових агентств   "Ernst&Young Украина", "АНКОР Украина", Smart Solutions, "Форсаж", "Алла Коняева и Партнеры", "Head Hunter Украина".

 
 
1 місце: IT-фахівці
 
З 2012 р наша країна, згідно з дослідженням Exploring Ukraine IT Outsourcing Industry, тримається на четвертому місці в світі за кількістю сертифікованих IT-фахівців. Тільки комп'ютерників-фрілансерів у нас близько 10 тис., А штатними співробітниками спеціалізованих компаній є як мінімум 250 тис. чол. Більше комп'ютерників, ніж у нас, тільки в США, Індії та Росії.
При цьому кадровики  говорять про значний дефіцит представників цієї професії. Він оцінюється приблизно в 170 тис. чол. І це незважаючи на те, що армія айтішників продовжує зростати. Вітчизняні вузи випускають близько 16 тис. таких фахівців на рік.
 
Прогнозується, що до 2019 кількість робочих місць для комп'ютерників зросте з нинішніх 18,2 млн до 26,4 млн. Швидше за все, вузи не встигнуть так оперативно відреагувати на потреби роботодавців, що загрожує дефіцитом фахівців. Тільки в ЄС протягом найближчих двох-трьох років буде не вистачати до 1 млн айтішників. Це дозволяє українським фахівцям розраховувати не тільки на вітчизняних, а й на європейських роботодавців, а також на збільшення зарплат. За прогнозами експертів, вони виростуть як мінімум на 10% у доларовому еквіваленті.
 
 
2 місце: агрономи та ветеринари
 
За підсумками минулого року виручка аграрних підприємств склала близько 160 млрд грн., Що на 2% більше, ніж в 2013 р І це незважаючи на анексію Криму і війну в Донбасі. Наступного року ситуація, швидше за все, трохи погіршиться через подорожчання сільськогосподарських робіт і, відповідно, собівартості продукції на тлі світового тренда здешевлення продуктів харчування. Але ці труднощі будуть тимчасовими. Аграрні перспективи України оптимістичні, вона буде тільки нарощувати показники як в рослинництві, так і в тваринництві. Наприклад, виробництво зерна до 2020, за прогнозами Мінагрополітики, зросте з нинішніх 60 млн т до 100 млн, а поголів'я ВРХ - на 10-15% (до 6 млн).
 
Гостра нестача кваліфікованих кадрів змусить аграрні компанії збільшити зарплати найбільш цінним фахівцям як мінімум в 1,5-2 рази. І цілком імовірно, що це змусить нинішніх школярів переглянути свої професійні пріоритети.
 
3 місце: медики
 
За підсумками минулого року дефіцит медичних працівників в Україні склав близько 50 тис. чол., підрахували в МОЗ. Хороших лікарів гостро потребують також приватні клініки, яких у нашій країні відкривається все більше. У консалтингових компаніях вважають, що в найближчі п'ять років попит на медперсонал зросте ще щонайменше на 20%. Дана тенденція пояснюється, з одного боку, погіршенням здоров'я українців, що змушує їх все частіше користуватися послугами вузьких спеціалістів (хірургів, онкологів, кардіологів та ін.), З іншого - модою на здоровий спосіб життя і готовністю платити за профілактику хвороб. "Всі хочуть довше зберегти здоров'я, молодість і красу, відповідно, формується попит на фахівців, які можуть все це забезпечити", - говорять в компанії "Head Hunter Україна".
 
Якщо говорити про найбільш затребувані напрямки лікарської практики, то це насамперед діагностика (лікарі УЗД, МРТ, КТ), кардіологія, онкологія, нейрохірургія, педіатрія, гінекологія. Протягом найближчих п'яти років очікується зростання попиту в два-три рази також на дієтологів, гомеопатів, психологів, лікарів нетрадиційних лікувальних практик (тибетської, китайської та ін.), Генетиків: вже зараз в Україні можна пройти тест на наявність генів, що відповідають за важкі захворювання. Але вкрай мало фахівців, які зможуть допомогти пацієнтові запобігти цим хворобам.
Вже зараз при офіційній зарплаті середньостатистичного лікаря в 3 тис. грн. дохід хороших фахівців може досягати $ 3-5 тис. на місяць і більше. До 2020 року ця цифра має всі шанси вирости ще як мінімум на 20-30%. Настільки райдужні перспективи залучають у професію все більше абітурієнтів. Проте складнощі з працевлаштуванням, що виникають у молодих фахівців, призводять до того, що майже 50% випускників медичних вузів протягом двох-трьох років після отримання диплома йдуть з професії.
 
 
4 місце: інженери
 
Ця професія стане затребуваною, коли ситуація в країні стабілізується і почне відновлюватися промисловість. У цьому випадку попит на інженерно-технічні кадри зросте на 30-50%. "Особливо затребуваними будуть інженери вузької спеціалізації (зі знанням певних систем обладнання, програм і т. Д.) І знанням англійської мови", - вважає керівник департаменту рекрутмента компанії "АНКОР Україна" Ірина Прудникова. Але до того часу, коли в промисловості почнеться підйом, Україна ризикує розгубити кращих фахівців.
 
Через три-п'ять років потенційні роботодавці ризикують зіткнутися з жорстким кадровим дефіцитом і змушені будуть або привозити хороших інженерів з-за кордону, або набирати молодих фахівців без досвіду роботи і доучувати їх за свій рахунок. Для фахівців очікуваний дефіцит тільки на руку. Прогнозується, що висококласні інженери на хвилі піднесення промвиробництва можуть розраховувати на збільшення зарплати як мінімум удвічі (до 10-20 тис. Грн. На місяць).
 
5 місце: фахівці з продажу
 
Дана категорія фахівців вже кілька років очолює список найбільш затребуваного в Україні персоналу. Цьому сприяє не тільки велика кількість вакансій, але й висока плинність кадрів у даному сегменті, що змушує роботодавців перебувати в постійному пошуку потенційних співробітників. Проте люди, які вміють добре продавати, в будь-якій компанії незалежно від сфери її діяльності - буквально на вагу золота. "Особливо зросла їх цінність на хвилі економічної кризи, коли стала жорсткішою боротьба за оптових і роздрібних покупців. І ця тенденція буде тільки зміцнюватися", - впевнена керівник агентства "Форсаж" Олена Грищук. Особливо якщо після стабілізації політичної та економічної ситуації в країні до нас потягнуться іноземні інвестори. У цьому випадку підвищиться попит на бізнес-девелопмент, який зможе відкрити і налагодити роботу офісу в Україні, і фахівців з продажу, які в змозі побудувати ефективну систему дистрибуції.
 
Формально дефіциту фахівців з продажу в п'ятирічній перспективі, як і зараз, не буде. Пропозиція на ринку як мінімум вдесятеро перевищує попит. Причина проста: продажі залишаються одним з небагатьох напрямків, які не потребують профільної освіти від здобувача. У підсумку свої сили в продажах пробують громадяни з різними дипломами (нерідко і взагалі без них). Роботодавці також цілком лояльно ставляться до претендентів без досвіду роботи і готові за свій рахунок їх навчати.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/prognoz-shchodo-viboru-roboti-na-2020-rik/

0

Коментарі