Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

іРуся

49 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 40-58 років

Закрутки на зиму

Менш ніж за рік наша гривня просіла більше, ніж в півтора рази. Це дофіга, особливо враховуючи, що немає передумов для зростання курсу, або хоча б його устаканення.



Попереду незакінчений конфлікт, гризня за газове питання, вибори парламенту і діри в бюджеті. Останній пункт подібний на добротний карієс -- ти про нього не думаєш, поки тобі погрожують відрубати голову, але розумієш, що в якийсь момент доведеться витратити купу бабла на стоматолога.

Не будемо зараз про АТО, мовні питання й інші фактори "стабілізації". Цей матеріал про шкурний інтерес: в будь-якому випадку попереду в нас криза і з цим слід щось думати.

Теоретично шлях до добробуту виглядає так:
1) вчимось рахувати гроші; Банальний підрахунок витрат один раз в тиждень дозволить бачити реальну картинку;
2) обрізаємо зайві витрати. Коли я почав вести домашню бухгалтерію, це сталося само собою;
3) починаємо добросовісно заощаджувати, відкладаючи 10% від прибутку. Після перших двох пунктів це виявляється не так складно.

Від себе додам, що фішка третього пункту не стільки в тому, щоб заощадити кілька гривень, скільки в тому, щоб спокійніше ставитись до витрат та соціальних резонансів. 

Врешті решт, після того як за рік в тебе набереться 5-6 тисяч гривень (чи еквівалент в іншій валюті), ти в принципі так само виходиш з колегами на пиво, але гонорово кладеш на стіл свою стареньку нокію до їхніх взятих у кредит айфонів, культурно дякуєш, коли тобі пропонують поставити діджингл на дзвінок і береш велосипед за 400 баксів замість того, щоб башляти по кілька гривень в маршрутці.

От і вся різниця на виході :)

Свою бухгалтерію я почав вести кілька років тому і написав під себе свій скрипт. Не стану його піарити, натомість зарекомендую інший сервіс:

Подейкують, що доволі пристойний сервіс. Ну, а дещо пізніше розповім що ще робить ваш покірний слуга щоб чути себе комфортно серед загального безладу.
5

Коментарі

19.09.14, 13:07