Суд закрив справи проти чорнобильців

  • 04.02.12, 12:49
Суд закрив справи проти чорнобильцівСубота, 04 лютого 2012, 12:01

Київський райсуд Харкова закрив кримінальні справи щодо чорнобильців Петра Прокопенка та Володимира Білоєнка за підозрою у підробці документів.

Про це УНІАН повідомив один з позивачів, член правління громадської організації "Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля" Прокопенко, коментуючи рішення суду, що було ухвалене у п’ятницю.

"Суд визнав, що справи були порушені незаконно, не було події злочину, не було підробки документів", - сказав він.

"Насправді, справи були сфальшовані, вони носили політичний характер і були порушені з метою дискредитації лідерів чорнобильських протестів", - заявив ліквідатор.

У ході судових слухань, додав Прокопенко, "була лише підтверджена наша участь в ліквідації наслідків аварії та наявність достовірних документів про це".

Як повідомлялося, наприкінці 2011 року у Харкові відбулася низка акцій протесту чорнобильців з вимогами до влади виконати рішення судів про призначення їм пенсій згідно з чинним законодавством.

16 грудня 2011 року Прокопенко був затриманий у Києві і доправлений до Харкова, де проти нього було порушено кримінальну справу за підозрою у підробці документів, які засвідчують статус ліквідатора.

17 грудня Прокопенко та ще один обвинувачуваний чорнобилець Володимир Проскурін були госпіталізовані з діагнозом "гіпертонічний криз" із будинку слідчого управління Головного управління МВС у Харківській області, куди вони прибули для надання свідчень у справі.

Все про: суд и

Необхідно влаштувати калмицьких верблюдів контрабандистів

  • 03.02.12, 19:19
Харьковская областная таможня просит зоопарк приютить четырех калмыцких верблюдов
Харьковская областная таможня просит зоопарк приютить четырех калмыцких верблюдовПограничники просят зоопарк приютить четырех калмыцких верблюдов
АР

Харьковская областная таможня просит Харьковский зоопарк о хранении на его территории четырех изъятых верблюдов.

Как сообщили в пресс-службе Харьковской областной таможни, товар "верблюды живые калмыцкие породы 2011 г., 4 головы" подлежит изъятию, так как перевозивший его гражданин Украины нарушил условия договора поручения доставки.

"Направляясь через Луганскую таможню, водитель представил оформленный документ контроля доставки – предварительное уведомление, в соответствии с которым он обязуется доставить товар на Харьковскую областную таможню в срок до 19 декабря 2011 г. Но до указанной даты товар на таможню не поступил. Со временем выяснилось, что водитель решил доставить груз на хранение на территорию Харьковского зоопарка. Во время пребывания там верблюдов с ними проводились карантинно-ветеринарные мероприятия", - говорится в сообщении пресс-службы.

По факту нарушения таможенных правил по ст.332 (недоставка таможенному органу товаров, транспортных средств, документов) и ст.336 (неправомерные операции с товарами, транспортными средствами, которые находятся под таможенным контролем, изменение их состояния, пользования и распоряжения ими) Таможенного кодекса был составлен протокол.

"По протоколу товар "верблюды живые калмыцкие породы 2011 г., 4 головы" должен быть изъят. У Харьковской областной таможни отсутствуют надлежащие условия для содержания этих животных. На территории Харьковской области такие условия может предоставить только Харьковский зоопарк. Поэтому на данный момент происходит заключение договора о предоставлении зоопарком услуг таможне по хранению и пребыванию этих животных на его территории", - отмечается в сообщении пресс-службы.

Напомним, в 2009 году украинские пограничники дважды отказывались пропускать через границу верблюдов, которых перевозили из России.

По материалам: Интерфакс-Украина


0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

УВАГА! Заява ОГА щодо формування Конституційної асамблеї

  • 03.02.12, 19:09
Заява Оргкомітету Громадянської Асамблеї України з приводу Указу Президента України про Питання формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї
sean | 1 лютого 2012

ЗАЯВА

 Оргкомітету Громадянської Асамблеї України з приводу Указу Президента України про Питання формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї.

 «Конституція – це основні правила, що схвалюються й дотримуються суспільством, та на базі яких розвивається держава. Україна потребує нової Конституції – не компромісу еліт чи кланів, а справжнього нового суспільного договору.

 Нова Конституція має реалізувати запит громадян на становлення й розвиток української держави. Саме тому Конституція має бути розроблена не секретаріатом Президента і ухвалена не Верховною Радою чи маніпулятивним референдумом, а виключно Конституційною Асамблеєю – установчим органом, який фактично засновує нову республіку, державу громадян.»

 Саме ця позиція об’єднала делегатів І-ї Громадянської Асамблеї України 24 липня 2007 року. З того часу абсолютна більшість організацій і інституцій громадянського суспільства України постійно наполягали на необхідності скликання Конституційної Асамблеї.

 І ось нарешті УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ про Питання формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї. Але на жаль цей Указ підвердив слова з Заяви ОК ГАУ з приводу 20-ї річниці Незалежності України:

«Нова владна команда замість впровадження системних державо утворюючих реформ займається імітацією реформ перед зовнішніми партнерами, замість боротьби з корупцією – бореться зі своїми політичними опонентами, замість надання громадянам можливості реалізації їх права на установчу владу – девальвує назви органів установчої влади.»

 Громадянська Асамблея України  змушена визнати, що Указ № 31/2012 від 25 січня 2012 року порушує базові принципи установчої влади, а саме: делегати КА мають обиратись та мають бути обмежені в політичних правах. А принципи делегування, зазначені в Указі, попри наявність в переліку дійсно провідних організацій громадянського суспільства, дають змогу не вважати цей орган навіть незалежним дорадчим органом.  Так, як і Координаційну раду з питань розвитку громадянського суспільства, хоча сам факт її створення безумовно вітається.

 Ми закликаємо Президента України та Верховну Раду України ухвалити такі зміни до Конституції або спеціальний Закон, які передбачатимуть скликання установчих зборів – Конституційної Асамблеї для розробки та ухвалення нової Конституції України, делегати якої обиратимуться на прямих виборах та не матимуть права обиратись чи призначатись до вищих органів державної влади протягом 10 років.

 В іншому випадку ми заявляємо про готовність скликати Громадянську Конституційну Асамблею.

 ГАУ


100%, 2 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Новий Глава СБУ - ЛЕГІОНЕР з росії Калінін

  • 03.02.12, 18:59
"Саша-Стоматолог" бере нову висотуСергій Лещенко, УП _ П'ятниця, 03 лютого 2012, 16:37
Зліва - направо: Заневський, Янукович, Калінін

У п'ятніцю Віктор Янукович визначився з наступником Валерія Хорошковського на посаді глави СБУ.

Повернення до Конституції Леоніда Кучми не зобов'язує президента погоджувати це призначення з парламентом та робить начальника СБУ повністю підлеглим Банковій.

Керувати спецслужбою Віктор Янукович доручив людині, якій раніше довіряв персональну безпеку. Новим головою СБУ став Ігор Калінін, який після інавгурації 2010 року очолював Управління державної охорони - орган, який займається безпекою найвищих посадових осіб держави та охороняє Адміністрацію президента, Кабмін, Верховну Раду та резиденції "Конча-Заспа" і "Пуща-Водиця".

Як взагалі Калінін потрапив на посаду в УДО, досі залишається загадкою.

Коли Янукович став президентом, було два претенденти на начальника Управління охорони. Це екс-перший заступник керівника УДО часів Кучми Сергій Кислов, якого лобіював Сергій Льовочкін, та Ігор Калінін, приналежність якого ніхто не міг установити. Офіційна ж біографія Калініна в період з 2005 по 2010 роки містила велику білу пляму.

 

Але за два неповних роки керівництва УДО стало більш-менш зрозуміло - своїй посаді він зобов'язаний "Сім'ї", зокрема - Олександру Януковичу.

Калінін був вправним оператором з подолання фобій президента. УДО - орган специфічний, але з обранням Януковича він став просто безцеремонним.

Саме за Калініна кияни стали двічі на день стикатися зі таким стихійний лихом як перекриття вулиць, коли Янукович їхав з "Межигір'я" на Банкову та назад.

Саме за вказівками УДО чинився весь цей безлад на дорогах, коли їх перекривали тракторами, тільки щоб убезпечити Януковича від гіпотетичної небезпеки.

Саме через УДО змушені були стояти в пробках швидкі допомоги, чекаючи, поки проїде вінценосне тіло, а президентський кортеж потрапив у ДТП, що спричинило смерть таксистам.

Саме люди УДО гарантують спокій навколо Януковича, застосовуючи силу до журналістів та не несучи за це жодних покарань.

Віктор Янукович представив нового главу СБУ. Фото прес-служби президента 

Підлеглі Калініна створювали навколо Януковича настільки щільне кільце, що доходило до анекдотичних випадків, коли охорона відмовлялася пропустити в туалет Ради Європи у Страсбурзі генсека цієї організації, доки всередині перебував Янукович.

Широкі повноваження, якими була наділена охорона, призводили до позаштатних ситуації. Так, одного разу при посадці спецлітака Януковича було пошкоджено двері через втручання його бодігардів. Ось як цей інцидент описується в звіті про безпеку польотів в Україні за лютий 2011 року.

"10.02.2011 о 08.39 на аеродромі Миколаїв, під час висадки пасажирів з літака А-319 UR-ABA авіакомпанії "Україна" (спецборт Януковича) внаслідок пориву вітру відбувся рух пасажирських дверей, які не були зафіксовані під час їх відчинення, що призвело до зіткнення дверей з пасажирським трапом та пошкодження лакофарбового покриття дверей. Згідно з аналізом події, причиною пошкодження стало втручання працівників охорони в процес обслуговування повітряного судна та несвоєчасні дії бортпровідника по припиненню виходу пасажирів з літака при неправильній установці трапа".

Ну і зрештою, саме за благословення Калініна мав місце волаючий факт, коли реальним керівником особистої охорони президента став громадянин іншої держави - росіянин В'ячеслав Заневський.

Калінін не лише закривав на це очі, таким чином ставлячи під сумнів професійний рівень громадян України, що працювали під його началом в УДО.

Цих двох людей поєднували тісні стосунки. Заневський, який за документами є лише позаштатним радником президента, супроводжував Калініна в закордонних вояжах та отримував нагороди від іноземних спецслужб.

 
 

Причина ж перебування Заневського на таких високих ролях - це заступництво Олександра Януковича.

Коли Янукович-старший перебував у опозиції, під тиском своїх фобій він перестав довіряти українським охоронцям. І син знайшов для нього російського. А після обрання Януковича легіонер пішов на підвищення - став керівником охорони президента.

Сумнівно, чи міг Калінін протистояти цьому всьому, коли процес особистої безпеки Януковича патронували люди рівня його сина. Навпаки, прийнявши нав'язані правила гри і щодо Заневського, і щодо безпрецедентної охорони тіла №1, Калінін став своїм для президентської родини - та старшого сина зокрема, який вів питання безпеки.

Тепер призначення Калініна на Службу безпеки автоматично означає послаблення Валерія Хорошковського, який після переходу в Мінфін волів залишити контроль над СБУ через свого першого заступника Рокитського.

Водночас Калінін не пов'язаний з класичними "донецькими", які просували на цю посаду Рената Кузьміна. Це - ще один мінус в їх рейтингу впливу.

Розставляючи своїх людей на ключові посади - МВС, податкова, Нацбанк, тепер ще й СБУ - українська "Сім'я" продовжує нарощувати вплив. Так само, як це було майже двадцять років тому в єльцинській Росії. Питання лише, чи дозволять Віктору Януковичу виборці бути послідовним до дрібниць, наприкінці всього цього призначити свого спадкоємця та піти на почесну та безпечну пенсію?


Какие наркотики употребляет власть

  • 03.02.12, 18:51
Какие наркотики употребляет власть  Украина  Сегодня, 16:54
У каждого, конечно, свои, но есть и нечто общее...
Власть должна определиться, когда она планирует свой конец. Если она хочет своего силового уничтожения, причем силового уничтожения не только в плане того, что люди выйдут на улицу и начнут их бить лопатами, нет. Силовое уничтожение происходит и через блокирование деятельности власти пассивным способом, что мы видим сегодня, через игнорирование деятельности власти, как самими украинцами, так европейскими, мировыми институциями и т. д. Если власть хочет упасть от бессилия, она будет затягивать процесс освобождения Тимошенко. В случае  с Ю. Тимошенко власть делает не то, что ей полезно, а скорее то, что ей нравится. То есть ее действия являются не рациональными, а эмоциональными, что может быть свойственно оппозиции, но никак не Президенту и Премьеру. Алкоголь, наркотики – это то, что нравится людям, но от их употребления они умирают. У нынешней власти свои политические наркотики и следствием передозировки, которая очевидна, может наступить политическая смерть.  Война с Тимошенко – это наркотик, который уничтожает власть.

Яничару єдина перешкода до Европи - ЮВТ

  • 03.02.12, 18:15
Янукович назвав Тимошенко єдиною перешкодою до євроінтеграції

Президент Віктор Янукович наголошує, що єдиною перешкодою на шляху євроінтеграції України є "питання екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко".

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав у своєму виступі на бізнес-ланчі, організованому в рамках 48-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Янукович підкреслив, що влада не на словах, а на ділі докладає всіх зусиль для просування України в Євросоюз.

Він зауважив, що жодна попередня влада не зробила більше для євроінтеграції держави, ніж нинішня. !!!!!!!!!!!

"У мене є всі моральні підстави сказати, що все, що ми робимо зараз, є ефективною роботою, і єдиною перешкодою на цьому шляху в нас стало питання екс-прем’єра Юлії Тимошенко", - сказав він.

Янукович нагадав, що виступає за відокремлення "питання Тимошенко" від питання євроінтеграції України. Він зауважив, що на сьогодні між опозицією і владною коаліцією фактично немає розбіжностей у питанні інтеграції України до ЄС.

"В Україні склалася політична ситуація така, що сьогодні і влада, й опозиція є прихильниками продовження євроінтеграції. Є тільки, як кажуть, політична метушня така, як і в кожній країні під час політичних змагань. А в який бік рухатися – розбіжностей немає", - сказав президент.

местным властям запрещено исполнять решения судов

  • 03.02.12, 18:01
Льготы: местным властям запрещено исполнять решения судов
Льготы: местным властям запрещено исполнять решения судов
В ноябре 2011 года проблемы с выплатой льгот привели к бурным социальным протестам
02.02.2012 14:28
Власть блокирует выплату льгот по решениям судов. В распоряжении ЛІГАБізнесІнформ оказался неофициальный документ, приписываемый Минсоцполитики

Новости о том, что в отдельных регионах происходят перебои с бюджетным финансированием, появляются каждый день. Однако, по-видимому, состояние государственных финансов еще более плачевное, чем представляется непосвященным. Об этом свидетельствует документ, который оказался в распоряжении ЛІГАБізнесІнформ.

111_1.jpg 11_1.jpg

Отсканированная копия документа 

Документ называется "Тезисы относительно заданий местных органов труда и социальной защиты населения по обеспечению социальных выплат, которые финансируются из государственного бюджета". Его корреспонденту ЛІГАБізнесІнформ передал источник из администрации одной из восточных областей. По словам источника, эти тезисы якобы были разосланы Министерством социальной политики в областные управления труда и социальной защиты населения для дальнейшей передачи главам районных и городских управлений соцзащиты. Поскольку инструкция носит неофициальный характер, подписей и печатей на ней нет. Все нюансы поведения чиновников оглашаются устно при передаче копии документа от начальников подчиненным.

Этим документом негласно запрещены любые выплаты компенсаций по решениям судов. Даются прямые инструкции по поведению фондов соцзащиты при столкновении с решениями судов в пользу граждан. Помимо прочего, в документе сказано: "По решениям судов в пользу граждан, по которым еще не осуществлялись выплаты, - с сегодняшнего дня не допустить никаких выплат… По решениям судов в пользу граждан, по которым еще не осуществлялись выплаты, - необходимо в течение месяца возобновить апелляционные процедуры".

В тезисах говорится, что в случае окончания срока апелляции необходимо указывать на вновь выявленные обстоятельства. Как отметил источник, под такими обстоятельствами подразумеваются два решения Конституционного суда - от 26 декабря 2011 и 25 января 2012 года. В первом сказано, что Кабинет министров может определять размер социальных выплат в зависимости от состояния государственных финансов, то есть в ручном режиме снимать причитающиеся разным категориям граждан надбавки к соцвыплатам и пенсиям. Во втором суд фактически подтвердил свое решение от 26 декабря по запросу Пенсионного фонда Украины.

Редакция ЛІГАБізнесІнформ попыталась оперативно получить комментарий руководства Минсоцполитики по поводу резонансного документа - подтвердить или опровергнуть подлинность и пояснить позицию ведомства относительно выплаты компенсаций льготникам. В пресс-службе министерства попросили письменный запрос. После получения запроса руководитель пресс-службы сказал, что не понимает о чем идет речь, и попросил прислать копию тезисов. Получив комментарий министерства, мы обязательно его опубликуем.

Таким образом, если документ - не шутка и не фальшивка, на основании решений КСУ Минсоцполитики начало внедрять механизм сокращения выплат, прямо инструктируя свои подразделения игнорировать решения судов.

Напомним, что невыполнения решений судов о выплатах компенсаций и положенных по закону надбавок в прошлом году привело к широкомасштабным акциям протеста чернобыльцев и афганцев. Однако как можно понять из документа, речь идет не только об этих категориях граждан, а обо всех льготниках, добивающихся правды в судах.

Напомним также, что на прошлой неделе Министерство финансов сообщило о том, что в Украине насчитывается почти 18 миллионов льготников, разбитых на 380 категорий. "Надо учитывать, что государство не может одновременно выплатить все социальные льготы, предусмотренные законами, многие из которых остались в наследство и являются устаревшим и популистскими. Пределыплатежеспособности государства, его бюджет и Пенсионный фонд, тем более во время мирового экономического кризиса, крайне ограничены", - было сказано в сообщении.

По мнению ведущего эксперта Центра Разумкова, экс-замминистра труда и соцполитики Павла Розенко, якобы рассылаемые по регионам скандальные тезисы связаны с тем, что государству не хватает ресурсов для выполнения всех социальных обязательств, зафиксированных в бюджете на 2012 год, правительство переходит на режим жесткой экономии.

"Что касается дел, находящихся на рассмотрении в судах, то правительство имеет право координировать деятельность своих органов по отстаиванию своей позиции. Другое дело - решения, которые уже приняты и вступили в законную силу. Попытки игнорировать такие решения - ненормальная практика для государства, которое декларирует верховенство права. Решения, вступившие в законную силу, должны исполняться. Складывается очень странная ситуация: когда решения выносятся в пользу государства, они подлежат моментальному исполнению - исполнительная служба опечатывает квартиры должников, их имущество. А когда решения выносятся не в пользу государства, начинаются попытки их игнорирования. Это политика двойных стандартов", - отметил эксперт. 

Сам документ не можу збільшити, він збільшується за адресою

 Дуже цікавий  http://news.liga.net/articles/politics/600566-lgoty_mestnym_vlastyam_zapreshcheno_ispolnyat_resheniya_sudov.htm 

На допомогу податковій міліції прийшли грабіжники

  • 03.02.12, 14:24
В Новый год воры обчистили элитный поселок под Киевом
В Новый год воры обчистили элитный поселок под Киевом

В новогодние праздники воры покусились на имущество жителей VIP-поселка, который находится недалеко от Обуховской трассы под Киевом. Жертвами злоумышленников стали чиновники, политики, депутаты, прокуроры, судьи и адвокаты.

В VIP-поселке, что рядом с Обуховской трассой под Киевом, живет разношерстная, однако далеко не бедствующая публика. Чиновники, депутаты, высшие чины милиции и прокуратуры, судьи, адвокаты и банкиры - это лишь малый перечень профессий здешних обитателей. Отгородившись от забот, даже эти люди не смогли провести праздники спокойно.

Как стало известно журналистам, за последние 2 месяца в этом поселке было ограблено минимум 8 домов. Общая сумма ущерба превысила $1 млн. И это учитывая тот факт, что как минимум половина из пострадавших не хочет "светить" доходы и заявлять о пропаже в правоохранительные органы.

Как сообщил экс-глава "Надра Украины", а сегодня безработный, Александр Пономаренко, похитители забрали из его дома сейф, в котором было 300 тысяч евро, 10 килограммов золотых слитков, $ 100 тыс., два пистолета и двое швейцарских часов.

Впрочем, Пономаренко - не один такой. Заместитель начальника налоговой службы Олег Матвеев лишился $ 400 тысяч и ювелирных изделий.

Среди украденных вещей местных жителей числятся деньги, золото, драгоценности, пистолеты, шубы, часы, учредительные документы и платежные карточки. Однако, далеко не все пострадавшие пишут заявления в милицию - скрывают свои реальные доходы.

Милиционеры, в свою очередь уверены, что все дома "взяли" по наводке. Злоумышленники точно знали, как отключить сигнализацию, обойти собак, проникнуть в дом и где искать наживу.

Резонансное ограбление VIP-поселка наводит на мысль о том, что налоговой милиции стоит подумать о введении нового способа выявления реального уровня доходов граждан Украины - инсценировать ограбления домой чиновников и возвращать только то, что задекларировано.

Врежем дуба - РАНЬШЕ СРОКА?

  • 03.02.12, 13:47

Врежем дуба - раньше срока?........((

Страна под дубом-паханом Накушалась реформ... До сыта! До отвала! А обожравшись тех реформ, Свои глаза продравши, встала И подрывать у дубарины корни стала. Коль корни обнажишь, То дуб засохнуть может! И кровосиси-дубосиси тоже!   - Ведь это дереву вредит! – Премьерный жёлудь говорит. - Ведь без подпитки дуб расти не может, А нас, червивых желудей,  подобное тревожит! В нём проку для страны ничуть не вижу я И круглопузых желудей семья. Хоть век его не будь, ничуть не пожалею, Но, мы-то, жёлуди, на веточках жиреем!   А дуб в дубовом упоеньи Терзает всей страны терпенье! И, закрутив жгутом бразды, Не чувствует, где вожжи, где кранты.             .  .  .  .  . Страна хрюкатая! Твой дуб прогнил и туп! Когда смогла бы ты поднять с клыками «рыло», Тебе бы видно было – Трухлявый дуб пора пустить на сруб…

 

СтаяБандюковУродов расстреливает детей

  • 02.02.12, 18:33
02.02.2012 14:07Під Києвом СБУшник розстріляв двох дівчаток, які занадто голосно сміялися
    Під Києвом СБУшник розстріляв двох дівчаток, які занадто голосно сміялися

У містечку Димер на вулиці Леніна сусід із пістолета розстріляв компанію дівчат, які, ховаючись від морозу, стояли у власному під'їзді. Одній дівчині довелося робити операцію на голові. Інша відбулася легким переляком, куля влучила у підошву, повідомляє ТСН. Усе сталося ще в суботу, натомість кримінальну справу міліція порушила лише сьогодні в обід. А зі стрільця навіть не взяли підписку про невиїзд.

"В дитину стріляли у власному під'їзді... - каже мати пораненої дівчини Олена Гуляй. - Моїй дитині він попав у голову, а другій дівчинці у ногу..."

У Димері і влітку не дуже є де підліткам розгулятись. А в п'ятнадцятиградусний мороз і поготів. Четверо дівчат, ховаючись від холоду, розважалися на сходовому майданчику між поверхами, як могли, не підозрюючи, що через власний гучний сміх стануть мішенями.

"Дівчата сиділи в під'їзді, грались на телефоні, - розказує сусідський хлопчина. - Він попросив вийти, а потім одній дівчині вистрелив у ноги, а другій у голову".

Стрілець нині ховається за зачиненими дверима квартири. Тринадцятирічну Віку лише сьогодні вранці перевезли з реанімації до відділення нейрохірургії столичної обласної лікарні. Минулого вечора їй зробили операцію на голові. Лікарі кажуть: нині здоров'ю дівчини нічого не загрожує, вона потроху оговтується після операції. Натомість, стрільця навіть не обмежили в пересуванні.

"Вже порушена кримінальна справа за статтею 296-ю частиною четвертою, це хуліганство. Його ще не затримували", - каже керівник прес-служби київської обласної міліції Микола Жукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У відділку міліції помер українець, який цілий день благав про допомогу

Хто той стрілець і звідки, сусіди не знають. Кажуть, у будинку тридцятитрирічний мешканець оселився восени. Натомість, знають його машину - єдиний на подвір'ї представницький джип. Саме через нього, кажуть люди, власник неодноразово погрожував сусідам, козиряючи своєю, начебто, причетністю до СБУ. Дозвіл на зброю, кажуть в обласній міліції, у чоловіка був, щоправда, нині слідчі перевіряють законність його видачі. Батько пораненої каже, що зброя була дивна.

"Вихожу, міліціонер запечатує кейс, - розказує батько пораненої дівчини Віталій Гуляй. - Говорю: який у нього пістолет був? Він каже: який-який – ПМ. Ну я тобі його не покажу, бо я його конфіскував і опечатав".

Стаття, за якою порушили кримінальну справу, не передбачає ні штрафів, ані доган. Лише кримінальну відповідальність щонайменше три роки. У міліції кажуть, що все залежатиме від експертиз, ообливо від психіатричної. Дратівливому чоловікові її доведеться пройти неодмінно. Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/np/_pid-kievom-sbushnik-rozstrilyav-dvoh-divchatok-yaki-zanadto-golosno-smiyalisya/420989">Gazeta.ua</a>