хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Готуємо стручкову квасолю з часником.

       

    Цього року квасоля учудила і замість того, щоб інтенсивно в'язатися влітку, а в осени дозрівати, вона почала в'язатися аж при кінці літа. Тому  в мене на тичках і досі висять молоді, м"ясисті стучки квасолі. На Закарпатті квасоля (фасоля,пасуля) - один з основних продуктів харчування і тут з квасолі різного виду і стану готують багато різних бдюд. Зараз заперезентую одне з них, яке згодиться для любителів простої, здорової їжі, котрі не люблять довго стояти біля плити. 

        Отож, якщо ви не поспішаєте на романтичну або ділову зустріч, готуємо нашвидкоруч  молоду стручкову квасолю з часником. Як провірити що вона молода - просто, при ламанні вона не повинна утворювати ликоватих волокон. Кладемо кип'ятити приблизно 1,5 літра води в трилітрову каструлю. Поки грітється вода беремо  300-400 гр квасолі (дві добрі жмені) обтинаємо (обламуємо) "хвостик " і гострий кінець квасолі. Краще обламувати, тому що приобламування квасолі разом з кінчиками  витягнемо тверді жилки, що знаходяться по обидва боки стручка. Якщо стручок довгий ламаємо на двоє. У нас говорять "пукаємо квасолю", тому що при ламанні молода квасоля пукає. Промиваємо стручки  і кидаємо у підсолений кип'яток. Важливо кидати в кип'яток, а не в холодну воду-швидше звариться. Варимо 10-15 хвилин. Стручок має бути м'ягким, але не розпадатися. Відціжуємо воду. Заправляємо кваасолю трьома - п'ятьмя великими зернинами часнику (кому як дозволяє шлунок) досолюємо і перчимо до смаку, заправляємо  олією, маслом або смальцем в залежності від вподобань . Блюдо на дві-три порції готове.

 

 

22

Коментарі

Гість: Тираъ

19.09.11, 11:19

цикаво

    29.09.11, 12:15

      39.09.11, 12:31

        49.09.11, 12:33

        спасибі за рецепт, варто спробувати!
        дружина щось таке робить з квасолі, але без часнику

          59.09.11, 18:05

          при ламанні молода квасоля пукає.
          Невихована у Вас якась квасоля))
          Але, мабуть, смачно...
          Я вже подумую, що пора в гості збиратись... Ото тіко й переживаю, що за рештки своєї хвігури - стільки у Вас там всякої смакоти є...

            610.09.11, 11:03

              710.09.11, 11:06

              А ще краще піджарити цибульку з морквою попасерувати мукою додати фасолю і залити сметаню. Протушкувати 10 хв. додати спеції і вас тоді справді й за вуха від неї не відтягти!

                Гість: Торенбург

                810.09.11, 13:29

                Обов'язково спробую...

                  911.09.11, 20:14

                  Ех світлину не можу знайти зі своєю квасолею.
                  В зелена шпарагівка. Не має жилок і гострого кінчика...
                  Рецепт взяв, доживу до наступного року зроблю.

                    1011.09.11, 20:16Відповідь на 7 від vova13

                    А ще краще піджарити цибульку з морквою попасерувати мукою додати фасолю і залити сметаню. Протушкувати 10 хв. додати спеції і вас тоді справді й за вуха від неї не відтягти! А якщо квасолю замінити на молоду телячу печіночку....

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна