Готуємо стручкову квасолю з часником.
- 09.09.11, 10:30
Цього року квасоля учудила і замість того, щоб інтенсивно в'язатися влітку, а в осени дозрівати, вона почала в'язатися аж при кінці літа. Тому в мене на тичках і досі висять молоді, м"ясисті стучки квасолі. На Закарпатті квасоля (фасоля,пасуля) - один з основних продуктів харчування і тут з квасолі різного виду і стану готують багато різних бдюд. Зараз заперезентую одне з них, яке згодиться для любителів простої, здорової їжі, котрі не люблять довго стояти біля плити.
Отож, якщо ви не поспішаєте на романтичну або ділову зустріч, готуємо нашвидкоруч молоду стручкову квасолю з часником. Як провірити що вона молода - просто, при ламанні вона не повинна утворювати ликоватих волокон. Кладемо кип'ятити приблизно 1,5 літра води в трилітрову каструлю. Поки грітється вода беремо 300-400 гр квасолі (дві добрі жмені) обтинаємо (обламуємо) "хвостик " і гострий кінець квасолі. Краще обламувати, тому що приобламування квасолі разом з кінчиками витягнемо тверді жилки, що знаходяться по обидва боки стручка. Якщо стручок довгий ламаємо на двоє. У нас говорять "пукаємо квасолю", тому що при ламанні молода квасоля пукає. Промиваємо стручки і кидаємо у підсолений кип'яток. Важливо кидати в кип'яток, а не в холодну воду-швидше звариться. Варимо 10-15 хвилин. Стручок має бути м'ягким, але не розпадатися. Відціжуємо воду. Заправляємо кваасолю трьома - п'ятьмя великими зернинами часнику (кому як дозволяє шлунок) досолюємо і перчимо до смаку, заправляємо олією, маслом або смальцем в залежності від вподобань . Блюдо на дві-три порції готове.
Коментарі
Гість: Тираъ
19.09.11, 11:19
цикаво
ЛанаМ
29.09.11, 12:15
Гість: Ульяна20
39.09.11, 12:31
Oleksander
49.09.11, 12:33
спасибі за рецепт, варто спробувати!
дружина щось таке робить з квасолі, але без часнику
no-sense
59.09.11, 18:05
при ламанні молода квасоля пукає.
Невихована у Вас якась квасоля))
Але, мабуть, смачно...
Я вже подумую, що пора в гості збиратись... Ото тіко й переживаю, що за рештки своєї хвігури - стільки у Вас там всякої смакоти є...
vova13
610.09.11, 11:03
vova13
710.09.11, 11:06
А ще краще піджарити цибульку з морквою попасерувати мукою додати фасолю і залити сметаню. Протушкувати 10 хв. додати спеції і вас тоді справді й за вуха від неї не відтягти!
Гість: Торенбург
810.09.11, 13:29
Обов'язково спробую...
Діду
911.09.11, 20:14
Ех світлину не можу знайти зі своєю квасолею.
В зелена шпарагівка. Не має жилок і гострого кінчика...
Рецепт взяв, доживу до наступного року зроблю.
Діду
1011.09.11, 20:16Відповідь на 7 від vova13
А якщо квасолю замінити на молоду телячу печіночку....