хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Підсумки року.

  • 30.12.17, 02:42
Лариса Ніцой, письменниця

Добігає кінця 2017 рік. У кінці року часто підбиваються підсумки: що зроблено, чого досягнуто. Пропоную підвести підсумок по зрадниках.

Яке ж це досягнення? Ну, не скажіть, знати прямих ворогів України (опоблоки, рабіновічі) – це одне, а от ДІЗНАТИСЯ, кого вважав «своїм», а він нишком здає наші інтереси – це досягнення. ЗНАТИ, за кого НЕ МОЖНА голосувати «зі своїх» на наступних виборах – це досягнення. Погоджуєтеся?

Звісно, щоб знати, за кого не голосувати, потрібні критерії. Критерії можуть бути різні. Нехай економісти, військовики та інші вираховують та оприлюднюють зрадників України у своїх галузях, де я не фахівець. Я беру найпростіший, найзрозуміліший для всіх критерій – гуманітарний, і пропоную разом з вами крізь цей критерій, як через чистилище, провести політиків і зрозуміти, кого з депутатів на наступний депутатський термін допускати НЕ МОЖНА.

Що це за такий гуманітарний критерій? Пояснюю. У післямайданівській Верховній Раді України всі ці роки, б’ються між собою дві концепції, які потім лягають в основу Законів, в основу побудови країни. ПЕРША концепція, правильна, україноцентрична, державотворча: Державна мова – це основа, а мова меншин – це додаток. ДРУГА концепція, неправильна, руйнівна для держави, вивернута навпаки: Мова національних меншин – основна, а державна мова – це додаток. Ці дві коцепції билися між собою за панування в законах України про квоти на телебаченні, в законі про освіту, в законопроекті про мови, в законопроекті про меншини. За обома концепціями стоять депутати. Депутати відстоюють або першу концепцію, або другу. Ті, що відстоюють другу концепцію – діють не в інтересах нашої країни.

Для України корисна, рятівна ПЕРША концепція: державна мова – це основа, а мова меншин – це додаток. Саме ця концепція лежить в основі політики і законів усіх країн. ДРУГА концепція дуже шкідлива для України, смертельнонебезпечна: мова національних меншин – основна, а державна мова – це додаток.

Битва цих двох концепцій і політиків-прихильників стала особливо яскравою в 2017 році під час ухвалення Законопроекту про освіту. Думки політиків розділилися. Ці дві концепції голова ВРУ Андрій Парубій поставив у сесійній залі на рейтингове голосування, щоб подивитися, яка концепція набирає більше голосів. ПЕРША концепція, де державна мова основна, набрала більше голосів. Друга концепція, де головна мова – меншин, набрала менше голосів. ПЕРШІЙ концепції не вистачило до необхідних 226 голосів усього 30 голосів депутатів. ДРУГА концепція, слава Богу, взагалі програла. Їй не вистачило близько 100 голосів.

Отже, рейтингове голосування показало, що перемогла ПЕРША концепція і її треба брати за основу в Закон про освіту. Але для цього Парубієві потрібно було «нашкребти» 30 голосів. Що б він мав би зробити? Оголосити перерву і загнати депутатів з туалетів-буфетів на голосування. Всього лише 30 голосів. Проголосувало 196, не вистачало 30.

Що робить Парубій? Він оголошує перерву і замість того, щоб організувати депутатів голосувати за державотворчу концепцію, україноцентричну, яка перемогла, каже обом концепціям: «Ідіть домовляйтеся». Голосів не вистачає ні на ту, ні на ту, робіть з обох концепцій сурогат.

Сурогат зліпили. В кабінеті домовляльників перемогла друга концепція, яка набрала менше голосів, де головна – мова меншин. Саме цю концепцію повернули в сесійну залу зі словами: «Ми домовилися»! Саме другу ухвалює ВРУ, і саме вона покладена в основу закону про освіту.

Ви скажете, не може бути. Може. Уважно прочитайте Закон про освіту ст 7. Там тільки перше речення номінально говорить, що освіта державною мовою, а далі йдеться, що меншини навчаються мовами меншин, а державна мова – як додаток, як доповнення, як вивчення окремого предмету.

А тепер повертаємося до критерію. КРИТЕРІЄМ є концепція: ДЕРЖАВНА МОВА – ОСНОВНА, А МОВА МЕНШИН – ДОДАТОК.

ПИТАННЯ: ХТО не пройшов цей критерій? ХТО зробив маніпуляцію в законі і заклав у ньому не ПЕРШУ, державницьку концепцію, яка набрала більше голосів, а другу, яка набрала менше голосів? ХТО з політиків підтримував цю другу концепцію: головна мова – меншин? ХТО з депутатів оті 30 голосів, що не дали перемогти ПЕРШІЙ концепції, де головна державна мова, і не проголосували за неї? Хто зрадив національну ідею?

ВІДПОВІДЬ:
1. Оті 30 Депутатів, які не дали необхідних 30 голосів, провалили коцепцію, за якою українська мова – основа, а мова меншин – додаток: голова ВРУ Парубій А., представник президента у ВРУ Луценко І., Лещенко С., Чубаров Р., Джемілєв М., Подоляк Ірина, Кремінь Т, Чорновол Тетяна, Фріз І, а також інші депутати НАРОДНОГО ФРОНТУ, БПП та САМОПОМОЧІ, список прикладається. (Вивчайте).

2. Міністерство освіти і науки України: міністр Гриневич Л.С., заступники Ковтунець В., Стріха М., Хобзей П., директор департаменту середньої освіти Кононенко Ю. – відстоювали на всіх засідання і круглих столах, що меншини навчатимуться мовами меншин, а державна мова – це додаток, вивчатиметься, як додатковий предмет.

МОН і далі відстоює цю концепцію. Підніміть (прогугліть) відповідь МОНу Венеційській комісії: усі меншини вчитимуть державну мову як додаток, державна мова в них не основна. Увесь освітній процес мовою меншин, і додатково вивчатиметься державна мова.

3. Усі депутати комітету освіти і науки ВРУ одноголосно підтримали другу, ворожу концепцію: Литвин В, Співаковський О, Кремінь Т, Поплавський М, Кириленко І., , Скрипник О., Констанкевич І.

4. «Громадськість» Шамайда, Оснач, Матис, Літинський (як не дивно, з ними), Марусик, Кобєлєв та їхні активістки, які кинулися підтримувати МОН на всіх засіданнях і круглих столах проти «навчання українською мовою», тобто проти концепції «українська мова – основна, а мова меншин – додаток» та відстояли навчання мовами меншин, а державна мова – додаткова.

Дякую депутатам, які віддали свої голоси за концепцію «Державна мова – основна, а мова меншин – додаток». Це Свобода, Народний Рух, Батьківщина, партія Ляшка, Народний контроль, окремі депутати БПП, окремі депутати НФ.

Попереду 2018 рік.

УСЕ ЩЕ МОЖНА ВИПРАВИТИ! В 2018 році нас чекає ухвалення законопроектів про мову і меншини. В кожному Законопроекті є прикінцеві положення, де прописують, в які закони треба внести правки. Не дайте отим перерахованим політикам знову вас ошукати! Не дайте їм знову написати верхнім рядком, що головна мова – це державна, а нижніми рядками повністю перекреслити суть верхнього рядка. Ви вже маєте за плечами маленьку перемогу в Законі про освіту. Так, не все пройшло, як ми хотіли. Але ми поламали і їм їхні «хатки». Вся країна завдяки вам заговорила про державну мову – як основну мову освіти. Треба нашу справу завершити з повною нашою перемогою. Смикайте тих зрадників. Дихайте їм у потилицю. Щоб виправили все, що натворили.

ГОЛОВНА в нашій країні – УКРАЇНСЬКА мова! А всі інші мови – ДОДАТОК!

Джерело: Larysa Nitsoi 

6

Коментарі

130.12.17, 12:59

окремі прізвища вразили

    230.12.17, 20:15

    Підтримую думку, що державна мова є основною, головною мовою!

      31.01.18, 15:25

      Ніцой ще та маніпуляторка. А закон взагалі недопрацьований як треба. Бо мав бути таким, щоб ніхто не міг присікатися. Але наша міністр - недоучка