хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Балаган)

  • 15.08.21, 21:28

Саме так називають батумчани свій рибний ринок (сказав гід), хоча в тирнеті зустрічала назву "мілке море". До речі, таверна з такою назвою там є. Взагалі, це не стільки ринок, а скоріш за все риночок, розшатований прям на березі моря. Фасад його виходить на дорогу, а вже позаду понатикано невеличкі ресторанчики з виходом терас у море, в яких вам куплену рибку й приготують. Кажуть, риба тут завжди свіжа, асортимент є, більш або менш широкий, в залежності від сезону. В невеличкому павільйоні їз специфічним ароматом "обстановка по кайфу" (не для ніжних носиків). Тут ви матимете змогу вибрати на смак - дорадо, форель, кефаль, барабульку, камбалу, лосось, сібас, мідії, раки, крєветки, рибу-голку, катран, ставриду, тощо. І що ж, невже все це ловиться прям тут у пучині морській та завозиться вдосвіта суворими рибалками їз мужніми обличчями та могутніми плечима? Аж ніяк. Рекомендую все ж таки не гнатися за екзотичними/пафосними назвами, а вибрати скромних мешканців Чорного моря. Так ви точно будете впевнені, що вночі рибка ще спала у власних ліжечках під водою, а не долала шлях їз заморських країв у морозильнику. Всі, хто позамовляв форель, дорадо або сібас потім їз заздрістю дивилися на мене та мою колегу, яким "Костя шаландою привіз" по парі рибок, чи як грузинською наспівати про кефаль?))) карочє, "уловом" прийшлося поділитися їз страждущіми, але одну цілу кефальку я їз задоволенням захомячила, вперше у житті, і в майбутньому при нагоді, замовлятиму ))). А от барабулька, хоча і місцева, не порадувала, в Києві пару місяців тому ми куштували приготовану значно краще.
До речі, про саме дійство. Для туристів це така розвага-прийти на ринок , купити рибку і передати її в ресторанчик. А потім скуштувати її на свіжому морському повітрі, їз бокалом сухого білого вина. Нагадую, що саме такі вина характерні цьому регіону, вони дуже пасують до рибних страв і, якщо це не масове виробництво, то виготовляються виключно без додавання цукру, дріжджів або якоїсь  хімії. За червоними та більш "чоловічими" на смак вам доведеться прокатитися на схід, в Кахетію. Цей процес (купівля-куштування риби) мав би відбуватися описаним чином в ідеалі))) але ми з вами в реальному світі, тим більше в сонячній Аджарії, в балагані))). Тому гід дуже порекомендував не випендрюватися, замовити столик у обраному на причалі  ресторанчику, там же замовити з меню рибку (просто за назвою, не за виглядом-запахом-доторком), трохи почекати, поки її приготують, досить швидко, та насолодитися їжею під цікаву розмову та гарний настрій. Так, задоволення від вибору та торгування в цьому випадку не отримаєте, зате  уникнете неприємних моментів, пов'язаних з тим, що  обраний з любов'ю морський делікатес, приготують та передадуть  взагалі не в той заклад, де ви на нього чекали.
І да, перевіряйте чек, в цьому балагані можуть  понаписувати зайвого, можливо й ненавмисне))) 
Смачного!




13

Коментарі

115.08.21, 22:33

Иа такого хочу

    Гість: _ _ vs __

    215.08.21, 22:35

    себе в плюс, " ненавмисне)) "
    почему не в минус..

      315.08.21, 23:13

      люблю рыбу очень , хорошо написано, было интересно читать , спасибо

        416.08.21, 00:36

        А гарно ж пишеш...
        Треба завтра щось рибне....

          516.08.21, 09:22

          Є різні туризми. Ви мали, мабуть, різновид кулінарного туризму

            616.08.21, 10:25Відповідь на 5 від Lulu

            Є різні туризми. Ви мали, мабуть, різновид кулінарного туризмуВид мого туризму від мене геть не залежав, оскільки планувала все компанія, де я працюю
            Якщо б була можливість подорожувати самостійно, то це був би протилежний напрямок та трохи інший різновид

              716.08.21, 10:25Відповідь на 1 від Геннадий М

              Иа такого хочуРыбов?

                816.08.21, 10:25Відповідь на 3 від Кат*Ери*На

                люблю рыбу очень, хорошо написано, было интересно читать, спасибоСпасибо, что читаете

                  916.08.21, 10:25Відповідь на 4 від Акварель

                  А гарно ж пишеш...
                  Треба завтра щось рибне....
                  смачного

                    1016.08.21, 10:26Відповідь на 2 від Гість: _ _ vs __

                    себе в плюс, " ненавмисне)) "
                    почему не в минус..
                    Себе только в плюс

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна