хочу сюди!
 

Sveta

34 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

День створення Української Повстанської Армії

Розповідаємо про Українську повстанську армію. Героїв, які боролися за незалежність України.

Сьогодні, 14 жовтня - День створення Української Повстанської Армії. 

Саме цю символічну дату закріпила Президія керівного органу Української Головної Визвольної Ради на чолі з Романом Шухевичем у своїй постанові від 30 травня 1947 року, і вже 14 жовтня 1947 року УПА вперше святкувала свою річницю — 5 років від дня створення. 

Генеральний штаб ЗСУ


11

Коментарі

114.10.24, 18:42

Перші загони УПА Поліська Січ були сформовані Тарасом Бульбою-Боровцем 28 червня 1941 року. Члени ОУН якийсь час не підтримували збройну боротьбу з німцями, називаючи партизан агентами Сталіна і Сікорського.
Сама же ОУН была создана на I Конгрессе (Сборе) украинских националистов в Вене 27 января - 3 февраля 1929 года в результате объединения нескольких радикальных националистических организаций.
Для боротьби з поляками, а не совєтами.

    214.10.24, 21:47Відповідь на 1 від AutumnNight

    У Боровця є мемуари "Армія без держави". Я читав літом. Склалося враження шо він був такий собі кисіль трохи. орієнтувався більш на керівництво у вигнанні. В нас оказуєцця після Грушевського був ше президент ). Були переговори з якімсь більшовістським головним по партизанах на хфамілію забув, шось з хокеєм пов'язано. ОУН діяла більш рішуче, Створила теж УПА, Боровцю прийшлося перейменовувати своє на УНРА. Про поляків там і духу нема. Я так зрозумів шо це муткі німців і радянщини. Є ще в писанні Микола Лебідь. А сокирники - банди нквд під виглядом УПА. Дуже мутна історія.

      314.10.24, 23:02Відповідь на 1 від AutumnNight

      Для боротьби з поляками, а не совєтами.21 жовтня 1933 року у Львові член ОУН Микола Лемик застрелив представника радянського консульства чекіста Олексія Майлова, щоб привернути увагу світу до Голодомору в підрадянській Україні.

        414.10.24, 23:14Відповідь на 3 від Бес Понятия

        Для боротьби з поляками, а не совєтами.21 жовтня 1933 року у Львові член ОУН Микола Лемик застрелив представника радянського консульства чекіста Олексія Майлова, щоб привернути увагу світу до Голодомору в підрадянській Україні.почитай історію Хаїма Сигала-Сиголенко. Жид попрацював і на Радянщину, і на УПА, і з німцями розтрілював жидів. Красавчєг )) оце життя

          514.10.24, 23:59

          С момента своего создания ОУН проводила подпольную, нелегальную деятельность против польского государства, выступая против попыток достижения межнационального согласия, которые с украинской стороны предпринимали умеренные общественные силы - в первую очередь, «Украинское народно-демократическое объединение» (УНДО) - легальная украинская политическая партия, в которую входили бывшие деятели ЗУНР и представители умеренных кругов Галичины.
          "деятельность против польского государства", карлы!!!

            615.10.24, 00:00Відповідь на 3 від Бес Понятия

            Для боротьби з поляками, а не совєтами.21 жовтня 1933 року у Львові член ОУН Микола Лемик застрелив представника радянського консульства чекіста Олексія Майлова, щоб привернути увагу світу до Голодомору в підрадянській Україні.Это было в Польше! И консул был СССР в Польше.

              715.10.24, 17:27Відповідь на 6 від AutumnNight

              Для боротьби з поляками, а не совєтами.21 жовтня 1933 року у Львові член ОУН Микола Лемик застрелив представника радянського консульства чекіста Олексія Майлова, щоб привернути увагу світу до Голодомору в підрадянській Україні.Это было в Польше! И консул был СССР в Польше.І консул був польський?

                815.10.24, 17:28Відповідь на 5 від AutumnNight

                "деятельность против польского государства", карлы!!!
                Матеріали з російської помийки за надійні джерела не вважаються.

                  915.10.24, 17:49Відповідь на 7 від Бес Понятия

                  Для боротьби з поляками, а не совєтами.21 жовтня 1933 року у Львові член ОУН Микола Лемик застрелив представника радянського консульства чекіста Олексія Майлова, щоб привернути увагу світу до Голодомору в підрадянській Україні.Это было в Польше! И консул был СССР в Польше.І консул був польський?троллячишь слабенько - нагадили ведь имиджу Польши, а при тех терактах гибли и украинцы
                  вот теперь поляки рогом стали по Волынской резне и хрен нам ЕС и НАТО

                    1015.10.24, 17:49Відповідь на 8 від Бес Понятия

                    "деятельность против польского государства", карлы!!!
                    Матеріали з російської помийки за надійні джерела не вважаються.
                    это с польской правды

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна