хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Про основних кандидатів..Не моє...

  • 12.02.19, 19:59
Три базових сценарія президентських виборів в Україні
Генадій Друзенко, для "Хвилі"

Наразі схоже, що викристалізувалась реальна політична пропозиція президентських виборів.

«АБИ НЕ ГІРШЕ» — це фаворит консервативного електората, на полі якого грає чинний Президент Петро Порошенко. По-суті, це загорнута в національний та європейський прапори пострадянська Україна. З корупцією, непрозорістю, браком політичної відповідальності, економічною стагнацією, неефективністю влади, але під патріотичними гаслами. Повернення до власної гуманітарної ідентичності (яке реально відбувається) в очах електората Петра Олексійовича є індульгенцією за всі його економічні гріхи. До речі, дуже нагадує «вставання з колін» Росії під час нульових. Але без реального економічного прориву: наразі ВВП України зростає на 1% повільніше, аніж в середньому по світі, і на 2% повільніше, аніж в середньому зростають економіки, що розвиваються (тобто попри зростання ВВП в абсолютних значеннях, ми продовжуємо збільшувати відставання в економічному розвитку від решти світу).
Переобрання Порошенка на президентську посаду означатиме, що Україні ще на 5 років слід буде розпрощатися з мріями про проривний випереджаючий розвиток, яким ми заплатимо за побудови в Україні місцевого аналога «русскаго мира». Патріотичний консервант та західна допомога дозволить ще певний час протягнути смертельно хворій пострадянській системі, проти якої насправді і була Революція Гідності. Символ віри адептів другого терміну Петра Порошенка: або так як є або втратимо Україну.

«УКРАЇНСЬКА РУЛЕТКА» — це повна протилежність першому сценарію. Адепти «команди ЗЕ» готові поставити на карту все і ризикнути всім. Їх так достала стабільність стагнації, наскрізна фальш політичного класу, брак радикальних реформ, відсутність якихось озорих перспектив в цій країні, що «чистий політичний аркуш» Зеленський вабить їх більше, аніж нудні академічні фоліанти старожилів української політики. Більшість з них свого часу підтримав Революцію Гідності, але відчув себе обманутим у своїх найкращих сподіваннях. Це клас сучасних українських космополітів, які живуть у смартфонах і яких не розчулиш томосом і не купиш на новий армійський однострій. Вони бачать, що вчергове дороги сходять разом зі снігом, зарплати явно не встигають за цінами і тарифами, бюрократія не стає людянішою. В принципі їх мало хвилює вступ до НАТО чи подача заявки на членство в ЄС – їм потрібна необтяжлива, відкрита та ефективна держава-сервіс, що не лізтиме в їхнє життя, не диктуватиме якою мовою говорити, в яку церкву ходити (чи не ходити), в яких соцмережах сидіти – одне слово, не заважатиме жити, але забезпечить базову інфраструктуру. Цікаво, що професійні борці з корупцією, для яких саме корупція, а не війна – проблема №1 для України, вже почали дрейф в бік ЗЕ-берега. Гасло адептів ПреЗЕдента: «невідомість краща за ту відомість, яка є».

І нарешті сценарій «БЕРЕГИНЯ». Це запит на соціальний захист та патерналістську державу, яку символізує Юлія Тимошенко. Не дивно, що її підтримка прямо пропорційна віку виборців: від 9% у наймолодшій групі (18-29) до 17% у найстаршій (60+). Їм не до патріотизму і не до інновацій. Точніше і до того і до того, але за остаточним принципом – їм би вижити. У цього виборця є своя правда. Одна з базових функцій держави – соціальна справедливість, захист та підтримка знедолених. В країні де на 10 працюючих офіційно припадає 11 пенсіонерів, а якщо врахувати бюджетників, то локомотив, що створює додану вартість, виявиться геть маленьким проти десятків вагонів, які він за собою змушений тягнути, будь-який політик змушений вдаватись до лівої риторики. Наразі у Юлії Володимирівни це виходить краще за інших, але питання, де узяти кошти на соціалку залишається відкритим. Гасло цієї групи «зігріти всіх».

11

Коментарі

112.02.19, 20:07

Хвиля - читала

    212.02.19, 20:07

    кста насколько я понимаю с командой Зе будет дефолт - Беня об этом заикался

      312.02.19, 20:13Відповідь на 2 від Поговорим

      кста насколько я понимаю с командой Зе будет дефолт - Беня об этом заикалсяЗдесь дана очень точная характеристика избирателей Зе - нигилисты-космололиты, современные Базаровы...

        412.02.19, 20:15Відповідь на 2 від Поговорим

        хоть верь, хоть нет. но здаётся мне что беня и сам не верит в зе-презика. зе для него только инструмент потролить пецю. причём удачно тролит.

          512.02.19, 20:17Відповідь на 3 від Ксена31

          кста насколько я понимаю с командой Зе будет дефолт - Беня об этом заикалсяЗдесь дана очень точная характеристика избирателей Зе - нигилисты-космололиты, современные Базаровы...да какие там Базаровы

          разве что шишдесятыхпроцента голоснут "а по-приколу"

            612.02.19, 20:24Відповідь на 1 від Поговорим

            Хвиля - читалатак тебе и нада

              Гість: Bodrjak

              712.02.19, 20:35Відповідь на 2 від Поговорим

              кста насколько я понимаю с командой Зе будет дефолт - Беня об этом заикалсяугу.

                Гість: Bodrjak

                812.02.19, 20:37

                вот только "В принципі їх мало хвилює вступ до НАТО чи подача заявки на членство в ЄС – їм потрібна необтяжлива, відкрита та ефективна держава-сервіс, що не лізтиме в їхнє життя, не диктуватиме якою мовою говорити, в яку церкву ходити (чи не ходити), в яких соцмережах сидіти – одне слово, не заважатиме жити, але забезпечить базову інфраструктуру." вряд ли Зеленский на это будет способен...

                  912.02.19, 20:37

                  Яка фігня рідкісна

                    1012.02.19, 20:38Відповідь на 8 від Гість: Bodrjak

                    вот только "В принципі їх мало хвилює вступ до НАТО чи подача заявки на членство в ЄС – їм потрібна необтяжлива, відкрита та ефективна держава-сервіс, що не лізтиме в їхнє життя, не диктуватиме якою мовою говорити, в яку церкву ходити (чи не ходити), в яких соцмережах сидіти – одне слово, не заважатиме жити, але забезпечить базову інфраструктуру." вряд ли Зеленский на это будет способен...Зеленский През? Смеетесь..

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      12
                      попередня
                      наступна