про економічні парадокси

Фрагмент статті, автор - Тарас Возняк

Перше – розсипався на друзки міф, що «Донбас усіх годує». На Донбасі доходить до гуманітарної катастрофи. Решта України скрипить, однак живе. Донбасу нарешті виставили рахунки – пояснили, скільки решті України коштує дотування видобутку вугілля, виплавки сталі, закупівлі для нього «дешевого» російського газу коштом національних інтересів і т.д. Парадокс – Донбас, годівник України, не годує, а фактично голодує. І саме тут перед Україною, як завжди, відкрилася величезна перспектива. Як не смішно, це знову сільське господарство, що виходить на стратегічні позиції в умовах перенаселення світу та екологічних загроз людству. Де-де, а в Україні перспективи для сільського господарства просто величезні. Саме час пересісти з індустріального коника на аграрного – на новому витку розвитку технологій, звичайно. Тут індустріальне ядро Донбасу просто випадає.

Друге – Путін не стільки «рятує», скільки руйнує Донбас. Руйнує свідомо і методично. Це теж мав би бути парадокс для «народу, який так любить Путіна».

Третє – знищуючи індустрію на Донбасі, а значна частина цієї індустрії застаріла і нерентабельна, Путін разом з місцевими колаборантами з донбаських «совків», виконує ту роботу, яку рано чи пізно мав би виконати Уряд України. Тобто Уряд України, якщо він хотів би модернізувати українську економіку, мав би позбутися обтяжливих для бюджету країни виробництв. Найбільшим із них і є індустріальний комплекс Донбасу. Не весь, звичайно. А те, що дотувалося з центрального бюджету – щоб розкрадали вугільні та сталеві барони, звісно. Цей шлях пройшла Німеччина, коли ліквідовувала Рурський індустріальний комплекс, Велика Британія, яка ліквідовувала свою вугільну промисловість, Польща з Шльонським вугільним басейном і т.д. Однак ці реформи могли робити або політики-смертники, або надміцні політики, як-от Маргарет Тетчер. У нас таких не бачу. Але маємо наступний парадокс: Путін, сам того не усвідомлюючи, знімає з шиї України камінь, який не давав їй здійснити ривок в економічній сфері. Парадоксальним чином він розчищає шлях для українських реформаторів. Якщо такі знайдуться…

Четверте – індустріальний комплекс Донбасу – це не лише виробництва, але й величезна міська агломерація. Це друга проблема, з якою стикнулися реформатори у цих країнах. Їхній досвід показав, що працівники копалень та сталевари важко надаються на те, щоб стати програмістами. Навіть у другому поколінні. Є країни, де це не було проблемою, як у США – цьому сприяла велика мобільність населення. Але є країни з дуже осілим населенням. Ми – посередині. Але було б гірше, якби біда не допомогла. Теперішній конфлікт є повномасштабною локальною війною. І тому населення втікає із зони бойових дій. Наразі і в межах України, і за кордон перемістилося до одного мільйона населення. Завершення конфлікту не видно. Значна частина переміщених осіб залишиться на нових місцях. Все це – людські трагедії. Однак це процес, який іде. І називається він розосередженням величезного скупчення людей, яке звіз туди ще Сталін для роботи.

звідси

про ВЕЗ

smeh ВЕЗ (Вільна Економічна Зона) на 25 років)))
"На території ВЕЗ зможуть здійснювати діяльність не лише її учасники, але й інші особи, що таким статусом  не володіють. Проте учасники ВЕЗ не мають права здійснювати діяльність у сфері надрокористування, розвідки, розробки родовищ континентального шельфу, видобутку корисних копалин. Урядом РФ також можуть бути визначені інші види діяльності, здійснення яких на території ВЕЗ її учасниками не припускається", - наголошується в повідомленні.(бояри думу подумають, та вирішать, що вам можна, а що ні)
Вільно та економічно смокчіть) гази-нафти тільки в педерації закупати можна, ясно??? цар сказав!
..даунбаси-лугандонці, ви в черзі за кримнашем) вам теж вільну зону вигадають, від усього будете вільні) вже багато "свобод" отримали, дурні...

про рабів

....Дивна річ, що вони тільки зараз цю качку запустили, про двох рабів, могли б і раніше бовкнути, бо самі цим займаються не перший день. Для прикладу:
...Більш посилань ліньки шукати. Ну то що-брати? Слов'яни? ...послідовники загарбників, від мамаїв-батиїв, османів, до гітлерів-сталінів!
..ватне карябання видаляється!

про газ та прикордонників

Вітання прибалтам))))
"Ми стали енергетично безпечною державою. Клайпедський термінал скрапленого природного газу відіграватиме особливу роль - він стане гарантією енергетичної безпеки всього регіону. У разі необхідності він зможе покрити 90% потреб балтійських країн в газі", - заявила під час церемонії відкриття президент Литви Даля Грібаускайте.
..нехай міллєри та лалала смокчуть тепер) це початок) Україна теж може так зробити)
..Навіщо нам такі прикордонники, сбу, та решта дармоїдів, якщо путінський клоун нелегально може перетнути кордон? Розумію, коли військові, диверсанти різні, сєпари туди-сюди вештаються, військова справа до цього навчає - скритне пересування, та таке інше...але коли шут в перуці порушує кордон, а держава безсила...Стає дуже сумно та образливо за Україну..

про логіку

Екс-міністр оборони України Валерій Гелетей став начальником Управління державної охорони України.Відповідний наказ № 810/2014 президента України Петра Порошенка від 15 жовтня опубліковано на сайті голови держави.Як відомо, Гелетея було звільнено 12 жовтня. Його місце 14 жовтня зайняв Степан Полторак.

Де логіка? Не зміг захистити на зовнішньому фронті, поставлено до державної охорони???

...добрий господар би цього гелетея не призначив би псом до буди на подвір'ї...

про виживання!

...я перепрошую!!! ..але поки якісь презервативи отримують прибутки, нагороди, кілограми сала на пузі та сраці від засідань по кріслах в кабінетах,

про справжність

  • 19.09.14, 13:30
Гелетею не
 сподобалась участь комбатів у виборах до Верховної Ради Міністр оборони Валерій Гелетей негативно
 ставиться до присутності командирів батальйонів сил антитерористичної операції у виборчих списках
 політичних партій на виборах Верховної Ради. Про це міністр сказав в інтерв'ю виданню Фокус "Коли
 я бачу в списках партій людей, які ще вчора були командирами, я не знаходжу в цьому позитиву... Зараз
 важливіша саме війна - потрібно її закінчити і принести мир і спокій
. Саме тому справжніх героїв
 у партійних списках ви не знайдете", - зазначив він.
....сам міністр, паперовий герой-справжній герой? кабінетний воїн?
...чому сам не несе мир та спокій? лише інтерв'ю здатен давати, паплюжачи справжніх захисників та героїв?
звідси

про дзен

lol ...нова ІТ-дзен-вправа!
...Зустрівся в Мережі, на блогах троляко? пропагандура якась рашистська?
..Зберіть усю силу волі, усю свою життєву енєргію, закрийте чакри та ауру...
....ооуууммммммм)
...І НІЧОГО НЕ ВІДПОВІДАЙТЕ!
для бажаючих зробити портал хоч трохи світлішим:
...не намагайтесь вбити троля чимось-він сам помре) хіба що можна зробити слабішою його карму-мінус в карму) досягши певного мінусового значення, троль втрачає свої троляцькі властивості.

про біганину...

...що дуже шкідлива для морального та фізичного здоров'я!

Мешканців Донбасу, що втекли до Росії, насильно записують в «ополчення»
15 вересня 2014 року 15:00

Так звану «Армію південного сходу» будуть доукомплектовувати за рахунок біженців з Донбасу чоловічої статі, що втекли на територію Росії.

Про це Еспресо.TV телефоном повідомив один з біженців з Луганська, що опинився на території Ростовської області Росії.

За його словами, наразі представники збройних сил Росії зондують ситуацію в таборах біженців на предмет відправки всіх чоловіків назад на Донбас  в лавах народного ополчення «воювати за Новоросію».

Людям, що не виявляють бажання воювати, ввічливо нагадують, що вони не мають в Росії жодних прав, бо не є громадянами і в разі їхнього безслідного зникнення ніхто навіть не шукатиме трупи.

...переклад для тих, хто "нєпанімаєтштовигаварітє":

...Тем, кто не изъявляет желания воевать, вежливо напоминают, что они не имеют в раше никаких прав, ибо не являются гражданами, и в случае ихнего бесследного исчезновения никто даже их трупов искать не будет.


про "статус" та обіцянки

..про статус, цитата:

«Я обіцяю всім, хто стурбований щодо суті спеціального статусу для деяких  районів Луганської і Донецької областей - ви там не знайдете жодної  небезпеки для територіальної цілісності,  загроз для незалежності моєї  країни»,  - повідомив Порошенко.

...те, що названо "статусом", буде плацдармом, трампліном для стрибка на усю Україну. Звичайна тактика окупанта лалала...

про обіцянки: хтось там перед виборами обіцяв продати бізнес. Продав?