хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

«Афганці» 14 жовтня готують акцію протесту? Не спішіть радіти.

  • 07.10.11, 20:43

Коротка замітка у блогах викликала схвалення у переважної більшості блогерів, і лише один логічно засумнівався, згадавши, що 14 жовтня -День створення УПА.   І нікому не спало на думку, запитати: "А що це за Ніхто, крім нас (НКН)?". Щляхом нехитрих маніпуляцій у інтернеті, з'ясовуємо, що у нашій країні  не одна організація ветеранів Афганістану. Традиційна, створена  досить давно Українська Спілка ветеранів Афганістану відома всім. Голова - С.Червонописський. Виявляється є ще одна подібна організація, створена на противагу існуючій організації "афганців", голова - О.Ковальов. Про УСВА ми знаємо більше, ніж про НКН. Читаємо на їх (НКН) сайті:"Сегодня с нами объединяются не только воины-интернационалисты, а и воины, прошедшие другие «горячие» точки, офицеры, генералы, адмиралы запаса, сотрудники специальных служб, ученые, рабочие, просто граждане Украины, разделяющие наш призыв – «Защитить и спасти свой народ»: "Всеукраинская общественная организация «НИКТО КРОМЕ НАС» создана на идеологии, которая на сегодняшний день забыта...". Фронтменом у них Борис Новожилов - заступник Голови, якого преса іменує, як «афганець». Цей «афганець» ніколи не був в Афганістані. Замолоду він був комсоргом ПТУ, де учні створили афганський клуб «Шураві».За рахунок модної афганської теми Новожилов зумів прилаштуватися в райком комсомолу. За часів незалежності, Новожилов домігся ще більших кар'єрних успіхів - "доріс" до ДУС (Державне управління справами). Тобто забезпечував відпочинок і лікування в санаторіях і на курортах таких любих нам депутатів.Тепер Новожилов  очолює  "афганців" у боротьбі за "свєтлоє будущєє і возрождєніє забитих традіцій СССР". Ось як описує 20.09.11 дії НКН одна із учасниць форуму на ord-ua.biz : "....Далее, специально для кино (я думал будет несколько дублей…), прямо с трибуны на головы милиции прыгает здоровенный детина в америкосовском комке и с двумя (!!!) орденами Красной Звезды и голымя ручищами начинает их раскидывать нежно обнимая, за талию сзади! Менты — люди, которые в курсе… И они очень не любят когда заходят сзади — а тут демонстративно — на камеру, даже и не против.. Что характерно вся милиция — без спецсредств, без оружия…А ведь в толпе не мурзики …И не бабский батальон «За Родину, За Юлю!»… Милиция таки знала, что никто никуда не идёт…Всё было договорено заранее…"???? От тобі маєш.???

В Донецьку НКН відома тим, що 9.05.11 її активні члени розірвали і розтоптали прапор УПА біля пам'ятника загиблим у ДРА, а потім прив'язали до бампера джипа(!!!) і поїхали на Савур-Могилу. Довго не могли праполра того роздерти, та й дерли його не перед ветеранами Війни, а перед натовпом, що складався з  ветеранів військової служби: палковнікі-падпалковнікі, матроси ВСФ СРСР (мордаті мужики, які самі себе "проізвєлі" у ветерани), з десяток невідомих у камуфльованій формі без знаків розрізнення, підлітки шкільного віку, хоча визначення "ветеран військової служби" дано у відповідних законодавчих актах і передбачає військову службу протягом 25 та більше років. 

Нещодавно, в День пам'яті жертв репресій НКН "взяли участь" у траурних заходах. Як вже писав у своїй замітці один із блогерів, ці "патріоти" поклали на монумент розстріляним цивільним людям вінки з написами типу «В память советским воинам». Дуже доречно виглядало, як власне і самі милі обличчя "ветеранів" військової та іншої служби з георгіївськими стрічками.

Сподіватися на те, що ця когорта кине все і стане за народ - не доводиться. Вони - за СРСР. Про взаємодію з районними організаціями УСВА у них є "соглашеніє", зате мається "Договор о деловом сотрудничестве с "Союзом десантников России" і "Договор о деловом сотрудничестве с "Российским союзом ветеранов Афганистана". Цікаво, яким бізнесом вони зайняті (у перервах між штурмами Ради і святкуваннями)? Це громадська організація чи бізнес-контора? Які послуги будуть надаватися російським організаціям? Заказні контр-марші УПА, і маніпуляції зі знаменами? 

Найбільш незрозумілим є факт ствердження керівництва НКН, про якісь міфічні завдання щодо патріотичного виховання молоді??? Як вказує Вікіпедія: "...філософи та політологи визначають патріотизм як суспільний і моральний принцип, який характеризує ставлення людей до своєї країни та проявляється у певному способі дій і складному комплексі суспільних почуттів, що узагальнено називається любов'ю до своєї батьківщини...". Учасники бойових дій у Афганістані не можуть виховувати когось у  патріотичному дусі , оскільки вони цього не можуть робити за визначенням.  Патріотизм можна виховувати на прикладах захисту рідної землі, а не на прикладах ведення бойових дій громадянської війни у чужій країні. Вони не захищали рідну землю. "Афганці" - виконували військовий обов'язок, відповідно військових законів того часу. Переважна більшість з них, виконувала свій військовий обов'язок сумлінно і з честю, а не "інтернаціональний долг", як до цього часу озвучується совкове визначення військове втручання у внутрішні справи іншої країни, що призвело до численних жертв серед цивільного населення. Так і слід казати, що то була імперська реакція на події у іншій країні, які  зачіпали радянські інтереси. Інакше, чому стільки крику про втручання НАТО і США у справи балканських, африканськи та інших  країн? Чи може "нашим" можна, а чужим - ні?

Найцікавіше, що якось поволі, потихеньку, учасники бойових дій у ДРА стали прирівнюватися до ветеранів ІІ Світової війни!!!? Наприклад, в Донецьку кожного разу, коли святкується День Перемоги, День визволення Донбасу, України, урочисто покладають квіти та виконують салют біля пам'ятника воїнам-"афганцям". Це зовсім не зрозуміло, адже різниця між війнами  - 44 роки і війни велися з різними завданнями, одні гинули у війні за власну свободу, інші - на чужій війні, проти чужого народу. Безперечно, загиблі воїни не  повинні забуватися, але ж у "афганців" є своя, законом визначена  дата - 15 лютого. Тоді до чого тут 9 травня? І найбільш патріотичними "патріотами" у всіх цих святах є - НКН, тобто військові пенсіонери. От і думайте, кого вони підтримають і чи варто радіти.

Ось кілька фото з їх сайту:

8.09. Дуже патріотично.

Рутченкове кладовище

Ветерани військової служби?????

 

Ось таке ставлення до інших воїнів, які воювали за свободу землі, на якій тепер живуть "патріоти" НКН

Патріотична машинка?

     

Це будуть "патріоти", виховані у дусі героїки війни на чужій землі і проти чужого народу???

А знаєте, якось сумно стає, коли починаєш це розуміти.......

10

Коментарі

анонім

18.10.11, 08:45

Так і я про те -- чому саме 14 жовтня, та ще з такими провакаційними заявами? А якщо врахувати можливе протистояння непоступливої, достатньо загартованої у вуличних протистояннях Свободи та "братків" під виглядом афганців, та помножити це на вміння нашої метовки "гасити" конфлікти -- то дуже тривожна картинка складається. До цього ніхто не хоче враховувати сценарій "братньої допомоги" в боротьбі з "екстремізмом-нацизмом". А в Кремлі напевно цей варіант вже відпрацьовано.

    28.10.11, 16:28

    Буде біда, якщо ці "афганці" зіткнуться або зі справжніми ветеранами Афганістану, або патріотами. Для них, звісно.

      38.10.11, 19:51Відповідь на 1 від анонім

      От це мене і тривожить. Я цих мордатих сам спостерігав.

        48.10.11, 19:54Відповідь на 2 від gatyla

        Знаєш, кілька моїх знайомих, що пройшли ту війну принципово не ходять на ті збіговиська. Кажуть, що їм там робити нічого і славити ту війну не хочеться, там, на святках, кажуть одні колишні "камсоргі і шваль тиловая".

          58.10.11, 20:32Відповідь на 4 від українець3

          Згоден. Так само ІІ світову (т.зв. ВВВ) хвалять та "геній" Жюкова лише ті хто мого діда в Уманській ямі геніально гноїли - парторги та тиловики.

            Гість: ТарасЧупринка

            613.11.11, 17:02

            Сьогодні уже усім відомо що виступ "цих афганців" організувала і проплатила партія рецидивістів. Як кажуть "без коментарів".

              715.11.11, 19:45

              Вибач, не дочитав да кінця. Прикро, але гидко читати як якась певна сила манипулює якимсь (переважно) бидлом. А ще прикро й через те, що у ті тенета попадають й заблукавши вівці, які можуть пристати й до війська, яке буде очолювати справжній Герой України з чистим серцем мудрого лева.
              Слава Україні!

                816.11.11, 01:10Відповідь на 7 від Constantine+

                Так, і мені прикро

                  924.11.11, 13:02

                  такие люди не заслуживают ни хлеба ни свободы - рабы http://photo.i.ua/user/508436/61128/7660990/

                    1024.11.11, 19:03

                    балаган
                    на Майдане такие за тридцатку орать будут хоть Слава Чорту, тфу

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна