хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Чи насправді так багато "создали русские", як пишуть.

  • 27.06.11, 09:41
Прочитав опубліковану у блозі opal58 статтю «Что создали русские» і здивувався....А чи правду написано. Подаю інший варіант, мною редагований (чорний колір шрифту), відповідно знайденої в Інтернеті інформації. 

Что создали русские                                                                                                   Чи, що хотіли рускіє, щоб належало їм.

Величие Русского Духа или Что создали Русские Велич Руской Брехні або хто створив те, що «создалі Рускіє»

П.Н.Яблочков и А.Н. Лодыгин (первая в мире электрическая лампочка) http://myrt.ru/inter/811-istorija-lampochki.htm

Але в «чистому вигляді» лампа розжарення, яку ми знаємо – це продукт роботи багатьох вчених, а не одних «рускіх». Нинішня лампочка чомусь називається «лампа Едіссона» . Напевно теж руского. А.С.Попов (изобретатель Радио) http://www.nkj.ru/archive/articles/4597                                 Це твердження діє лише не постімперському просторі Російської імперії. Весь світ знає, що радіо винайшов Марконі (не рускій - італієць), а в США – вважається винахідником Тесла. Дивно, що теж....не рускій.                                                                             В.К.Зворыкин(первый в мире электронный микроскоп, телевизор и телевещание)               У 1907 році Дікманом був продемонстрований телевізійний приймач, з двадцатистрочним екраном розміром 3х3 см і частотою розгортки 10 кадр / с. За електронний мікроскоп, винайдений рускімі – брехня. У 1931 році Р. Руденберг отримав патент на просвічуючий електронний мікроскоп, а в 1932 році М. Кнолль і Е. Руска побудували перший прототип сучасного приладу. Ця робота Е. Руска в 1986 році була відзначена Нобелівською премією з фізики.  А.Ф.Можайский (изобретатель первого в мире самолета)  Так, щоправда, створений ним літак так і не зміг піднятися в небо. Тобто то був ще не літак, а купа деталей. Перший літак, що відірвався від землі і власне може називатися літаком – створили брати Райт (американці)

И.И. Сикорский (Великий авиаконструктор создал первый в мире вертолет, первый в мире бомбардировщик)                                                                                                          Так, Сікорський, але тоді він був громадянином США, куди втік від Сов. Власті і створив вертоліт у 1940 році для Армії США, а не Расіі. 

 А.М. Понятов (первый в мире видеомагнитофон) Вперше плівковий відеопрогравач продемонстрований в штаті Каліфорнія 11 листопада 1952 Джоном Маллен і Вейном Джонсоном. Саме вони змогли «зафіксувати» телевізійний сигнал. Штат Каліфорнія явно не є частиною Росії, а А.М. Понятов був американцем, емігрантом з Росії. Росіяни завжди виганяли кращих людей, а потім пишилися ними.

С.П.Королев (первая в мире баллистическая ракета, космический корабль, первый спутник Земли) http://edu4.shebekino.ru/korolev/

Знову брехня. Вернер фон Браун створив «літаючу» ракету. Все решта – похідне.

А.М.Прохоров и Н.Г. Басов (первый в мире квантовый генератор - мазер)

С.В.Ковалевская (первая в мире женщина - профессор) Зате другою була Ганна Тумаркіна – єврейка і нічого, Ізраіль мовчить.  С.М.Прокудин-Горский (первая в мире цветная фотография) Знову брехня. Перший стійкий кольоровий фотознімок був зроблений в 1861 році Джеймсом Максвеллом за методом триколірної фотографії (метод кольороподілу). Рускій вчений вже вдосконалював винайдене. А.А.Алексеев (создатель игольчатого экрана)  О. О.Алєксєєв  - Маестро Альфеоні – емігрант. Ф.А.Пироцкий (первый в мире электрический трамвай)  Чудова побрехенька.  Результатом пошуку ідеального міського транспорту став винахід російського вченого Ф. А. Піроцького, німця В. фон Сіменса та американського винахідника Л. Дафта. Всі троє незалежно один від одного придумали електричний трамвай. Втілити винахід у життя першої встигла електротехнічна компанія Сіменса, і в 1881 році між Берліном і Ліхтерфельдом став курсувати трамвай.

Ф. А.Блинов (первый в мире гусеничный трактор) «....Однако этот трактор так и не стал

востребованным ни в промышленности, ни в сельском хозяйстве и дальше прототипа тракторов в России дело не пошло...». В 1896 году американскими инженерами Хартом и Парром был создан первый трактор с двигателем внутреннего сгорания. С 1901 года такие тракторы поступили в продажу.......» В.А.Старевич (объемно-мультипликационное кино) У 1908 у Франції Еміль Коль зробив мультсеріал про "фантошей", перша серія якого "Фантасмагорія" вийшла 17 серпня 1908 року. В.А. Старевич «вийшов у світ» зі своїми мультами у 1910 році??????????? Перший?????  Е.М.Артамонов (изобрёл первый в мире велосипед с педалями, рулем, поворачивающимся колесом) Та невже? У 1791 році якийсь француз де Сірвак, побудував дерев'яний пристрій з послідовними колесами і брусом, на якому перебувало сидіння. Сідок котився, відштовхуючись ногами від землі. У 1839 році шотландець Кіркпатрік Макміллан додумався встановити на цей механізм педалі. У цьому ж році англієць Лоусон поставив на велосипед першу в світі ланцюгову передачу і зробив однакові переднє і заднє колеса. Перші накачується повітрям шини винайшов і поставив на велосипед Джон Данлоп в 1888 році. До цього на велосипедах стояли жорсткі гумові шини. О.В. Лосев (первый в мире усилительный и генерирущий полупроводниковый прибор) Тому в Росії до сих пір не можуть зробити комп’ютер чи стільниковий телефон.

В.П. Мутилин (первый в мире строительный комбайн)       

А. Р.Власенко (первая в мире зерноуборочная машин)

Але далі статті у газеті – діло не пішло. Ну не любили у Імпєрії нічого нового. В.П.Демихов ( первым в мире осуществил пересадку легких, и первым создал модель искусственного сердца) Перше в світі штучне серце (а не його модель!!!!!), хірурги Домінго Ліотта і Дентон Кулі поставили в груди Хаскелл Карп 4 квітня 1969 в Х'юстоні. Вони видалили його через 64 години, коли дочекалися донорське серце. А.Д.Сахаров (первая в мире водородная бомба) http://n-t.ru/tp/it/bs.htm                             Дуже цінний винахід. Сам його творець став проти нього і проти системи. Лише у рускіх вистачить глузду на те, щоб пишатися. А.П. Виноградов (создал новое направление в науке - геохимию изотопов) И.И. Ползунов (первый в мире тепловой двигатель)  Брехня. Перша у Росії парова машина – так, але першим застосованим на виробництві паровим двигуном була «пожежна установка», сконструйована англійським військовим інженером Томасом Сейвері в 1698 році (за 76 років до Ползунова). На свій пристрій Сейвері в 1698 році отримав патент. Це був поршневий паровий насос.  Г. Е. Котельников (первый ранцевый спасательный парашют) 

И.В.Курчатов (первая в мире АЭС) http://ru.wikipedia.org/wiki/Обнинская_АЭС

М. О. Доливо - Добровольский (изобрёл систему трехфазного тока, построил трехфазный трансформатор) Складніше було взагалі винайти саме поняття однофазного струму (Ампер, Вольта, Ом) 

В. П. Вологдин (первый в мире высоковольтный ртутный выпрямитель с жидким катодом, разработал индукционные печи для использования токов высокой частоты в промышленности)         

С.О.Костович (создал в 1879 году первый в мире бензиновый двигатель)  Працездатний бензиновий двигун з'явився тільки десятьма роками пізніше. Винахідником його був німецький інженер Готліб Даймлер. Це знає весь світ, крім рускіх.

В.П.Глушко (первый в мире эл/термический ракетный двигатель)                                   Теж став рускім?

В. В.Петров (открыл явление дугового разряда) 

Н. Г. Славянов(дуговая электросварка) 

И. Ф.Александровский (изобрёл стереофотоаппарат)

Звичайно рускіє. Перша стереокамера 1947 года - Stereo Realist. Не зовсім руская. Далі більше - 6  вересня 2009 – руская???? компанія FUJIFILM анонсувала перший в світі 3D-фотоапарат Fine pix real 3d W1.

Д.П. Григорович  (создатель гидросамолета)

Перший реально літаючий гідролітак був створений американцем Гленном Кертисс в 1909 році і являв собою сухопутний аероплан, встановлений на поплавки.

В.Г.Федоров(первый в мире автомат)  Він талановитий винахідник, але як завжди в Росії – не знайшов підтримки і виїхав за кордон. Його зброя так і не пішла у масове виробництво і навіть потім більше не згадувалася ніде.  А.К.Нартов (построил первый в мире токарный станок с подвижным суппортом) А Жак Бессон (помер в 1569 р.) - за сто років до того, винайшов токарний верстат для нарізки циліндрових і конічних гвинтів. А сам токарний верстат придумали ще за часів Риму.  М.В.Ломоносов (впервые в науке сформулировал принцип сохранения материи и движения, впервые в мире начал читать курс физической химии, впервые обнаружил на Венере существование атмосферы )  Закон збереження енергії відкрив не Ломоносов.  И.П.Кулибин (Механик, разработал проект первого в мире деревянного арочного однопролетного моста) Який не будували? В.В.Петров (Физик, разработал самую большую в мире гальваническую батарею; открыл электрическую дугу)                                                                                                   Найбільшу піраміду побудували єгиптяни, так що, вони найрозумніші? П.И.Прокопович (впервые в мире изобрёл рамочный улей, в котором применил магазин с рамками)      Без меду – нікуди. Н.И.Лобачевский (Математик, создатель «неевклидовой геометрии»)                                  Але вона не відміняє Евклідову. Д.А.Загряжский ( изобрёл гусеничный ход) http://svistun.info/zemledelie/45 Про гусеничний хід вже було. Сам хід без машини – ніщо.

Б.О.Якоби (изобрёл гальванопластику и первый в мире электродвигатель с непосредственным вращением рабочего вала)                                                Гальванопластику, винайдену ще у Древньому Єгипті.                                              П.П.Аносов ( Металлург, раскрыл тайну изготовления древних булатов)                        Таємниця невідома до цього часу. Булат і «дамасська сталь» - різні речі. В Росії кожен третій коваль вам розкаже про всі таємнитці. Але виготовити ніхто не може.

Д.И.Журавский ( впервые разработал теорию расчетов мостовых ферм, применяемую в настоящее время во всем мире)   Н.И.Пирогов  (впервые в мире составил атлас “Топографическая анатомия”, не имеющий аналогов, изобрел наркоз, гипс и многоедругое) 

И.Р.Германн (впервые в мире составил сводку урановых минералов) Важко назвати рускім...

А.М.Бутлеров (впервые сформулировал основные положения теории строения органических соединений) И.М.Сеченов  (создатель эволюционной и других школ физиологии, опубликовал свой основнойтруд “Рефлексы головного мозга”)  Д.И.Менделеев(открыл периодический закон химических элементов, создатель одноименной таблицы) М.А.Новинский(Ветеринарный врач, заложил основы экспериментальной онкологии) Тому за рівнем онкозахворювань Росія –одне з перших місць. Теорія мабуть слабувата.  Г.Г.Игнатьев (впервые в мире разработал систему одновременного телефонирования и телеграфирования по одному кабелю)  К.С.Джевецкий(построил первую в мире подводную лодку с электродвигателем)  У 1624 році, проживаючий у Лондоні голландець Корнеліус ван Дреббель побудував першу субмарину. Решта «винахідників», що додавали педалі, рулі, кілі і плавці – копірайтери.  Н.И.Кибальчич(впервые в мире разработал схему ракетного летательного аппарата)              Народився у місті Короп Чернігівської губернії і не є рускім Н.Н.Бенардос (изобрёл электросварку)                                                                             Важко назвати рускім... В.В.Докучаев (заложил основы генетического почвоведения)                                 В.И.Срезневский (инженер, изобрёл первый в мире аэрофотоаппарат)                               Перший у світі АФА для маршрутної і площинної зйомки з літака був винайдений російським військовим інженером В. Ф. Потте. Фотоапарат полковника Потте В. Ф. був створений спеціально для зйомки з літака. Його випробування пройшли влітку 1911 р. на Гатчинському аеродромі. Своєї історії не знаєте, а лізете вчити когось. А.Г.Столетов (Физик, впервые в мире создал фотоэлемент, основанный на внешнем фотоэффекте)  П.Д.Кузьминский (построил первую в мире газовую турбину радиального действия)  Без законів Гей-Люссака і Бойля-Маріотта він нічого не винайшов би. И.В. Болдырев (Первая гибкая светочувствительная негорючая пленка, легла в основу создания кинематографа) http://www.ispu.ru/node/7631 Потім американськими винахідниками Г. Гудвіном в 1887 році і Дж. Істменом в 1889 році була створена горюча, целулоїдна (звичайна, звична нам досі) плівка. А негорючу і не використовували.  И.А.Тимченко (разработал первый в мире киноаппарат.)   Тімченко – рускій???? А брати Люм’єр часом нічого не винайшли?   С.М.Апостолов-Бердичевский и М.Ф.Фрейденберг (создали первую в мире автоматическую телефонную станцию)  Достатньо того, що сам телефон винайшов американець. А який колір для телефону відкрили росіяни – не  важливо.  Н.Д.Пильчиков (Физик, впервые в мире создал и успешно демонстрировал систему беспроводного управления)    Яка ніколи не використовувалася? В.А.Гассиев ( Инженер, построил первую в мире фотонаборную машину)  А то цивілізація стала б. К.Э.Циолковский (основоположник космонавтики)                                                    П.Н.Лебедев (физик, впервые в науке экспериментально доказал существование давления светана твердые тела)                                                                                 И.П.Павлов (создатель науки о высшей нервной деятельности)  В.И.Вернадский (естествоиспытатель, создатель многих научных школ)  Прокурор Вишинський – теж був творцем кількох наукових школ – юридичної, навіть мистецької. А.Н.Скрябин (Композитор, впервые в мире использовал световые эффекты в симфонической поэме “Прометей”)                                                                               Важливе відкриття.... Н.Е.Жуковский (создатель аэродинамики)  С.В.Лебедев (впервые получил искусственный каучук)  Г.А.Тихов (Астроном, впервые в мире установил, что Земля при наблюдении ее из космоса должна иметь голубой цвет. В дальнейшем, как известно, это подтвердилось при съемках нашей планеты из космоса) Дуже важливе відкриття.

Н.Д.Зелинский ( разработал первый в мире угольный высокоэффективный противогаз)       Н.П. Дубинин  (генетик, открыл делимость гена)                                                              М.А. Капелюшников ( изобрел турбобур) 

Е.К. Завойский (открыл электрический парамагнитный резонанс)  Н.И.  Лунин (доказал, что в организме живых существ есть витамины)  Н.П.Вагнер (открыл педогенез насекомых)  Важко назвати рускім...

Святослав Н. Федоров – (первый в мире провёл операцию по лечению глаукомы) 

С.С. Юдин (Впервые применил в клинике переливание крови внезапно умерших людей) Менгеле і не таке «винаходив».На практиці комусь переливали? А.В.Шубников – (Предсказал существование и впервые создал пьезоэлектрические текстуры).  Л.В.  Шубников  (эффект Шубникова-де Хааза (магнитные свойства сверхпроводников)    Н.А. Изгарышев (открыл явление пассивности металлов в неводных электролитах)  П.П.  Лазарев (создатель ионной теории возбуждения)  П.А.Молчанов  (метеоролог, создал первый в мире радиозонд)  Н.А. Умов(физик, уравнение движения энергии, понятие потока энергии, кстати, первым объяснил практически и без эфира заблуждения теории относительности). Е.С.Федоров (основоположник кристаллографии)  Частину вузькопрофільних винаходів, типу «Вліяніє лунного света на рост телеграфних столбов» - коментувати немає необхідності. По кількості нобелівських лауреатів в області фізики, рускіє ніколи не були «впєрєді планєти всєй». Звичайно, російські інженери багато дали для науки і ініціювали своїми відкриттями інші відкриття, але це не дає права стверджувати, що головні, фундаментальні відкриття зроблено виключно рускімі.        На фоні 10-и основних винаходів Ніколи Тесла – половина перераховиних вище відкриттів рускіх – це просто скромні курсові роботи студентів: 1. Високочастотна електротехніка (високочастотний трансформатор, електромеханічний генератор ВЧ (у тому числі індукторного типу)). 2. Багатофазний електричний струм. Сам Тесла вважав двофазний струм найбільш економічним, тому в електроустановках Ніагарської ГЕС застосовувався саме двофазний електрострум. Однак поширення отримав все ж трифазний струм. 3. Радіозв'язок і мачтовая антена для радіозв'язку. У 1891 році Тесла під час публічної лекції описав і показав принципи радіозв'язку, а в 1893 році створив щоглові антену для бездротового радіозв'язку. 4. Котушки Тесли. До цього дня використовуються для отримання штучних блискавок. 5. Застосування електротехнічних апаратів в медичних цілях. Тесла виявив, що високочастотні струми великої напруги (до 2 мільйонів вольт) здатні благотворно впливати на шкіру, зокрема, вбивати мікроби і очищати пори. 6. Явище обертового магнітного поля. Описано Теслою в 1888 році, раніше і незалежно від італійського фізика Галілео Ферраріс. 7. Асинхронний електродвигун. Запатентований у 1888 році.                                             8. Першим (або одним з перших) спостерігав і описав катодні, рентгенівські промені і ультрафіолетове випромінювання.                                                                                     9. Флюоресцентна лампа (спроектував першим). 10. Радіокерований човен. Продемонстрований в 1898 році.

ПРОДОЛЖЕНИЕ В САМОМ ИСТОЧНИКЕ по ссылке.

И все это, лишь незначительная часть, вклада русских в мировую науку и культуру. При это, здесь я не касаюсь вклада в искусство, в большую часть общественных наук, а это вклад далеко не маленький (звичайно....ніхто більше нічого не винайшов...ні Ом, ні Ньютон, ні Енштейн). И кроме всего прочего, существует вклад в виде явлений и предметов, который я не учитываю в этом исследовании. Таких, как, «Автомат Калашникова» (Предмет особливої гордості рускіх – кращий пристрій для вбивства. Він вже давно не кращий, а лише зброя, яка годиться для дешевого масового виробництва для армії, яка не вміє стріляти. ), «Первый  Космонавт», «Первый Экраноплан» и многие другие (такі, як ГУЛаг, масові вбивства державою власних громадян, «Червоний терор»). Конечно же, перечислить всего невозможно. Но даже столь беглый взгляд, позволяет судить о Русской цивилизации, как об основополагающей в сфере развития  всего Человечества (Потягло нацизмом).  Вот чему мы должны учить наших детей и что должны им постоянно объяснять и показывать (Щоб виховати істнних рускіх?).     Як видно, не все в світі створили рускіє. Іноді...більше спотворили ніж створили.
40

Коментарі

128.06.11, 12:12

1.Сергйй Корольов народився на Житомирщині,навчався в КПІ,в автобіографії писав
-українець.
2.Софія Ковалевська взагалі-то наша.
3.Ігор Сікорський-киянин польського походження.
4.Тимченко-одесит українського походження. Дійсно зняв ще в січні 1894 в Одесі перші кадри - джигітовку на конях та метання списів. Цар не оцінив. Зате коли через 2 роки,в грудні 1895р показали своє кіно брати Люмьєр,була слава на весь світ.

    228.06.11, 12:21Відповідь на 1 від Росомон

    Загальновідомі факти не коментував, бо часу не вистачить
    Тут ще добра половина вінахідників "зараховані у рускіє", але розмір замітки обмежено, я і так скоротив, як міг.

      328.06.11, 14:42

      Не потрібно ставати в оправдовуючу позу і сперечатись,а шукати спонсора і поширювати ці факти в пику мацкалям,які з початку 2000х відновили цілу пропагандистську машину проти нас,-"братьєв"-українців, переписують історію на свій лад.Потрібен же хоч якийсь баланс в цій вакханалії брехні?

        428.06.11, 14:53

        Фундаментально

          528.06.11, 15:03

          Честно говоря, меня хватило на половину списка - "достiжения" русскiх "братьев" утомляют Многие факты знал, кое-что внове...
          Вот так строятся империи - создается миф, который за пару десятков годков формирует особого человека - подданого империи, ну а уж прилегающие территории присоединить, дело нетрудное.Удивляет скудоумие устроителей очередной инкарнации "Великой России" - уже столько раз мордой упирались в дерьмо на цивилизационных задворках, и вот опять...

            628.06.11, 15:12

            Так, робота велика. А якщо взяти радянський час, то від винахідників чиновники відмахувались як від мух. І в мене складається таке враження, що якби не Захід, то ми б до цих пір їздили б на полуторках і ходили б в лаптях!

              728.06.11, 15:20

              Сикорский был киевлянином по месту рождения и поляком по национальности. Назвать его русским - это иметь очень хорошее чувство юмора.

                828.06.11, 15:52Відповідь на 6 від San 50

                Так, робота велика. А якщо взяти радянський час, то від винахідників чиновники відмахувались як від мух. І в мене складається таке враження, що якби не Захід, то ми б до цих пір їздили б на полуторках і ходили б в лаптях!"Полуторка" то є клон "Форда", бо сам завод поставляв та будував Форд.
                http://retroexotica.com.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=137&Itemid=63

                  анонім

                  928.06.11, 15:58

                  В обране Напишіть будь ласка продовження Наперед дякую

                    1028.06.11, 16:06

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна