Профіль

Cosmopolit

Cosmopolit

Україна, Харків

Рейтинг в розділі:

Важливі замітки

Останні статті

чому Україна націоналізувала «ПриватБанк»/Поширюйте!!!

  • 24.04.19, 08:49
Почему-то не пропустило ссылки.Сейчас попытаюсь их добавить в коменты.

Виявляється, багато хто до сих пір не знає чому Україна націоналізувала «ПриватБанк» та яким саме чином Коломойський вивів гроші з нього. Деякі навіть вважають, що «это было незаконно» чи пишуть що «це почалося за діючої влади», певно, натякаючи, що в тодішніх проблемах «Приватбанку» винен чинний уряд. При цьому не знають, що Коломойський сам звернувся до Кабінету Міністрів, з проханням націоналізувати «Приватбанк» державою. Друзі, спеціально для вас — лікбез! В публікації використані, зокрема, матеріали розслідування від журналістів, які викрили корупцію в «Укроборонпромі»! У вас же не подвійні стандарти, правда? Поширюйте, нехай усі знають!

Починаючи з січня 2014 року за допомогою кредитних схем із «Приватбанку» вивели за кордон близько $4,27 млрд. Це майже співставно з дефіцитом його капіталу, який «Bloomberg» сьогодні оцінює приблизно у $5,5 млрд. Найбільша сума в $1,82 млрд була видана у травні-серпні 2014 року в кредит 42 фірмам із «приватівським» корінням. Ті перераховували кошти в якості повної передоплати якійсь британській компанії за певний товар на рахунок у «PrivatBank Cyprus branch». Лише після цього українська фірма укладала угоду з «Приватбанком» про те, що заставою по раніше взятому кредиту є майнові права на ще непоставлений товар від британців. А вже потім британська фірма повідомляла, що не може виконати поставку і розривала угоду з українською фірмою, не повертаючи отримані гроші. Детальніше про схему читайте у статті Нацбанк не помітив мільярдів «Привату» 

Ще $1,45 млрд було розміщено у січні 2014 року на кореспондентських рахунках у австрійському банку «Winter» ($0,95 млрд) та люксембурзькому банку «East-West United» ($0,50 млрд). У липні 2016 року коштів на рахунках вже не було. Схема виведення грошей з України така: власники українського банку отримують кредит з європейського банку під заставу депозитних коштів клієнтів. Після цього частину кредитів використовують для капіталізації свого банку, а іншу частину виводять в офшор. У разі втрати українським банком ліцензії кореспондентські рахунки автоматично переходять європейському банку для погашення кредиту. Про це пише Грехем Стек у «BNE». Також «BNE» повідомляє, що у 2015-2016 роках «Приватбанк» позичив $1,00 млрд двом десяткам новостворених фірм з Харкова зі статутним капіталом 36 євро кожна. Ці компанії, більшість яких грала роль у паливному бізнесі Ігоря Коломойського, були оформлені на колишніх менеджерів зі структур власників «Привату» (раптом ви знаєте англійську: 

На початку жовтня 2016 НБУ отримав листи від власників банку з проханням розглянути можливість «добровільної» націоналізації, ґрунтуючись на вимогах Закону №78, що запускає процес «верифікації» На підставі цього закону можна було здійснити «добровільну» націоналізацію банку до кінця 2016 року при умові досягнення нульового капіталу, конвертації зобов'язань пов'язаних осіб в капітал. 16 грудня 2016 року Коломойський та Боголюбов звернулися з офіційним листом до прем'єр міністра України з проханням, цитую: «прийняти позитивне рішення щодо придбання державою акцій Банку»  18 грудня 2016 НБУ оголосив «ПриватБанк» неплатоспроможним відповідно до статті 1 Закону. Отже виводити його з ринку необхідно було відповідно до статті 41.1 Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Відразу після того, як «ПриватБанк» був визнаний неплатоспроможним, НБУ звернувся до Кабінету Міністрів України з пропозицією передати цей системно важливий банк у власність держави. Націоналізація «ПриватБанку» відбувалася в кілька етапів. Спочатку Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів до нього тимчасову адміністрацію, а потім продав усі сто відсотків його акцій Міністерству фінансів за умовну одну гривню. Для того, щоб покрити діру в капіталі у майже 150 мільярдів гривень, Міністерство фінансів України вніс державні облігації на суму 116 млрд грн, а решту вдалося покрити завдяки коштам, які зберігали у «ПриватБанку» пов'язані з колишніми акціонерами та керівництвом фірми особи — так звана операція «bail-in».

До 1 липня 2017 року екс-власники банку в односторонньому порядку зобов'язалися забезпечити реструктуризацію кредитів, наданих банком певним юридичним особам. Не виконали.

У серпні 2017 Європейський Центральний Банк (ЄЦБ) дав згоду на набуття державою Україна в особі Міністерства фінансів кваліфікованої участі в АТ «ПриватБанк» (Латвія).

У січні 2018 року були опубліковані результати незалежного розлідування Kroll (компанії, що надає консалтингові послуги та проводить розслідування випадків шахрайства, хабарництва та корупції), яким було підтверджено: до націоналізації ПАТ «Приватбанк» було об'єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум у 5.5 млрд дол. Розслідування Kroll відповідає зобов'язанням України перед МВФ, передбачених у Меморандумі, "проведення економічного розслідування операцій ПАТ «Приватбанк» для визначення, чи мали місце правопорушення або погана банківська практика у період до його націоналізації" 

У грудні 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або ними контролюються. «Наказ про арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, наданих суду, з яких випливає, що панове Коломойський і Боголюбов шляхом проведення ряду незаконних операцій вивели з банку майже 2 млрд дол, в результаті чого кошти були переведені компаніям, які їм таємно належали або перебували під їх контролем», — повідомила прес-служба «Приватбанку».

Схеми виводу коштів із «Приватбанку» банкформуванням Коломойського-Боголюбова-Дубілета: 

«Прокладки», через які з «Приватбанку» за три місяці вивели $1,8 мільярда:

А ще можете почитати про націоналізацію «Приватбанку» тут:(так-так, це вікіпедія, але там доволі структурована інформація та є посилання на джерела, тому, якщо маєте сумніви, можна перевірити).

P.S. Державні кошти — це гроші платників податків. Наші з вами гроші. На нас повісили боргову яму, в якій завдяки Коломойському, опинився «Приватбанк», перед тим, як його націоналізувала держава. Але Коломойському мало, тепер він хоче, щоб Україна повернула йому «Приватбанк», а народ України дав йому ще 2 млрд доларів. А морда не репне?

неожиданно для меня про Томос

  • 23.04.19, 22:19

1. Говорят у Пороха - офшоры!!!.. Гугл и Фейсбук - это офшорные компании. Зарегистрированные в Ирландии на 10% налог, вместо 55% в США. Так почему вы, ЗУБОЖИЛИ сидите в Фейсбук ?? А ну как блесните умом.)))

2. Дебальцево - не солдаты ли Ахметова и Коломойского там были??? А точнее группировки, солдатами они уже потом стали, когда Порох взял полный контроль над ситуацией.

3. Роттердам + .- Вот тут поинтереснее. ))) Что лучше отдать Ахметову 1.5 миллиарда , и получить независимость от газа РФ на временной срок, которого хватило, чтобы выиграть у Гаспрома 54 миллиарда. И затем в дальнейшем не закупать газ??? Как у вас с математикой ??? 1.5 по вашему больше 54 ??? Или не вам же долги отдавать, а детям. ... тут понятно.

4. Торговля с рашкой. Ну тут вообще... Уже... Треш... Полный.... В любой книге по истории описано, особенно если взять Римскую империю, и Александра Македонского, что один из способов ведения войны - это обогащение золотом врага за счёт самого врага. В нашем случае золото - это валюта. То есть, мы покупаем российские продукты - спонсируем рашку. А в рашке - покупают украинскую продукцию - тем самым спонсируя Нас. Не ...?? О таком тоже зубожили не слышали ????

5. Интересно, сколько продукции в ваших сетях супермаркетов из России. Я знаю!!. А вы ??? Так кто ведёт не правильный бизнес с рашкой , Порох, или лично Вы????

6. Возвращаемся к Роттердам +++ - (1.5 миллиарда который). Рашка из наших церквей получала и вела церковный бизнес у нас в 10 раз больше Роттердама ежемесячно. Ежемесячно!!!!!! Ещё раз , ежемесячно!!!!! И Томос - единственный инструмент, который должен был прервать этот Мега-отток капитала из нашей страны.

Сейчас, эти деньги уже не идут в РФ. Они идут в ЕС на погашения долга Януковича. Вот почему ЕС поддержала Томос, чтобы мы отдали им их бабки за 2010- 2012-е. А после 2023-го бабки Томоса, будут идти в пенсионный фонд. А теперь вопрос ??? Как Зеленский , который обозвал Томос термосом, собирается отдавать долги???? Или по вашему ЕС нам их простила ..????))) И мы никому ничего не должны????))))

посадил обречённый на гибель самолёт на воду

  • 23.04.19, 21:49

Володимир Дейнека:
Можна говорити про електорат Пороха що завгодно ....папір, екрани телевізорів і монітори витримають все.
Але є штуки які підробити неможливо.
Це світлина вчорашнього масового зібрання прихильників Порошенка під АП. (світлина Марії Гуреш)На данном изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице
Тепер всім зрозуміло що нас поєднує?

Лилия Щербинина:
В 2009 году пилот Салленбергер посадил обречённый на гибель самолёт на воду Гудзона. Все выжили, но многие пострадали. Исков было много. Некоторые не только промочили ноги, но и получили переломы. Тех, кто благодарил пилота за то, что остались в живых, было меньше половины.
Петр Порошенко посадил гибнущий самолёт на воду. Иски промочивших ноги перевесили количество поблагодаривших за то, что выжили.

Rom Everi:
Принцип Парето. 
20 против 80

20 порохоботских процентов - это не 80 процентов зеленских (чисто по качеству человеческого материала - подозреваю, это и есть те 20%, что двигают историю - неважно - правильно или неправильно, но двигают они, а остальные - идут по течению).

Карл Волох:
Пытаясь понять, действительно ли я тот порядочный человек, коим себя мыслю (и зная свойство людской натуры легко прощать себе любые отступления от морали), я как-то пришёл к выводу, что хорошим индикатором тут являются дети. Глядя на моих фантастических дочерей - порядочных и идеалистичных до неправдоподобности - я решил, что они просто не могли бы такими стать, будь их родители говном. 
Вчера я подумал об этом (но уже не в применении к себе), когда увидел Алексея Порошенко на той встрече под администрацией. Он не заехал в машине на территорию, не вышел с отцом с центрального (или хоть бокового) входа, а пришёл с толпой, отстояв некую очередь на входе, и стоял там самым обыденным образом - как мы все. Скромнейший и приличнейший молодой человек. И мне это о его родителях сказало многое (хотя с ПАП я знаком и общался не раз). 
А ещё - о стране, которая меняется на глазах...

анекдот

  • 23.04.19, 21:24
Анекдот

- Здравствуйте, меня зовут Владимир. Я ваш новый президент. 
- Очень приятно! 
- Это ненадолго.

Итак, Зеленский заявил

  • 23.04.19, 21:13

Ну, а теперь по нашей непосредственной теме.

Итак, Зеленский заявил, что готовит "информационную войну", чтобы прекратить огонь на Донбассе. "Это наш план... Мы будем делать очень мощную информационную войну, чтобы закончить огонь на Донбассе", - сказал он.

У нас со старта несколько вопросов.

1. Информационная война сама по себе – это уж никак не самодостаточное явление. Это – составляющая каких-то комплексных действий. Не совсем понятно, как можно через СМИ заставить оккупационные войска убраться со своей территории. Тем более, что на оккупированной территории именно они и контролируют ВСЁ информпространство. Каким образом донести свои месседжи до «целевой аудитории»? Это вопрос, на который хотелось бы услышать ответ.

2. Какими эти месседжи должны быть, чтобы заставить российского десантника пустить слезу и убраться из Донбасса в родной Псков, по пути плюнув в рожу отцу-командиру? Кто-то, хоть раз сталкивавшийся с аббревиатурой ИПСО (PSYOP) может подсказать что-то похожее на реальный алгоритм? Мы себе этого, увы, не представляем.

3. Если надеяться на позицию исключительно местного населения, которое с вероятностью, теоретически отличающейся от нуля (в данном случае речь идет даже не о научной фантастике) может под воздействием неких месседжей сбросить гнет оккупантов и мигом возжелает вернуться под контроль Украины. Шестой год это население пребывает под воздействием пропаганды Кремля. Это учитывается в грядущей «мощной информационной войне»? Есть хоть намек на расчеты ресурсов и времени, которые необходимы для дезомбирования? Хочется верить, что есть, но пока не видим конкретики.

4. Говоря о грядущей информвойне, Зеленский уточнил, что существуют планы привлечь к этому только украинских журналистов: "Наших, украинских журналистов. Украинских". В связи с чем сразу 2 вопроса. Первый: теоретически и всякие «страны.юа» являются «украинскими» СМИ. Они считаются бойцами грядущей информвойны? Можно легко представить формат их «мощной борьбы» против российской оккупации. Второй вопрос: в демократической стране (а Украина таковой себя называет) журналисты не занимаются вопросами информационного противостояния, их задача – объективное и незаангажированное освещение событий. И это нормально, иначе начинается «это цензура» и «а где же свобода слова?». Как будем превращать их в инструменты ИПСО, чтобы западные партнеры не испугались?

P.S. И от себя отвечу по поводу моей личной позиции как нардепа по информвойне. Я изначально был против формирования Минстець - гугл в помощь. Спустя 5 лет я не изменил своего мнения. У нас есть инструменты противостояния против информационной агрессии - в наших силовых структурах. Дайте им зелёный свет и координацию действий.