За дивних обставин під Смоленськом розбився літак президента Пол

  • 11.04.10, 05:55

На борту літака, що розбився під Смоленськом, знаходилися високопоставлені польські урядовці і політики. Як повідомляється на сайті Ради з охорони пам'яті боротьби і мучеництва, на борту літака знаходилися президент Польщі Лєх Качиньській і його дружина Марія Качиньська. Окрім цього, на урочистості в Катині летіли начальник президентської канцелярії Владислав Стасяк, начальник Генерального штабу Війська Польського Франтішек Гонгор, єпископ Тадеуш Плоский, директор ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва Анджей Пшевозник, колишній міністр оборони і кандидат в президенти Польщі від партії «Союз демократичних лівих сил» Ежи Шмайдзіньській та інші високопосадовці. Раніше повідомлялося, що в результаті краху літака ніхто не врятувався. Сьогодні о 9:50 за київським часом в Смоленській області під м. Печерськом при заході на посадку в аеропорт Північний в умовах сильного туману розбився літак Ту-154 президента Польщі. На борту літака знаходилися 132 людини, серед них президент Польщі Л.Качиньский і його дружина.

 

Цікаво, що для розслідування обставин катастрофи літака Москва оголосила про створення державної комісії під керівництвом Путіна. Раніше банда МЗС РФ повідомляла, що президент Польщі Лєх Качиньській планує відвідати 10 квітня Катинь. Десятого квітня на польському військовому кладовищі в Катині планувалися щорічні пам'ятні заходи, організовувані Радою охорони пам'яті боротьби і мучеництва. Польську делегацію на цих заходах повинен був очолити Качиньській. Сьомого квітня Катинь відвідали Путін і прем'єр Польщі Дональд Туск. У Варшаві пройде екстрене засідання ради міністрів Польщі. Всі члени польського уряду виїхали до столиці для участі в засіданні, передає Бі-Бі-Сі. 

 

Обставини масової загибелі польської еліти під час літакової аварії в РФ є дуже підозрілими. Про це повідомило Майдану джерело з радіонавігаційних кіл. Як зазначив фахівець, йдеться навіть не про символізм події, коли з нагоди вшанування пам'яті знищеної радянським режимом військової еліти Речі Посполитої стається така само трагедія з елітою, тільки у повітрі. Обставини з закриттям аеропорту під час запланованого візиту, посилання на сильний туман і втрату через це будь-якої навігації для технологій ХХІ століття виглядають абсурдними.

 

Особливо сумнівною є інформація про те, ніби аварія сталася через зачіпання крилом літака якогось проводу. «Це просто маячня», зазначає джерело і каже, що це не могло викликати великих пошкоджень, а тим більш вибуху такої сили.

 

Більш ніж підозрілою і нетиповою є «блискавична» реакція влади РФ, яка, ще до закінчення рятувальної операції, повідомляє, що всі пасажири абсолютно точно загинули. «Сказали в морг, значить в морг», коментує джерело Майдану цей анонс масової загибелі.

 

Поведінка персоналу аеропорту викликає щонайменше щирий подив. Так само й поведінка пілотів, якщо брати офіційно оголошені версії.

 

Незрозумілими залишаються й протокольні обставини рокового польоту: з огляду на віп-статус пасажирів літака, їхнім супроводом мали займатися інші машини повітряних сил РФ, які мали б приймати миттєві рішення під час виникнення будь-якої нестандартної ситуації. Джерело наполягає, що для виявлення обставин катастрофи від влади РФ слід вимагати не оголошеної «мобілізації сил МЧС», а надання всієї документації перельоту, переговорів в ефірі, записів супутників, радарів. Жахлива подія була задокументована різними технічними засобами десятки разів, підкреслює джерело Майдану у радіонавігаційних колах.

 

Троє пасажирів літака, що впав у Росії, вижило. Про це повідомив кореспондент Радіо Франс Інтернасіональ. ід час прямого включення він повідомив інформацію, яку йому вдалося з'ясувати на місці: щонайменше троє пасажирів літака знайдені живими, але у важкому стані. Крім того, один член делегації в останній момент не сів на літак.

 

Відділ моніторингу

КЦ

Сторінки:
1
5
6
7
8
9
10
11
12
попередня
наступна