Тризубівцям дали за голову Сталіна по 3 і 2 роки

Жовтневий райсуд Запоріжжя виніс вирок "тризубівцям" у справі про пошкодження пам’ятника Йосипу Сталіну.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної організації ВО "Свобода".Так, Роман Хмара отримав 3 роки з відстрочкою 3 роки, Василь Лабайчук – 3 (відстрочка 1), Едуард Андрющенко – 2 ( відстрочка 1), Пилип Таран – 3 ( відстрочка 1), Юрій Пономаренко – 3 (відстрочка 3), Василь Абрамів – 3 ( відстрочка 2), Анатолій Онуфрійчук – 2 ( відстрочка 1), Олексій Зануда – 3 ( відстрочка 2), Віталій Вишнюку – 3 ( відстрочка 1).

Також суд постановив відшкодування матеріальних збитків на суму 109 820 гривень.

Крім того, за словами "свободівців", під час судового засідання комуністи спровокували бійку, а правоохоронці затримали Едуарда Андрющенка. За словами "свободівців", після виходу з приміщення один з комуністів "зробив спробу нападу на Андрющенка та кинув в нього яйцем, після чого зав’язалася бійка". "Правоохоронці втрутилися не одразу, але затримали чомусь саме патріота Едуарда Андрющенка й доправили його до районного відділу міліції", - сказано у повідомленні. На цей час Запорізька "Свобода" проводить пікет Жовтневого райвідділу міліції з вимогою звільнити Андрющенка та "покарати представників КПУ за хуліганські дії". Як відомо, пам'ятник Сталіну в Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 року невідомі пошкодили бюст, відрізавши йому голову. Відповідальність за скоєне взяла на себе націоналістична організація"Тризуб". У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну. Цього року комуністи знову встановили бюст Сталіну на подвір’ї свого обкому.

Луценко:Кузьміну відставку за порушення презумпції невинуватості

Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко просить Президента Віктора Януковича і генерального прокурора Віктора Пшонку розглянути питання  відставки першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна за  порушення ним презумпції невинуватості особи та прихований тиск на суд.
З такою публічною заявою Ю.Луценко звернувся сьогодні на засіданні  Печерського районного суду Києва, коментуючи інтерв’ю Р.Кузьміна газеті  «Комсомольская права в Украине», в якому заступник генпрокурора заявив,  що «Луценко скоїв злочини і має за них відповідати».

«Прошу мою заяву розглядати як публічне звернення до Президента  В.Януковича з метою розглянути питання відставки Рената Кузьміна. Крім  того, звертаюсь до генпрокурора Пшонки ініціювати відставку Р.Кузьміна  за грубе втручання в діяльність суду та порушення презумпції невинуватості», - сказав Ю.Луценко.

При цьому він підкреслив, що на сьогоднішній день жоден український суд не підтвердив його вини. «Головний «швець», який сфабрикував справи  Луценка, Тимошенко, Іващенка, Корнійчука, робить неприпустимі заяви», -  наголосив екс-міністр.

Крім того, коментуючи сьогоднішню неявку до зали судового засідання  колишнього начальника господарського департаменту МВС Василя Шелудька,  допит якого було розпочато на минулому судовому засіданні, Ю.Луценко  зауважив, що органи прокуратури відшукують різні методи, щоб свідки не  з’являлися до суду і не давали покази, оскільки «справа Луценка  розвалюється».

За словами екс-міністра, за наявною в нього інформацією, десятки  свідків написали заяви під тиском Служби внутрішньої безпеки МВС про  відмову давати покази в судовому засіданні, а лише обмежитися  оголошенням їхніх показів, які вони дали на досудовому слідстві.

Наразі суд, заслухавши думки сторін учасниць процесу щодо неможливості  за відсутністю свідка, допит якого розпочався, продовжувати судове  засідання, пішов до нарадчої кімнати.

Джерело: 
ZAXID.NET

Янукович-виразник кримінально-ментовської культури

— Щоб зрозуміти майбутнє — треба тверезо оцінювати те, що відбувається зараз, — каже позафракційний нардеп 36-річний Святослав Олійник. — Наш культурний і цивілізаційний центр — це столиця Київ. 2004-го йому не сподобався Віктор Янукович.Київ і досі не сприйняв його, бо Янукович так і не зрозумів головного. Вони можуть відремонтувати дороги, щось зробити, але в них інший тип ментальності. Нардеп призначає зустріч у новому офісі своєї партії "Україна  майбутнього". Три місяці тому вони переїхали з вул. Лютеранської, неподалік Адміністрації президента, на Старонаводницьку — теж на  Печерську.

— Из-за перекрытой дороги для президента часами нельзя было добраться до офиса, — пояснює перший заступник Олійника 32-річний Денис Борисенко. Із ним нардеп ділить просторий кабінет на четвертому поверсі. Сюди ж Святослав Олійник перевіз пейзажі Дніпропетровська, які малювала його дружина, і картину італійського художника Антоніо Менегетті. — Донеччина, Луганщина досі переживають комплекс рабства, — пояснює менталітет президента Святослав Олійник. — Улюблений вірш Януковича, який він постійно декламував і отримував оплески — "Донбасс никто не ставил на колени, и никому поставить не дано". Це неможливо сказати в Києві, Дніпропетровську, Львові. Це можна сказати тільки там, де позиція "на колінах" — актуальна. Донбас давно стоїть на колінах. Цим вони принципово відрізняються від решти України. У Луганську — ще гірше, бо він відрізаний від України Донецькою областю. Там домінує культура мента. Без мента в місті неможливо нічого зробити. Соромно бачити чиновників із дружинами в ягуарових шубах або чорні "мерседеси" біля прокуратури. Звідки вони в людей із такими зарплатами? Вони просто демонструють, що от я злодій, і гарно влаштувався. Це культ чиновника-крадія, мента. Президент має 140 гектарів Межигір'я, вертолітні майданчики. Хіба не перша людина в країні показує приклад?

— Янукович і є виразником кримінально-ментовської культури. У нього багато чорних "мерседесів".

Як це можна переламати?

— Мають відбутися особистісні зміни. На жаль, Янукович не зможе показати приклад і почати із себе. Занадто зацементована ситуація. Кілька днів тому святкували 20-річчя прокуратури в Національній  опері. У центрі столиці в театр можна було пройти через  рамку-металошукач, величезну кількість охорони. А всередині, де було 99 відсотків людей у прокурорській формі, генпрокурор сидить із охороною.  Квіти Софії Ротару несуть дарувати теж із охоронцем. Вітають, що  прокуратура виконує свої функції. Так вона виконує їх погано, бо ви  боїтеся сидіти в центрі Києва без охорони. Така їхня культура і ментальність — рабовласницького ладу.

Але щось влада і добре робить?

— Вона на 80 відсотків ефективна.

У чому?

— У будівництві доріг, мостів. Влада Януковича зробила більше, ніж попередня — з точки зору матеріального розвитку. Ті просто розкрадали.

Ця влада не краде?

— Краде. Але, приміром, у Дніпропетровську за останній рік зробили більше, ніж за попередні 11. Вони підуть, а інфраструктура залишиться.

Однак ви кажете, що перебуваєте в опозиції до Януковича та Партії регіонів?

— Для мене теперішня влада неприйнятна, бо вона кримінальна.  Намагається встановити кримінальний ієрархічний порядок кругом — у  системі економічних, соціальних відносин. Вони — представники російської ментальності. Але у спробі провести реформи набагато прогресивніші, ніж Кучма, Ющенко чи Тимошенко. Ті навіть не думали про це.

Чому тоді ці реформи такі, що люди виходять на вулиці?

— Людей не влаштовують не реформи, а те, що виконавча система працює  кримінальним чином. Подивіться, скільки міліції на вулиці — це ж сором.  Ця міліція не бореться зі злочинністю. Вона працює проти людей, які  вийшли на мирні демонстрації. Це свідчить про те, що є барикади, влада і суспільство перебувають по різні їх сторони.

А реформи необхідні. Ми потім їх відкоригуємо і направимо в бік лібералізму. Коли прийдемо до влади і створимо коаліцію.

Дострокові вибори парламенту і президента будуть?

— А з кого вибирати? Щоб отримати ще гірших? Після проголосованого законопроекту про вибори Янукович матиме 300 депутатів — при мажоритарці та при 5 прохідних відсотках. Ми бачили все це на минулих місцевих виборах. Партія регіонів у Дніпропетровську мала 20 відсотків рейтингу, а отримала 80 відсотків депутатів. "Україна майбутнього" пройшла, бо подолала 3-відсотковий бар'єр. Новим законом відрізали і таку можливість. Тобто — законсервували владу.

Юлія Тимошенко в ув'язненні, й головним опозиціонером став Арсеній Яценюк. Яке в нього майбутнє?

— У кожному класі були гопники, які збивали гроші з малечі, і ябеди, які бігали й "стукали". Так от при владі зараз гопники, а ябеда — Яценюк. Робить усе, аби його не побили. Були буйні дівчатка, як Юля. Гопники посадили її. Набагато перспективніше виглядає позиція Віталія Кличка. Він у змовах не помічений, у "схемах" участі не бере. Багато живе за кордоном і знає, як влаштована європейська політика.

Але найвищий рейтинг серед опозиції в "Батьківщини".

Насправді партії вже немає. У "Батьківщині" люди Тимошенко остаточно потерпіли поразку, їх здали. Тепер Турчинов працює з Яценюком. Рішення про спільне голосування із "Регіонами" щодо виборчого закону приймали за спиною Тимошенко?

— Однозначно. Є дві причини, чому Тимошенко не могла підтримати  голосування за цей закон. По-перше, доки вона та Луценко сидять, навіть  мови не може бути про спільне голосування БЮТу і Партії регіонів. 

По-друге, Тимошенко завжди публічно виступала проти мажоритарки. Тому  можна констатувати, що Блоку Юлії Тимошенко більше немає. Є Турчинов і  повністю деморалізовані залишки фракції, які розуміють, що їх  використали "в темну".

Тимошенко можуть випустити?

— Це ж влада кримінального походження. Замість кілера вони найняли  прокурора й суддю. Замість сокири взяли Кірєєва з печаткою. Вони  усувають Тимошенко з політики.

Хто потрапить до парламенту 2012 року?

— Це питання зараз не має відповіді. Є сценарій Банкової. Але ще є життя, яке все відкоригує.

Наскільки реальним є сценарій, що 300 депутатів у парламенті обирають Януковича президентом на другий термін?

— За потреби може бути і такий механізм. Але чи буде їм потрібен Янукович? Ви впевнені, що цим процесом керує він?

 Ключові призначення робить президент. Останнім часом ставить на людей, близьких до своєї родини.

— Це означає, що до всіх інших є велика недовіра.

Яка найсильніша група впливу в оточенні Януковича?

— Я не великий експерт по їхніх групах, але, думаю, у сукупності вони значно більше керують Януковичем, ніж він ними. Їхня логіка: ми  управляємо системою, тож кого призначити президентом — має бути наше  рішення. Ми виберемо людину, Тігіпка там чи Яценюка, причешемо її і вона буде правити.

Раз на місяць буває за кордоном

Святослав Олійник багато часу проводить за кордоном. Літає на тиждень чи кілька днів раз на місяць у різні країни.— У нас рівень агресії між людьми високий. Злоба, заздрість і ненависть настільки великі, що для того, щоб утримувати розум у чистому нормальному стані, треба системно "розмагнічуватися", — пояснює.  — Навіть коли пленарний тиждень.
 Пропонували 100 тисяч доларів хабара
Нардеп Святослав Олійник родом із Дніпропетровська. Там закінчив юридичний факультет. Працював заступником прокурора міста.

— Найбільший хабар пропонували, коли був прокурором — десь 100 тисяч доларів за кримінальну справу, — пригадує.

2005-го перейшов на адвокатську практику. Двічі його обирали нардепом за списками БЮТу. Торік Святослава Олійника виключили з фракції за голосування з більшістю. Очолив "Україну майбутнього" після минулорічних місцевих виборів. Ця партія сформувала фракції у Дніпропетровській обласній і міській радах.

Одружений. Дітей не має.

Оксана ПЕРЕВОЗНА, Ольга МОСКАЛЮК

http://gazeta.ua/articles/politics-newspaper/_yanukovich-e-viraznikom-kriminalno-mentovskoji-kulturi/413443

The Washington Post о двойном аресте Тимошенко

Украина опять запестрела на страницах зарубежных изданий. Причиной стали не какие-то достижения в развитии технологий или небывалый рост экономики, причина – вопиющее нарушение прав человека.

Так, издание The Washington Post сообщает следующее: «Украинский суд распорядился арестовать на неопределенный срок бывшего премьер-министра Юлию Тимошенко, даже если ее нынешний семилетний приговор будет отменен». В четверг вечером Киевский Шевченковский суд, в рамках расследования деятельности энергетической компании, которую возглавляла Тимошенко 15 лет назад, обязал арестовать ее, - пишет издание. The сообщает Washington Post, что «Такое решение суда говорит о том,  что  украинские власти не прислушиваются к требованиям Запада, чтобы  освободить лидера оппозиции страны Тимошенко. США и ЕС осудили  7-летний срок, который присудил суд Тимошенко, за якобы злоупотребление служебным положением. Обвинения являются  политически мотивированными, - считают США и ЕС, -  и потребуют  освобождения Тимошенко.

Адвокат Тимошенко Сергей Власенко заявил, что арест не законный, и он не имеет срока. «Тимошенко была арестована навсегда. Это является еще одним жестоким и грубым нарушением действующего законодательства», - цитирует адвоката издание. Вместе с тем Шевченковский суд отказался от комментариев в пятницу. Свое постановление суд вынес прямо в тюремной камере Тимошенко, где она прикована к постели из-за болей в спине.

В понедельник, 13 декабря, планируется судебное заседание апелляционного суда, на котором  будет рассматривать дело Тимошенко. По этому делу в октябре сего года она была признана виновной за  превышение своих полномочий, во время предварительных переговоров при  заключении  контракта  с Россией на импорт природного газа в 2009 году. Издание считает, что Тимошенко содержат в тюрьме, несмотря не ее невиновность, и обвиняют по указанию президента Януковича, с тем чтобы она была отстранена от предстоящих выборов.

http://www.washingtonpost.com/world/europe/ukrainian-court-orders-already-jailed-tymoshenko-to-be-kept-behind-bars-as-part-of-new-probe/2011/12/09/gIQAC5NhhO_story.htm

Татьяна Монтян попалась на краже элитного жилья.

 Исвестный адвокат Татьяна Монтян  и ее муж судья Юрий Василенко, являющийся членом правления ОСББ, хотели сдавать в аренду квартиру по адресу Срибнокильская 14 А, которая считается ничьей. Об этом сообщает телеканал INTV. Имоверно, она принадлежит Государственному управлению внетренних дел. Пока квартиру обслуживал ЖЕК, собственника квартиры никто не трогал. В конце лета 2011 года председатель ОСББ Глущенко и Татьяна Монтян сказали жителям дома о своём решении сдавать квартиру в аренду. Жители дома с планами правозащитников не согласились. Среди белого дня новоиспечённные риелторы сламали замок, чтобы показать квартиру арендаторам. Жители дома вызвали милицию. Милиция опломбировала двери, чтобы выяснить, кому на самом деле принадлежит квартира. «На следующий день Татьяна Монтян снимает печать МВД и упешно вновь заходит в квартиру», -отметили жители дома. Квартира не принаджежит Татьяна Монтян. Вопрос, на каких основания известные правозащитники позволяют себе совершать беззаконие остается открытым.

В 2008 году Монтян являлась адвокатом Василия Цушко  (действующего министра экономики) после его отставки с должности министра внутренних дел и обвинении в превышении власти по делу о  захвате здания Генпрокуратуры в мае 2007 года. В 2001-2002 годах она представляла интересы 16 арестованных членов организации УНА-УНСО, которых власти обвиняли в организации столкновений между оппозицией и милицией 9 марта 2001 года. Является супругой бывшего судьи  Апелляционного суда Киева Юрия Василенко, возбудившего осенью 2002 года  два уголовных дела против бывшего президента Леонида Кучмы.

Повторний арешт Тимошенко ініціювало проросійське лобі

Рішення про другий арешт колишнього прем'єр-міністра України, лідера  партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко - це спроба проросійського лобі в  Україні не допустити підписання угоди про асоціацію з ЄС, вважає  заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

"Це спроба людей  проросійського лобі з оточення президента спеціально загострити ситуацію. Цей абсурд (повторний арешт Ю.Тимошенко - ІФ) для того, щоб не допустити підписання угоди України про асоціацію з Європою", - сказав  М.Томенко журналістам у кулуарах Верховної Ради України. Він також зазначив, що таке рішення свідчить про те, що президент і його команда  не можуть остаточного вирішити, куди має йти Україна - "в Європу чи в  Росію".

М.Томенка обрали до Верховної Ради за списками Блоку Юлії Тимошенко. Як повідомлялося, Ю.Тимошенко перебуває в СІЗО з 5 серпня 2011 року. 11  жовтня суд засудив її до семи років позбавлення волі за перевищення  повноважень під час підписання газових контрактів із РФ у 2009 році.  Розгляд апеляції на це рішення буде продовжено 13 грудня. Крім  того, стосовно Ю.Тимошенко розслідують інші кримінальні справи, зокрема  щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). 7 і 8 грудня Шевченківський районний суд провів виїзне засідання в СІЗО й обрав для Ю.Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці у справі ЄЕСУ.  19 грудня у Києві має відбутися саміт Україна-ЄС, на якому передбачається парафувати угоду про асоціацію.

http://www.interfax.com.ua/ukr/main/88316/

Януковичу дали Золотий будяк за брутальне порушення прав людини


Лауреатів антипремії «Будяк року» оголосила сьогодні Українська гельсінська спілка. Премію присуджують за найбільш ганебні та небезпечні порушення  прав людини. Цьогорічного «Золотого будяка» присудили Віктору Януковичу. В Адміністрації Президента подію наразі не коментують.
 
Лауреатами антипремії «Будяк-2011» стали Національний банк України – «за порушення права на приватність», прем’єр Микола Азаров, віце-прем’єр  Сергій Тігіпко та міністр фінансів Федір Ярошенко – «за незаконні дії  щодо судової влади і неповагу до інституту правосуддя». 
Окрему номінацію отримав і окружний адміністративний суд Києва – «за порушення свободи мирних зібрань».
 
Золотий будяк – Президенту
 
Але головного – золотого будяка – за «систематичне використання своїх  повноважень для обмеження прав і свобод та байдужість до масових  порушень прав людини» правозахисники присудили Президенту України  Віктору Януковичу. Він виступав ініціатором і підписував закони,  спрямовані, зокрема, на обмеження незалежності суддів, а також залишався
байдужим до звернень правозахисних організацій на його адресу. Про це  говорить член журі конкурсу, представник Центру інформації про права  людини Тетяна Печончик.
«Президент підписував закони, які суттєво порушували право на  справедливий судовий процес. Підписав низку законів, які порушують права людини, зокрема, дискримінаційну пенсійну реформу (внаслідок якої  зменшилися пенсії). Враховуючи те, що Президент фактично контролює  правоохоронні органи та суди, варто згадати порушення сумнівних  кримінальних справ проти опозиційних політиків, утримання цих людей під  вартою, про ненадання медичної допомоги у слідчих ізоляторах – не лише  відомим особам, але й пересічним українцям», – каже член журі.
Отримати коментар щодо присудження антипремії в адміністрації  Президента, попри численні спроби Радіо Свобода не вдалося.  Правозахисники ж збираються послати «Золотий будяк» і диплом на Банкову  кур’єром.
 За словами Марини Говорухіної з Української  гельсінської спілки, про присудження антипремії організатори  повідомляють усім номінантам, але ніхто з них на церемонію вручення не  приходить, а говорити про «Будяк» зазвичай відмовляються. 
«Нам би дуже хотілося, щоб хтось із лауреатів та номінантів  прийшов і отримав цього будяка. Жодного разу таке не сталося, але ми з  року в рік на це сподіваємося», – зауважила Говорухіна.
 
«Будяк діє!»
 
Незважаючи на це, організатори антипремії стверджують, що «Будяк» таки  діє. Так, лише подання кандидатури херсонського голови Володимира Сальдо на розгляд журі позитивно вплинуло на його співпрацю з громадськими  організаціями міста. До того він не хотів проводити громадські слухання  на важливі для міста теми, розповідає Дементій Білий, голова херсонської обласної організації Комітету виборців України. 
«Його номінували херсонські активісти за непрозорість його діяльності на посаді, за відмову проводити громадські слухання та обговорення. Щойно  номінували – він зібрав громадськість, запропонував, щоб йому розповіли, як проводити слухання і відзвітував про свою діяльність. Навіть  сурдоперекладача за вимогою громадськістю на звіт мера запросили!». 
Претендентів на антизвання може висунути кожен – щороку для заявок  відкривається спеціальний інтернет-форум. Переможців обирає журі за  участі правозахисних та громадських організацій. 
Раніше антипремію «Будяк року» давали колишньому президентові Віктору  Ющенкові, екс-міністрові внутрішніх справ Юрію Луценкові, меру Києва  Леоніду Черновецькому.

Марічка Набока

http://www.radiosvoboda.org/content/article/24417360.html

Хто наш супротивник в інформаційній та інтелектуальній війні?

Хто наш супротивник в інформаційній та інтелектуальній війні?

Передусім, не треба забувати – кому ми завдячуємо своїм нинішнім становищем.
Адже, як ми вже писали, нам потрібна не так єдність широкої опозиції, як надійність складу тієї, яка є.
Яценюк до такої опозиції не належить.
Скоро через мажоритарні округи регіонали та їх прибічники будуть атестувати  себе як «незалежних». Саме тому ми будемо нагадувати про тушок в усіх  сферах українського політикуму та журналістиці, офіційній політичній  аналітиці.
Сьогодні – нагадаємо тих, хто в Конституційному суді затвердив, що тушки можуть утворювати власні фракції.
Це
Стрижак Андрій
Баулін Юрій
Вдовіченко Сергій
Головін Анатолій
Кампо Володимир
Колос Михайло
Лилак Дмитро
Маркуш Марія
Нікітін Юрій
Овчаренко В’ячеслав
Ткачук Павло

Парламентських тушок ми вже згадували і ще нагадаємо. До яких треба додати ще Зейналова. Те, що Шепелєв вийшов з фракції партії регіонів – нічого не  значить, він продовжує голосувати за помахом руки Михайла Чечетова.  Треба нагадати про Володимира Олійника, який пройшов у Верховну Раду за  списком БЮТ. Потім він відмовився скласти мандат за наказом керівництва  фракції – а потім перейшов до фракції партії регіонів. Не забуваймо,
що майже усі з групи «Реформи заради майбутнього» - колишні члени БЮТ чи НУНС – тобто з демократичного табору. Зараз саме вони дають свої голоси проти волі Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Це – парламентська група тушок взагалі. Тоталітарна влада дуже зацікавлена у створенні  групи мажоритарних депутатів. Які не так наближені до виборця, як віддалені від партійної та фракційної дисципліни. Тобто мимоволі наближені до диктатора Януковича.
Не забуваймо про групу Портнова, яка складалася з Пилипенка, Святослава Олійника та Валерія Писаренка.  З НУНСу не треба забувати тушканчиків Палицю, Поляченка, Тополова,  Харовського та відомого Івана Плюща. Ми зараз згадуємо зараз не всіх,  які «проти всіх».
Тепер про журналістське та аналітичне середовище:  Так звані «об’єктивні» журналісти Мустафа Найєм,
Соня Кошкіна,
Ірина Погорєлова,
Дуби-нянський,
Юлія Мостова. 

Вже більш відверті –
Тетяна Монтян,
Олександр Міхельсон,
Борис Кушнірук.
 
З числа аналітиків – «об’єктивні»
 Кость Бондаренко,
Євген Копатько,
Володимир Фесенко
та, останнім часом – Небоженко та Василь Стоякін.

Савік Шустер та Євген Кисельов – ведучі, які професійно працюють на існуючу  владу, тримаючи вигляд «об’єктивних» керівників шоу. 
Цей сухий, майже «протокольний» опис складу співробітників диктатора необхідний  для того, щоб постійно пам’ятати – вони не «літописці» а солдати  диктатора в інформаційній війні.
Ми ставимо собі завданням виграти цю інформаційну війну – тому повинні знати свого су-противника.  Бо справжньому спротиву обов’язково передує інформаційна «артпідготовка».
Завжди політичній революції передувала революція філософська, світоглядна.
Перш, ніж виграти політично – спочатку треба виграти ментально. Військові переваги потім до цього прикладаються.

С.О.
SiT