Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Нова пошукова система

Адміністрація цієї нової пошукової української системи не відповідає. Добре, може у них вихідні... Вже третій день користуюся пошуковою системою, яка розроблена виключно українськими спеціалістами і це тішить. Shukalka.com.ua функціонує в мене за замовчуванням. Але одразу впадають в вічі і дивують наступні речі, про які я з вами, мої читачі, хочу поговорити і обговорити їх. Емблема мені одразу нагадує Яндекс - перша літера червона і наступні чорні - це кольори бренду. Доменне ім'я досить дивне для повноцінної пошукової системи - ім'я другого рівня com.ua, після кожного пошуку з'являється праворуч надпис "Пошук реалізований за допомогою технології Шукалки, Яндекс та ін.". Клацнувши на цей надпис відкривається головна сторінка російського Яндекса - навіть не українського. Взагалі пошук, як на мене, заточений під Яндекс. От захотів я знайти інформацію про групу готелів Cendant. Набираю в Шукалці і в Яндексі і бачу більшість ідентичних результатів, які збігаються. При тому, що Гугл і Бінг видають зовсім інші результати, навіть коли у параметрах виставлена українська і російська мови пошуку. Написав листа до адміністрації - не відповідають, написав на офіційну сторінку на Фейсбуці - не відповідають. Тобто не довідався ані про таємничу технологію Шукалки, ані про технології індексації нової пошукової системи, ані про потужності серверів, ані взагалі нічого. Може це чергова спроба керівництва Яндекса підкорити підкорити український інтернет-ринок? Як думаєте? Бо оформлена Шукалка гарно, а от як працює вона всередині - не знаю і починаю подумувати про перехід до попередньої системи, хоч вона далеко не українська. Чому я так парюся - українська чи не українська - все дуже просто - все одно до якого магазину ходити. Іноземні пошукові системи не платять у нас податків, але ми генеруємо трафік (принаймні певний відсоток у світовому масштабі), а за залучає рекламодавців і фінанси осідають на іноземних біржах. 
Якщо я не правий - охоче послухаю правильну думку...    
28

Коментарі

14.03.12, 23:07

. Shukalka.com.ua А мені назва сподобалась!

    24.03.12, 23:09Відповідь на 1 від Julia Taneta

    назва назвою - це лише обгортка, а що всередині не відомо

      34.03.12, 23:18

      Я нею ніколи не користувався, тому казати нічого не буду. Але твої спостереження можуть бути вірними

        44.03.12, 23:21

        не знав про існування такої штуки. Буду використовувати і порівнювати..

          Гість: R0mmel

          54.03.12, 23:25

          так вони у FAQу і пишуть: "Зараз Шукалка індексує переважно каталоги такі як DMOZ, Яндекс каталог, і деякі інші, так само паралельно відбувається автоматична індексація українського інтернету"

            анонім

            64.03.12, 23:28

            Подивився. Симпатична Шукалка. Але що там і як -- ще треба розібратися.

              анонім

              74.03.12, 23:51

              Яндексу подібние "підкорення" і в страшному сні не снилось Вони свій бренд просувають, і під український сегмент формування відповідної бази практично закінчилось. Ще декілька місяців тому видача по Росії і Україні була ідентичною, але тепер поступово розмежовуються, тому якщо відкривається головна сторінка російського Яндекса і присутнє ""Пошук реалізований за допомогою технології Шукалки, Яндекс та ін.", то це просто якийсь програмер вирішив підзаробити на сайтегу, використовуючи технології іншого пошуковика.
              Наразі пошуковий ринок Уанету розподілений приблизно 15-17% у Яндекса, 76-78% в Google, і якісь там декілька процентів в Meta та ін. І якщо Meta з її ресурсами і командою тримає всього 2-3% ринку, то подібним темним "Шукалкам" взагалі нічого не світить.

                анонім

                84.03.12, 23:53Відповідь на 5 від Гість: R0mmel

                так вони у FAQу і пишуть: "Зараз Шукалка індексує переважно каталоги такі як DMOZ, Яндекс каталог, і деякі інші, так само паралельно відбувається автоматична індексація українського інтернету"Нелогічно якось, Яндекс Каталог належить однойменному пошуковику, для чого його ще раз індексувати, а для кінцевого користувача це взагалі безглузде рішення.

                  анонім

                  94.03.12, 23:59

                  "Іноземні пошукові системи не платять у нас податків, але ми генеруємо трафік (принаймні певний відсоток у світовому масштабі), а за залучає рекламодавців і фінанси осідають на іноземних біржах. " - своя пошукова система у нас існує ще з 2003 року - Meta.ua. І закордонними ніхто не змушує користуватись, кожен обирає що йому зручніше.
                  Я, наприклад, використовую лише Google, а видача Яндексу мені не подобається взагалі. Але це вже кожному своє.

                    анонім

                    105.03.12, 00:13

                    Все, розібрався що і до чого. Шукалка не є повноцінним пошуковиком, а швидше свого роду агрегатором. В своїй роботі використовує симбіоз баз різноманітних пошуковиків, які індексують український сегмент. Домену типу .ua немає, бо він доступний лише для юридичних осіб, а там схоже робота одного чи кількох програмерів + можна нарватись на проблеми з органами, бо хоч використовуються чужі технології, копірайти не вказані зовсім.
                    Аналогічно і відносно всіх "сервісів" шукалки. Вони теж агреговані і є "збірною солянкою" чужих сервісів. Тому "Шукалка" є такою собі оболонкою, яка це все обєднує в одному місці. З однієї сторони - зручно, з іншою - називатись при цьому "Національною пошуковою системою", використовуючи чужі напрацювання і не удосужившись навіть українізувати інтерфейс.. м-да

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна