Профіль

lilenkaa

lilenkaa

Україна, Львів

Рейтинг в розділі:

"Ёжик в тумане"

Ежик сказал Медвежонку:
- Как все-таки хорошо, что мы друг у друга есть! Медвежонок кивнул. - Ты только представь себе: меня нет, ты сидишь один и поговорить не с кем.
- А ты где?
- А меня нет.
- Так не бывает, - сказал Медвежонок.
- Я тоже так думаю, - сказал Ежик. - Но вдруг вот - меня совсем нет. Ты один. Ну что ты будешь делать?
- Пойду к тебе.
- Вот глупый! Меня же нет?
- Тогда ты сидишь на реке и смотришь на месяц.
- И на реке нет.
- Тогда ты пошел куда-нибудь и еще не вернулся. Я побегу, обшарю весь лес и тебя найду!
- Нет, - сказал Ежик. - Меня ни капельки нет. Понимаешь?
- Что ты ко мне пристал? - рассердился Медвежонок. - Если тебя нет, то и меня нет. Понял?

"Ёжик в тумане"..................

Как мне сказать тебе...?

  • 17.01.09, 00:16

Как мне сказать тебе
Что у меня в душе лежит
Как показать, что я не тот,
Кем ты меня считаешь,

Что то наивное дитя,
Которое тебя смешит
На самом деле только
Плачет и страдает

Я надеваю маски без конца,
А ты считаешь это правдой
И открываешь мне шутя
Все уголки своей души бесстрастной

Ты не увидишь моего лица,
Того, которое я знаю
Ты будешь верить до конца,
Что я тебя прекрасно понимаю.

Кто знает сколько
Мы с тобой так проживем,
Друг друга ложью сладкою питая
Но не заменит мне никто тебя, моя родная.

 02.06.2002  EASY RIDER (my friend)

Улюблені свята: традиції та сприйняття


З дитинства в пам’яті починають закарбовуватися святкові моменти Нового року, Різдва Христового, Пасхи та ін. Не знаю як хто, але я маю такий собі чіп – схему, у якій занотовано усе … від традицій випікання паски.. до виготовлення головної страви Святвечора – куті.
Для мене завжди найулюбленішим святом було і залишається дотепер Різдво. Це коли зранку 6 січня п’єш чайочок на кухні, а бабуся місить тісто на пампушки, і розказує як колись шанували традиції, постили цілий день, а ввечері приносили дідуха наприклад (що для мене невідомо…я вже не застала такої атракції в своїй родині). Це коли батьки цілий ранок спішно збираються на роботу, наказуючи слухати бусю з дідом, поза тим вирішують хто піде на закупи – купувати чого не вистачає на вечерю. Мені було завжди весело, бо нас було багато. Уявіть, ми усі збирались у бабусі на селі в двохкімнатній квартирі: я і моя сім’я (а чого вартувала сама я…оо! Це був жах, - не дівчинка – дічисько). Так от, сім’я: мама, папа, я, сестра і брат, далі дядько з жінкою, наш двоюрідний брат, звісно бабуся і дідусь.
І хоч як було нам усім весело – ми мусіли «тужити» )), бо інакше не дай Боже дєдушка почує, що ми хіхікаємо – прийде і почне читати мораль, довгу і нудну, до цього всього візьме Біблію в руки, а тоді… вже вечір і треба до столу сідати.
Різдво пахне ванількою, папмушками та кислим запахом узвару. Ніколи не забуду, як ми по черзі підкрадались до кухні, у бусину «святая святих», і відволікаючи дуркуватими запитаннями викрадали порцію пампухів, аж поки до вечері їх залишалось 7-10 шт. Діставали і «на горіхи» від уже славнозвісного дідуся! Двоюрідний брат встигав лише гукнути: «Спасайся кто может!!!» До сьогодні це згадую!
Якщо повезло, і дєдушка не чув наші горлапани, то коли приїжджав дядько, ми уся «детська братія» грали з ним у хованки. Куди він нас не ховав один від одного)) В ліжко, де я вдавала, що задихаюсь; за балкон – ми були на 1-ому поверсі, тому нас могли шукати усі по годині, аж доки дядько тишком-нишком не пропустив нас в хату.) Були моменти, коли «дехто» падав з серванту, от-тоді ми всі хі-хікали, і одразу ж при порозі кімнати з’являвся, хто б ви подумали? Дєдушка з Біблією.
Ввечері помолились, наїлись, і бігом під ялинку – а там нічого немає. А ми молодці (зараз думаю), бо відразу бігли питатись у батьків, чому під ялинкою нічого немає? Чи то Дід Мороз різки принесе, чи то що? Довго між собою (ми-діти) сперечались хто насправді реальніший Миколай чи Дєд Мороз, щось комусь доводили. Потім знову до ялинки – а там гора цукерочьок, апільсінок і мандарінок – тіпа: «вот вам Дєд Мороз – отчипіться».)
Коли старші сиділи ще за столом, та напихали свої пузя, прибігали ми – бо ж то на санки хотілось, а ще ж сніжинки ротом ловити – хто більше!!!
Практично так завжди було.
На ранок – поснідали і бєгом до мультиків – раніше на Різдво робили дітям свєта – цілий день по тілівізору показували совєтські казки та мультики, а ми радо перед ними зависали. І тоді усі «старі» на кухні сиділи і розводили теревені цілий день.

Зараз трішки по-іншому, але у моїй голові як тільки Різдво – включається схема з дитинства, вар’ятського, теплого та запашного!!!

Зима



Тільки за вікном бачу перші сніжинки...в голові лунає музика DRIVING HOME FOR XMAS або Last Christmas...і так вже хочеться, щоб усі позбирались за Різдвяним столом, щоб цілими днями товклись на ковзанці, або просто валяшкались у снігу...а ще, традиційно в ліжечку під пиринкою дивитись старі-старі новорічні хороші фільми. Мандаринки, апельсинки, гранати, фрукти і солодощі, солодощі, солодощі!

Складові позитиву... існують?

  • 12.12.08, 17:43

Тоді, коли на душі чорно, а в голові карусель невирішених рутинних проблем, - наш настрій, а точніше його відсутність накладають сірий тон на усе оточуюче. Доволі часто ми самі налаштовуємо себе на таку кольористику, кажучи «біда сама не ходить»…

Не розуміючи, що таким чином даємо поштовх негативних хвиль у нашому житті. До чого це все? Недавно випала можливість випробувати себе на витривалість. В емоційному плані, мабуть в першу чергу. Нова посада, нова робота, нові обов’язки. Чутки, плітки і заздрість, - це був етап самонезадоволення. Перше, що тоді спадало на думку: а воно мені взагалі треба?Розповім.. Довгий час я не могла знайти роботу, а та, що була – абсолютно не задовольняла моїх вимог… вже не задовольняла. (Всі добре знаємо: чим більше маємо, тим більше потребуємо.) Я твердо вирішила, що незважаючи на втому як фізичну, так і моральну, я повинна реорганізуватися. Я повинна змінити щось, аби жити повноцінно далі. На щастя, позитивні настрої та бажання повертаються до нас і матеріалізовуються у той час, коли ми цього найбільш не очікуємо, і тоді можна сказати: «Ви нє ждалі, а я пріпьорся!». Так сталось. Ця особа повірила в мене, повірила мені, і вирішила допомогти. Сьогодні це мій керівник, начальник. Тішуся, бо задля цієї посади люди чимало часу витрачають на співбесіди, довготривалі стажування, випробовувальні терміни. Мало того, у мене тепер чималий статус. Цьому і заздрять, а ще прикро думати, але мабуть так має бути…

В один момент суттєво звузилось коло спілкування, і далеко не з моєї ініціативи. Близькі мені люди почали частіше вірити в плітки, ніж у щире ставлення до них. Колись мабуть би плакала та сперечалась, намагалась би довести щось комусь. Тепер волію промовчати. Не звертати увагу. Думаю, що це я дарма, адже таким чином я у собі допускаю ймовірність прийняти неправду за правду, прижити собі неправоту. Постійно обдумую кожне слово, чого раніше не робила. Я почуваюсь дискомфортно.

Сьогодні  на світ дивитимусь крізь рожеві окуляри, адже вони блондинкам пасують:) А якщо серйозно – то постійне нівелювання та знецінення негативізму, прояв щирості, радості та посмішка на обличчі значно краще впливають на мій психологічно-здоровий стан.

Сторінки:
1
2
попередня
наступна