З Інтернету огляд польських медіа для українських читачів
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gazeta.pl > Palce Liza , Sznycel po wiedesku
Wykonanie i stylizacja: Maria Szkop, Zdjcia: Agata Jakubowska , 2011-11-21
Шніцель по-віденські....
Це австрійська страва, традиційним додатком до якої є картопляний вінегрет. Класичне до шніцеля ще додається пластик лимону, але в Польщі він часто подається з яєчнею.
http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/51 ,110783,10682895.html?i=0
Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta
шніцель по-віденські
http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/51 ,110783,10682895.html?i=2
Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta
http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/51 ,110783,10682895.html?i=2
Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta
Шніцель по-віденські - крок 2
http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/51 ,110783,10682895.html?i=3
http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/51 ,110783,10682895.html?i=4
http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/51 ,110783,10682895.html?i=5
http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/51 ,110783,10682895.html?i=6
Складники:
4 шніцелі з яловичини товщиною 1 см (найліпше зі стегенця)
5 яєць
4 ложки масла
2 ложки оливи
2 ложки пшенної кашки
4 ложки паніровочних сухарів
сіль, перець
1 лимон
1 порізаної зеленої цибулі
Приготування:
1. Шніцель помити, ретельно висушити, очисти від слизі.
2. Очищений шніцель легко розбити, надаючи йому овальну форму.
3. Затим, шніцель з обох боків посипати сіллю та перцем, залишити десь на 15 хвилин.
4. Обваляти шніцель в борошні, занурити з обох сторін в розбитих яйцях, а затим в сухарях. Смажити шніцель в киплячій оливі по 4 хвилини з кожного боку, коли ж будуть рум’яні, додати ложку масла та ще хвильку досмажити. Перекласти на підігріту тарелю та поставити у теплу духовку.
5. На 2 ложках гарячого масла усмажити 4 яйці під кришкою. Зняти їх з пательні, коли білок почне ще твердити.
6. На кожній шніцель покласти смажене яйце та кавалок позосталого масла. Посипати зеленою цибулею, декорувати чверткою лимону.
Див. джерело : 27.11.2011.
http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/1 ,110783,10682895,Sznycel_po_wiedensku.html
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
(з польської мови переклав: А. Грабовський,)
04.12.2011.; Дебальцеве
За достовірність першоджерела несе відповідальність його автор.
При перекладі дається обов’язкове посилання на джерело.
Оглядач не завжди згідний з думкою автора/авторів і не відповідає
за фактичні помилки, яких вони припустились; також перекладає
тексти авторів, з якими він не погоджується.
Коментарі