Поведінкові фактори ранжування

  • 06.11.12, 22:39
Пошукова система — не людина, але повинна видавати користувачам результати, дуже схожі на ті, які б вибирала саме людина, а не машина. Тому одним з пріоритетних напрямків розвитку ранжування є «мімікрія» під людину, вбудовування в формулу ранжирування «людської поведінки». Для цього Яндекс використовує дві технології: навчання MatrixNet за допомогою ручної праці асесорів, що оцінюють сторінки по комплексу параметрів і загальному враженню, а також поведінкові фактори — відстеження дій реальних користувачів. Про машинне навчання та MatrixNet в цілому ми ще поговоримо, а сьогодні зосередимося на тому, як Яндекс відстежує та інтерпретує поведінку користувачів. Відразу варто відзначити, що оцінки асесорів є більш важливим фактором ранжування і можуть «перевершити» поведінкові фактори. Наприклад, якщо у сніппета сайту висока клікабельність, але асесори ставлять ресурсу низьку оцінку — наприклад, через «замануху» і невідповідності суті запиту, — то лідерства у видачі вже не добитися.
http://andrey.lviv.ua/blog/povedinkovi-faktori-ranzhuvannya-yandeksa

Ви готові до зомбіджампінгу?

 2-3 листопада у Львові відбудуться роупджампінг стрибки присвячені Хеллоувінуdeath У програмі заходу:

— стрибки з 9-поверхівки

— троллей (швидкісна переправа) довжиною 100м

— конкурс на кращий стрибок (враховуватиметься костюм, грим, так і артистичність стрибка)

— зомбі-фаєршоу

Кожен бажаючий зможе незабутньо стрибнути з 9-ти поверхівки. Декілька людей в найкращому гримі та костюмі отримають подарунок у вигляді безплатного стрибка. Для цього треба вигдядати справді неперевершено і бути внесеним у загальний список.

По закінченню кожного дня визначимо переможця конкурсу на найкращий стрибок в костюмі(буде враховуватися як костюм так і артистичність образу при стрибку). Два переможця отримають призи від команди "Земля Прыжков".

Деталі: http://vk.com/lviv_jump_zp

Методи «чорного» SEO



На цей раз мова піде про «чорні» методи SEO, які негативно впливають на просування. Будь-якому оптимізатору і власнику сайту корисно знати про ці методи, щоб не стати їх же жертвою, чи вчасно розпізнати їх на сайті, що дістався в «спадок» від недобросовісного псевдофахівця.

Копірайтинг для підвищення конверсії

  • 09.10.12, 19:51

Простий приклад, яких безліч в реальному житті - зроблена якісна оптимізація сайту, написані унікальні тексти, сайт зайняв стабільне місце в ТОПі, але в підсумку продажі майже не виросли. Замовник незадоволений, оптимізатор не може зрозуміти, в чому справа. А справа в тому, що при створенні контенту та оптимізації сайту була поставлена неповна мета - просто просунути сайт в ТОП, коли перш за все потрібно думати про конверсії. У цьому пості я власне і хочу поговорити про ключові моменти копірайтингу, які дозволять збільшити конверсію відвідувачів, а не лише просунути сайт в ТОП.

http://andrey.lviv.ua/blog/kopiraiting-dlya-pidvishchennya-konversii

Як сподобатись алгоритму ранжування


Як сподобатись алгоритму ранжування від Яндекса
Як сподобатись алгоритму ранжування від Яндекса, або підсумки конференції з пошукової оптимізації SEO Conference 2012

20-21 вересня в Казанському IT-парку пройшла третя конференція з пошукової оптимізації SEO Conference 2012. І якщо про список спікерів заходу чули всі, то доповіді їх почути вдалося не всім.
Хочу поділитись з вами деякими тезами виступу гуру SEO-оптимізації і за сумісництвом керівника аналітичної служби сервісу WebEffector, Сергія Людкевича.

Textpattern CMS 4.5.0 -фінальна версія побачила світ

Як і обіцяли розробники, до кінця серпня таки вийшла фінальна версія Textpattern CMS 4.5.0

Основні її можливості та нововведення розглядено в статті  Textpattern CMS 4.5.0 вийшла фінальна версія 


strict standards non-static method

Перехід на нову версію програмного забезпечення часто супроводжується певними помилками, багами. Нещодавно довелось переносити сайт під керуванням текстпаттерн 4.4.1 на новий сервер з версією PHP 5.4.4 Зовні здається усе гаразд, все працює, а от в адмінці почали «вилазити» помилки... Вірніше всього одна — «strict standards non-static method», але в великих кількостях. Звісно, перший хто приходить на допомогу — всезнаючий ґугл, і всласне результатами його допомоги і хочу поділитись, може комусь знадобиться ;)

Хто небуть шарить в CentOS??

  • 17.08.12, 00:07

Хеллов всім, кому не спитьсяhelp  Є чєлавєкі шарущі в CentOS ?? Зокрема в proftpd 

Треба квоти для юзерів норм виставитиboyan