хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Росія посилила "газове" тиск на Європу через Україну

  • 27.09.21, 01:00

09:43 25 вересень Київ, Україна
Відчувши повну безкарність за Північний потік-2, Кремль в повну силу розгортає свої дії по використанню поставок газу в якості геополітичного зброї. При цьому Росія не приховує своїх дій у відношенні як України, так і всіх країн Європи. Торги за російський газ розгорнулися в повній красі.
Продажі російського газу в Європу близькі до історичного максимуму. Але для збільшення транзиту через Україну європейські споживачі повинні збільшити купівлю газу. Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС в середу, 22 вересня.
Так, в ході спілкування з журналістами спікера Кремля попросили прокоментувати заяву старшого радника Держдепартаменту США з питань енергетичної безпеки Амоса Хохштейна, який вимагав від Росії збільшити поставки газу в Європу через Україну.
"Я не сумніваюся, що Газпром і фахівці Газпрому будуть готові пану Хохштейну пояснити суть того, що відбувається, а головне, пояснити дуже просту істину: газ спочатку продається, потім він видобувається і тільки потім він транзитується. Неможливо транзитувати газ, не продавши його ", - зазначив представник Кремля.
За його словами, "російська сторона на 100% і навіть більше виконує зобов'язання перед європейськими споживачами".
"Більш того, наскільки нам відомо, ми зараз близькі до історичного максимуму за обсягами поставок газу європейським покупцям. Щоб збільшити обсяги поставок газу, наприклад, після 2024 років через Україну, потрібно відповідно збільшити обсяги газу, який куплений в Європі ", - пояснив Пєсков.
Раніше на цьому тижні Газпром не став бронювати додаткову транзитну потужність через Україну на жовтень. Через це вартість газу знову зросла до 900 доларів за тисячу кубометрів.
Також повідомлялося, що Газпром оцінив обсяг дефіциту газу в Європі. В ЄС не встигнуть надолужити відставання в закачуванні газу в підземні сховища, які майже досягають 23 млрд кубометрів, вважає глава концерну Олексій Міллер.
0

Коментарі