хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Шмигаль: Газпром почав енергетичну війну

  • 27.09.21, 00:42

12:23 24 вересень Київ, Україна
Маніпулятивну політику російського Газпрому можна вважати початком енергетичної війни, яку Росія практикує для якнайшвидшого введення в експлуатацію Північного потоку-2.
Про це заявив Денис Шмигаль в ході години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, 24 вересня.
"Те, що ми бачимо з цінами на газ на європейських біржах, - це енергетична війна, яку Газпром розв'язав для шантажу і введення в експлуатацію Північного потоку-2. Це очевидний факт, який підтверджується і зменшенням експорту з боку російського монополіста в порівнянні з попередніми роками, і відмовою від бронювання додаткових потужностей української газотранспортної системи", - сказав Шмигаль.
При цьому він запевнив, що для українців газ в опалювальному сезоні не подорожчає, а на компенсацію різниці в тарифах виділять понад 30 млрд грн.
"Уряд працює над питанням компенсації різниці в тарифах для теплокомуненерго за попередні періоди, а також над питанням реструктуризації тієї заборгованості, яка існує на цих підприємствах. Більше ніж 30 млрд грн буде перераховано теплокомуненерго, щоб цю різницю компенсувати. Заяви про те, що уряд когось залишає сам на сам з проблемами, - це популістська риторика, яка не стосується реальності", - сказав Шмигаль.
0

Коментарі