хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Кримінальні провадження стосовно 10 контрабандистів розслідують


У Службі безпеки України заявляють, що кримінальні провадження стосовно контрабандистів, проти яких було впроваджено санкції Ради національної безпеки і оборони (РНБО), розслідують СБУ та інші правоохоронні органи.

"Стосовно фігурантів санкційного списку, рішення щодо яких було ухвалено на засіданні РНБО у рамках боротьби з контрабандою, повідомляємо таке: стосовно них раніше було відкрито низку відповідних кримінальних проваджень. Їх розслідує і СБУ, і інші правоохоронні органи. Про деталі справ ми повідомимо відразу, коли це дозволять процесуальні норми й розголошування цих відомостей не зашкодить розслідуванню", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в СБУ.

Також у відомстві окремо зазначили, що СБУ провадить системну роботу з захисту національних інтересів України, зокрема у сфері економічної безпеки, й саме матеріали СБУ лягли в основу рішенням РНБО, зокрема, і про впровадження санкцій проти так званої десятки контрабандистів.

"Ці обмежувальні заходи використовуються для знешкодження загроз національній безпеці. При цьому СБУ діє виключно в рамках правового поля й оперує конкретними фактами та доказовою базою", - додали в СБУ.

Як повідомлялося, 2 квітня Рада національної безпеки і оборони вперше в історії України впровадила персональні санкції проти десяти контрабандистів, які, за даними спецслужб, є "лідерами" в цій галузі.

Санкції РНБО стосуються компаній, пов'язаних із Вадимом Альперіним, Олександром Чудаковим, Віктором Шерманом, Олександром Кравченком, Володимиром Дідухом, Іваном Бокалом, Валерієм Пересоляком, Юрієм Кушніром, Орестом Фірманюком і Олександром Єрімічуком. Проти цих громадян також було впроваджено персональні санкції "за контрабандизм".

4 квітня президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, що передбачає застосування санкцій проти осіб, визнаних контрабандистами за результатами проведеного спецслужбами розслідування.
https://ua.interfax.com.ua/news/general/737289.html

0

Коментарі