хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Сім років російської окупації: інфографіка

15:00 21 лютий Київ, Україна



Дмитро Кулеба опублікував відеозвернення на сторінці Міністерства закордонних справ в Фейсбуці. Відео присвячено сьомій річниці російської агресії проти України. Міністр закордонних справ заявив, що за ці роки Росії не тільки не вдалося утримати контроль над Україною, але і вийшло в точності до навпаки - втратити його повністю.

"Російська агресія не змогла досягти своєї стратегічної мети. Москва не втримала України в сфері свого впливу. Навпаки, назавжди втратила її. Сьогодні Україна продовжує свій розвиток як європейська держава, яка рухається до членства в ЄС і НАТО. Український народ ніколи не питав, не питає і не питати ні в кого дозволу вибирати власне майбутнє ", - підкреслив він.

Міністр нагадав, що сьогодні виповнюється 7 років, як Росія віроломно напала на Україні.

У той же час він висловив думку, що коли Путін віддав наказ "зеленим чоловічкам" почати захоплення Криму, то він не врахував головного - що кинув виклик не тільки Українській державі, яка тоді була в тяжкому стані, а кинув виклик нескореному українського народу.

У той же час в МЗС опублікували інфографіку, на якій показали кількість російських військ в Україну, їх оснащення, кількість українських жертв російської агресії, демографічні зміни, екологічні проблеми.

"Демократичний світ повинен жорстко відповідати на постійні порушення Росією прав людини і міжнародного гуманітарного права. Тимчасова окупаційна влада РФ перетворила окуповані території в гетто безправ'я серед європейського континенту. Український Крим і окремі райони Донбасу, окуповані Росією, стали місцями терору і свавілля ", - заявили в МЗС.

За сім років російської збройної агресії загинуло більше 13 000 чоловік, в тому числі більше 3000 цивільних, десятки тисяч отримали поранення, близько півтора мільйона осіб вимушено стали внутрішньо переміщеними особами. Незважаючи на всі зусилля України і міжнародної спільноти знайти мирне вирішення конфлікту, збройна агресія Росії триває і кількість її жертв продовжує зростати кожен день.



https://myc.news/ua/specproekty/sem_let_rossijskoj_okkupacii_infografika?fbclid=IwAR0d9LNNlO6DKTTyIFTzp9AxtNf9HFKzRos7kQD9rjlBre3DQT_1T5lxL3A
8

Коментарі