Какие парады самые глупые и мерзкие.

  • 31.07.23, 23:10
Российская пропаганда постоянно пугает свою публику гейпарадами.
Хотя вовсю пропагандирует парады , которые гораздо более преступные , глупые и мерзкие.
Ведь что может быть более мерзко чем хвастатся тем , что мы ( или кто другой, тут я не буду делить на " наше ваше") заготовили чтобы убивать себе подобных ? Сотнями, тысячами, миллионами... даже миллиардами ?
Если вдуматься, не самая ли великая это глупость человеческой цивилизации?

Чому український зомбоящик бере приклад з російського?

  • 27.07.23, 23:59
Час від часу переглядаючи ті чи інші програми українського інформаційного простору, в мене створюється стійке враження що ми все більше стаємо схожими на Росію, проти чого ніби боремося.
Бо в російському інформаційному просторі , за останні років з 10 яке ток шоу не включи , там лише " на Украінє, на Украінє, на Украінє...". І росіянам так вбили в мізки оті жахи " на Украінє" що він не помічає що сам живе не краще і підтримує свою владу , аби в них не було " как на Украінє"
Але тепер вже і в нас багато передач ( Антізомбі, Гражданская оборона та багато інших..) які нам , українцям показують жахи російського життя.
Опитують приміром перехожих росіян чи вони можуть собі дозволити поїхати на море відпочити. Багато відповідають що ні, і це виставляється як доказ російської ніщєти.
А в нас багато хто може собі дозволити по курортах їздити ?
З зарплатою в 200-300 доларів на місяць ... Як на це мають дивитися українські прості люди, багато з яких життя прожили і моря не бачили ?
Песіонера російського показують, який плачеться що в нього пенсія всього 8,5 тисячі рублів. Як за таке можна прожити?
І як таке може дивитися моя мама, в якої за 40 років стажу пенсія не цілих 4 тисячі гривень ( тих же 8,5 тисячі рублів, якщо перевести) а в багатьох її подружок і менші..?
Навіщо наші журналісти в такий спосіб плюють в очі своїм глядачам ?
Я розумію що так роблять їх російські колеги . Але чи то є той приклад який треба наслідувати ?

Чому я не можу сам коментувати в своєму ж пості?

  • 25.07.23, 19:44
Відповідаю комусь на коментар, іноді довго пишу, стараюсь аргументувати..
Натискаю " публікувати" і... гуд бай, пішітє пісьма. Нема мого коментаря ніде.. І це вже в мене багато разів.
Що за програмісти - ідіоти контролюють цей ресурс?
Не досить того що суцільна реклама, та ще й отака фігня...

Що означають погрози Путіна і Лукашенко.

  • 24.07.23, 22:39
Сьогодні наслухався висновків різних аналітиків і експертів щодо зустрічі Путіна з Лукашенко і того що вони наговорили, висловлювань Наришкіна і т.п.
Чомусь майже всі вони ( як мінімум ті, кого я чув) роблять висновок що це загроза нападу на Польщу.
Наша розвідка прийшла до висновку що такий напад був би самовбивчий.
З нашою розвідкою я сперечатися не буду. Абсолютно згоден. Але чомусь сказавши "а" не кажуть "б".
Так, напад на Польщу( країну НАТО з усіма випливаючими звідси наслідками )безумовно був би самовбивчим . Тому, такого нападу не буде. Не буде тому що його в реаліях які склалися бути не може. Я не вважаю Путіна і той його геріатричний пансіонат , який керує Росією сильно мудрими , але ж не повні вони придурки...
Тоді що це було? Як розуміти висловлювання Путіна , Лукашенко та Наришкіна?
А чому б не поглянути з цього боку ?
https://blog.i.ua/user/12174893/2410340/

Тим більше що Лукашенко говорив про потребу " оградіть западную Украіну"...
А погрози Польщі то так.. для відводу очей. Ну і щоб поляків залякати, аби не втручалися..
Ну і само собою що ідеологічна підготовка. Поляки виношують плани захопити собі західну Україну, а ми йдемо її захищати від поляків . ( це ж до речі майже слово в слово було сказано Лукашенком).
А зухвалий рейд Вагнера з півночі на південь з метою відрізати Україну від західної допомоги , був би дуже логічним ходом..
Тому... На Польщу вони не рипнуться. А от удару з півночі нам треба очікувати. Недарма туди перемістили Вагнер. Недарма був розіграний цей спектакль з походом на Москву...

Чому Зеленський призначив кінолога керувати кінофондом?

  • 12.07.23, 00:48
Це було для мене загадкою, але я її розгадав
https://youtu.be/EOtQMbCYjss 95-й Квартал давно дав відповідь.

Возражения Майклу Наки

  • 09.07.23, 11:03
Вот ролик Майкла Наки , где он изложил свои аргументы против того, что бунт Вагнера мог быть инсценировкой. https://youtu.be/lkp8X42IDdg
Кое какие моменты, на которые упирает Майкл мне хотелось бы оспорить .
1. Цена. Погибшие летчики , вертолеты .
а ) Мы хорошо знаем что кремлевские власти не сильно высоко ценят человеческую жизнь, и если это нужно для какой то цели.. То и угробить несколько десятков или сотен своих людей не проблема.
" Рязанский сахар" вам в подтверждение.
б) . А был ли мальчик? Есть ли 100%уверенность в том , что все те вертушки действительно были сбиты и все эти летчики действительно погибли ? Инсценировка может быть и более глубокой . Можно и кино снять и смерти инсценировать...
в) Удар по авторитету Путина и власти . По какому авторитету? Внешнему?
В западном мире этот авторитет и так на нуле. В Китае.. Авторитета у Путина там и так нет. Вассал..
Внутри России ? Да нас*рать им на это . Для ватной массы пропаганда втолкнет этот авторитет обратно за месяц-другой . А те кто не вата.. 2%дерьма.. Их мнение там никого не волнует. Для них в России еще тюрьмы не перевелись..
2 Для чего ? Как возможные цели Майкл рассматривает удар на Литву ( что пока и я не вижу перспективы) или на Киев. И аргументирует что на Киев с 10000 не получится. ( с чем тоже сложно не согласится )
Но только .. Зачем обьязательно Киев? А если совершить дерзкий рейд , начав его где то с Волынской, Ровенской или Житомирской областей ( где сочтут удобнее) и пересечь Украину с севера на юг, пройдя до Приднестровья ? Уничтожая коммуникации и инфраструктуру... Чтобы усложнить логистику поставок и подкреплений на фронт. А Киев потом. Киев подождёт ..
3. Рассуждая о типичности и схожести с другими бунтами... Так те, кто это разрабатывал , эту инсценировку ( если это инсценировка, я не уверен, но в отличие от Майкла не исключаю) конечно же просчитали что мы будем именно так анализировать..
Так что.. Может быть все. Всегда лучше надеятся на лучшее , но готовится...

Ресурс неможливий для користування.

  • 07.07.23, 12:16
Прошу вибачення що не вчасно реагую на коментарі.
Пости ще сяк так публікую ( пишу в іншому місці а тут вставляю)
А заходити сюди частіше то просто мука.
Реклама закриває увесь екран. Лише одну закриєш , одразу випливає інша. Пробитися до того, до чого хочеш надзвичайно важко.
Не знаю хто тут витримує, але.. Я тут рідкісний гість.

Про справедливість

  • 07.07.23, 12:10
Ми бачимо що багато наших співгромадян в заязку з війною ( але не тільки) покинули нашу країну. Багато хто висловлює стурбованість що велика частина не повернеться..
А що робить держава щоби виправити ситуацію?
Держава мала б ставати мабуть чимось привабливою для своїх громадян. Я розумію що немає можливості швидко зробити рівень життя як в Швейцарії.. Але.. має бути хоча б справедливість. Справедливість то є важливий фактор привабливості.
І от над одним прикладом " справедливості" української держави я пропоную зараз поміркувати.
Як відомо в Україні відбувається пенсійна реформа . Як поглянути ззовні то ніби все справедливо. Хто має багато стажу, вніс багато коштів пенсійних внесків, той може швидше на пенсію вийти. А в кого стажу катма, той нехай помикається ще 5 років, коли в такому віці і на роботу ніде не беруть.. Але, ніби хто йому винен. Треба було працювати .
Все ніби так, але є деякі уточнення..
Колишній прем'єр -міністр Гройсман, коли обгрунтовував впровадження цієї реформи вказував свій приклад, як він, досить молода людина, а вже має дуже багато стажу..
Я не про самого Гройсмана, можливо особисто його це не стосується, можливо ослбисто він працював чесно і ефективно.. Я про переважну більшість такого типу людей до якого належить він. Котрі з молодого віку пішли в чиновники, в прокуратури , суди, міліції-поліції.. І там відбули ( чи відбудуть ) до старості. В них зі стажем все добре . Вийдуть на пенсію в 60 і ще років з 5-10 будуть залишатися на роботі, отримуючи і пенсію і зарплату..
І є інші. Ті хто десь трохи працював на Батьківщині, але .. Роботи тут особливо для них не було, а як була то з такими зарплатами, на які не завжди і на їжу вистачало . Тому вони були змушені час від часу їздити підзаробляти за кордон . Хтось час від часу, а хтось проробив і багато років..
Зрозуміло що стажу в цих людей не вистачає. І зараз, на старість вони залишаються без пенсій.
Зрозуміло що і вони працювали. Зрозуміло що саме в Пенсійний Фонд вони внесків не робили, але справедливість то не про Пенсійний Фонд. Справедливість то про суспільство і про державу.
Тому поглянемо на це з того боку, яку користь ( чи шкоду) принесли державі і суспільству ці дві категорії громадян.
Чому в нашій державі немає достатньо добре оплачуваної роботи, аби люди не були змушені пркидати свої родини і десь тинятися в пошуках заробітку?
Відповідь давали практично всі експерти. Тому що немає інвестиційного клімату, немає достатньо інвестицій, не йде в Україну капітал.
Чому не йде?
Відповідь теж на поверхні . Бо корумпована судова і правоохоронна система, корумповане чиновництво, не діють закони. Капітал ( нормальний капітал а не нувориші) боїться..
Отож, через діяльність ( чи бездіяльність ) першої категорії, друга категорія була вимушена тинятися світами і в результаті, ціле життя важко пропрацювавши, не має трудового стажу . Тут причинно- наслідковий звязок очевидний .
Ми запитаємо , а яка користь була нашій державі і суспільству від їх поневірянь деінде за межами України? Вони ж в Україні податків не платили!
І тут відповідь дуже очевидна.
Якщо б вони не їздили, а роботи в Україні катма, то.. вони б стояли на біржі праці ( або стояли б там інші, місця яким вони звільнили ) або працювали б за якісь мінімалки. Ринок праці був би перенасичений пропозицією робочих рук, що не спонукає роботодавців до підвищення зарплат і покращення умов праці .
За свої мінімалки чи виплати з біржі вони б ледь- ледь сяк так харчувалися. Купівельна спроможність була би десь біля нуля. Бізнес в Україні не мав би руху. В магазинах щось дорожче від буханки хліба дуже рідко продавалося б.
Підприємства що виробляють цеглу, плитку інші будматеріали не мали б збуту. ( Попробуй за мінімалку чи допомогу з біржі хоч якийсь курник побудувати)..
Та .. Вони ризикнули. Зібралися і поїхали , покинувши свої сімї, дітей. Щоб згодом повернутися ( про тих що не повернулися і прилагтувалися там нащавжди тут мови нема, їм наші пенсійні реформи пофіг).
Привезли доляри і єврики.
Покупували додому телевізори, компютери, меблі . Магазини заробили заплатили податки і ПДВ, продавці заробили..
Почали будувати чи ремонтувати будинки , квартири, дачі..
Підприємства з виробництва будматеріалів запрацювали, продали, заробили, заплатили податки і ПДВ..
І в результаті такої діяльності другої категорії піднялися зарплати ( і хабарі) в першої категорії. Інакше звідки б то ?
А от тепер про справедливість.
Де та справедливість якщо ті, хто постійно піднімали цю країну, вливаючи в жили економіки кров, залишаються без пенсій, а ті хто постійно тормозили країну, створювали несприятливі умови.. ті і далі будуть жирувати?
І от зараз, війна.. Перша категорія вся в пільгах і в броні . І думають про те, як би то ще тих представників другої категорії що зараз за межами України , з тих замеж дістати і на війну послати. А вони будуть і далі все дєрібанити, яйця по 17 гривень війську толкати..
От така вона справедливість українська..

Бунт Вагнера. Що це було ?

  • 25.06.23, 16:27
Вчорашній демарш ЧВК "Вагнер" для мене особисто видався досить дивним. Як і величезна кількість різних коментарів та аналітики.
Дуже багато таких хто вбачає в цьому мало не ознаку неминучого розвалу Мордору, опущеного Путіна та інші, приємні для нас смаколики..
Все це .. занадто вже добре для нас , аби бути правдою.
А є один дуже хороший принцип " сподівайся на краще, але готуйся до гіршого..
Отож, з усіх варіантів аналізу цієї події і їх наслідків які я чув до цього моменту я віддаю пальму першості цьому, невідомому мені експерту ( його прізвище можливо називалося, та я якось не зауважив, зосередившись на суті , а не на особистості)
Ну і.. мабуть тому, що щось подібне ( не все, але дещо..) крутилося і в мене в голові, коли я слухав інші переможні і радісні реляції.
Думав писати свій пост, але цей невідомий експерт зробив таке зайвим.
https://youtu.be/DqznaUrGHX8