Ревізія Балаклійської районної державної лікарні ветерної медици

  • 29.01.20, 12:51

Харківські аудитори закінчили ревізію Балаклійської районної державної лікарні ветеринарної медицини

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби перевірили Балаклійську районну державну лікарню ветеринарної медицини (далі - Ветлікарня) за період фінансово-господарської дільності з 01.03.2014 по 01.07.2019 року. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 201,38 тис. гривень.

 

Так, з’ясувалось, що працівникам Ветлікарні безпідставно встановлено доплату за шкідливі умови праці на суму 144,97 тис. грн, як наслідок, зайво нарахований та сплачений єдиний загальнодержавний соціальний внесок в загальній сумі 37,24 тис. гривень. Через це державний бюджет зазнав збитків на суму 48,74 тис. грн та місцевий бюджет зазнав збитків на суму 133,47 тис. гривень.

 

Окрім того, працівникам ветлікарні проводилось нарахування та виплата доплати до мінімальної зарплати без врахування всіх сум оплати за фактично відпрацьований час на суму 2,6 тис. грн, і як наслідок, зайво сплачений єдиний загальнодержавний соціальний внесок в загальній сумі 0,57 тис. гривень, чим  завдано збитків державному бюджету на суму 0,07 тис. грн та місцевому бюджету на суму 3,1 тис. гривень.

 

Також був встановлений факт зайвої видачі премії  в сумі 2,46 грн, що спричинило зайво нарахований та сплачений єдиний загальнодержавний соціальний внесок в загальній сумі 0,54 тис. гривень, чим  завдано збитків  державному бюджету на суму 3,0 тис. гривень.

 

Під час ревізії аудиторами було виявлено зайве списання 238,65 л. бензину на загальну суму 4,98 тис. гривень та зайво витрачено бюджетних коштів на утримання легкових автомобілів на загальну суму 8,03 тис. гривень.

 

За результатами проведеної Північно-східним офісом Держаудитслужби ревізії, начальнику Ветлікарні направлено вимогу щодо необхідності повного усунення виявлених ревізією фінансових порушень та притягнення до відповідальності вини осіб.

 

За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни, 3-х посадових осіб Ветлікарні притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Крім того, про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

Святкування дня працівника контрольно-ревізійної служби України

  • 28.01.20, 17:20
Святкування дня працівника контрольно-ревізійної служби України



 

27 січня, на урочистому зібранні колективну Офісу з нагоди святкування 27-ї річниці дня працівника контрольно-ревізійної служби України, начальник Північно-східного офісу Держаудитслужби Станіслав Косінов, привітав працівників з професійним святом та зазначив:

 

«За час свого існування наша служба пройшла непростий та тернистий шлях становлення й реформування. Проте, як і 27 років тому, Ми стоїмо на варті державних інтересів, допомагаємо зберегти фінансові ресурси країни.

Бажаю, за будь-яких умов залишайтесь такими ж наполегливими при виявленні фінансових порушень та відшкодуванні заподіяних збитків.

З  цієї нагоди прийміть найщиріші вітання…»

 

Крім того, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері державного фінансового контролю, Станіслав Анатолійович оголосив подяки:

 

Денисенко Юлії Євгенівні - головному державному фінансовому інспектору відділу контролю у галузі ЖКГ, інфраструктури та зв’язку;

Кантемір  Наталії Євгеніївні - головному державному фінансовому інспектору відділу взаємодії з правоохоронними органами;

Кутовій Яні Володимирівні - головному державному аудитору відділу організаційної роботи;

Міленко Вікторії Яковлівні - головному державному аудитору відділу контролю у галузі  освіти, науки, спорту та інформації;

Мусієнко Вікторії Вікторівні - головному державному аудитору відділу контролю органів влади, оборони, правоохоронних органів та місцевих бюджетів;

Самойловій  Вікторії Олександрівні - головному державному аудитору відділу контролю у галузі промисловості, енергетики, транспорту та фінансових послуг;

Фалько Олені Георгіївні - головному державному аудитору відділу контролю в аграрній галузі, екології та природокористування;

Шашкову Сергію Віталійовичу - завідувачу сектору комунікацій, зв’язків з громадськістю та розгляду звернень громадян.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.


Надання доступу до публічної інформації у 2019 році

  • 27.01.20, 13:37

Результати роботи Офісу з запитами на

отримання публічної інформації у 2019 році.

 

За січень – грудень 2019 року до Північно-східного офісу Держаудитслужби, надійшло 97 запитів про надання публічної інформації, з них: 42 запити від фізичних осіб, 53 запитів від громадських організацій, 2 запити від засобів масової інформації.

 

Запитувачів, здебільшого цікавило результати здійснення Північно-східним офісом Держаудитслужби моніторингу публічних закупівель, результати заходів державного фінансового контролю та інформація про Північно-східний офіс Держаудитслужби.

 

За результатами розгляду зазначених запитів, повністю задоволено 34 запити, надано частину запитуваної інформації за 38 запитами та відмовлено у повному обсязі за 20 запитами.

 

У всіх випадках підставою відмови є відсутність запитуваної інформації та 3 запити направлено належному розпорядникові інформації.

 

 Здебільшого, у 2019 році, запити надходили на поштову адресу Північно-східного офісу Держаудитслужби (61022, м. Харків, м. Свободи, 5, Держпром, 4 під., 10 пов.) - 41 письмових запитів, також електронною поштою (е-mail:Kharkiv@dkrs.gov.ua) надійшло 47 запитів та 9 запитів направлено за належністю, до Офісу, Державною аудиторською службою України.

 

За запитами, що надійшли на адресу Офісу, запитувачам надано вичерпні відповіді та роз’яснення у терміни визначені Законом України „Про доступ до публічної інформації ”.

 

Також нагадуємо, що частина інформації про діяльність Північно-східного офісу Держаудитслужби публікується на офіційному веб-сайті Державної аудиторської служби України - http://www.dkrs.gov.ua/.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

Телефон довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби

  • 24.01.20, 15:52

 

Шановні громадяни нагадуємо, що у Північно-східному офісі Держаудитслужби  працює телефон довіри.



 

Основними завданнями функціонування телефону довіри є:

1. Надання інформації щодо повноважень Північно-східного офісу Держаудитслужби;

2. Забезпечення оперативного реагування на порушення законодавства при витрачанні бюджетних коштів, використанні державного чи комунального майна підконтрольними установами, визначеними у Законі України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»;

3. Виявлення фактів можливих корупційних та інших неправомірних дій (бездіяльності), рішень посадових осіб органу державного фінансового контролю, при здійсненні ними своїх повноважень.

 

            На теперішній час, у Північно-східному офісі Держаудитслужби тривають заходи державного фінансового контролю у наступних підконтрольних установах:

1.      Відділ освіти Чугуївської районної державної адміністрації;

2.      Управління освіти Ізюмської міської ради Харківської області;

3.      Управління освіти адміністрації Слобідського району Харківської міської ради;

4.      Департамент праці та соціальної політики Харківської міської ради;

5.      Державне підприємство "Завод імені В.О.Малишева”;

6.      Державний фінансовий аудит селищного бюджету селища Васищеве Харківського району;

7.      Регіональна філія "Південна залізниця";

8.      Філія "Панютинський вагоноремонтний завод";

9.      Комунальне підприємство «Комплекс з вивозу побутових відходів»;

10.  Красноградський комбінат комунальних підприємств;

11.  Державне підприємство "Богодухівський сільськогосподарський учбово-курсовий комбінат";

12.  Інститут рослинництва імені В.Я.Юр'єва Національної академії аграрних наук України.

 

            У випадку наявності інформації про порушення законодавства з фінансових питань на зазначених підприємствах, просимо повідомляти про це Північно-східний офіс Держаудитслужби.

 

 

Наш номер для надання повідомлень: (057) 725-86-24

 

Графік роботи залишився незмінним: щодня з 9 до 18, а в п'ятницю до 16:45.

 

Телефонуйте!

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Ревізія в Інституті рослинництва імені В.Я.Юр'єв

  • 23.01.20, 16:41

Розпочато проведення ревізії в Інституті рослинництва імені В.Я. Юр'єва НААН України

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії в Інституті рослинництва імені В.Я.Юр'єва Національної академії аграрних наук України.

 

Період, що підлягає контролю: з 01.07.2017 по 31.12.2019 року.

 

Початок проведення ревізії – 14.01.2020 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – березень 2020 року.

 

При підготовці до проведення аудитів і ревізій фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби враховують публічну інформацію та звернення громадян і громадських об'єднань щодо можливих фактів порушень при використанні бюджетних коштів та майна.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

 

Результати роботи Офісу у 2019 році

  • 22.01.20, 15:58

Аудитори Харківщини впродовж 2019 року виявили фінансових порушень на суму 236,1 млн грн. та забезпечили відшкодування втрат на суму 197 млн гривень.

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби за результатами проведених ревізій, протягом січня-грудня 2019 року, виявили фінансових порушень на суму 236,1 млн гривень та забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів за на загальну суму 197 млн гривень.

 

За підсумками проведених Офісом державних фінансових аудитів об’єктам контролю надано 299 пропозицій та рекомендацій, з яких 108 – спрямованих на досягнення додаткового економічного або соціального ефекту, які прийнято до виконання та подальшого впровадження, загальна сума досягнутого економічного ефекту (додаткового результату) складає 200,4 млн гривень.

 

Органами місцевої влади і самоврядування, керівниками об’єктів контролю та їх вищими органами за наслідками проведених заходів державного фінансового контролю прийнято 60 управлінських рішень.

 

За недотримання законодавства з фінансових питань притягнуто до адміністративної відповідальності - 248 осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 53 особи, із займаних посад звільнено дві посадові особи.

 

До об’єктів контролю, на яких виявлені порушення бюджетного законодавства, у 68-ми випадках застосовано фінансові санкції у вигляді: зупинення операцій з бюджетними коштами, зменшення бюджетних асигнувань розпорядникам бюджетних коштів, прийняття вимог про повернення використаних не за цільовим призначенням коштів та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушень.

 

З метою повного відшкодування встановлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів перед органами прокуратури та об’єктами контролю ініційовано пред’явлення 53-х цивільних позовів, до суду пред’явлено три позови на загальну суму 2,4 млн гривень.

 

До правоохоронних органів передано 38 матеріалів ревізій та чотири аудиторських звіти, за результатами розгляду яких розпочато 13 досудових розслідувань, вручено 8 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та матеріали 23-х ревізій і трьох аудиторських досліджень долучено до кримінальних проваджень.

 

Крім того, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано п’ять інформацій про виявлені в ході контрольних заходів господарські операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 32,8 млн гривень.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

Вітання день соборності України

  • 22.01.20, 10:45

Зустріньмо свято Соборності з вірою в щасливе і мирне майбутнє нашої держави. Нехай любов до рідного краю згуртовує нас в ім'я процвітання демократичної і могутньої України.

Ревізія у Красноградському комбінаті комунальних підприємств

  • 17.01.20, 16:38

Розпочато проведення ревізії у Красноградському комбінаті комунальних підприємств

 

До уваги громадськості!

 

Північно-східний офіс Держаудитслужби повідомляє про початок проведення ревізії в Красноградському комбінаті комунальних підприємств.

 

Період, що підлягає контролю: з 01.01.2016  по 31.12.2019 року.

 

Початок проведення ревізії – 08.01.2020 року.

Орієнтовний термін завершення ревізії – березень 2020 року.

 

Про відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення об’єктом контролю вимог законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів Державної аудиторської служби України, громадяни та громадські об’єднання можуть поінформувати за телефоном довіри Північно-східного офісу Держаудитслужби - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: Kharkiv@dkrs.gov.ua

 

При інформуванні, прохання враховувати термін завершення ревізії, для можливості здійснити перевірку наданої інформації про фінансові порушення.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

Результати розгляду Офісом звернень громадян за 2019 рік.

  • 16.01.20, 18:05
Результати розгляду Офісом звернень громадян за 2019 рік.

 

Один із важливих напрямів діяльності Північно-східного офісу Держаудитслужби  – це розгляд звернень громадян, що є засобом відстоювання громадянами своїх прав і законних інтересів та відновлення їх у разі порушення.

 

Згідно з обліковими даними, від громадян до Північно-східного офісу Держаудитслужби, у 2019 році надійшло 201 звернення, з них: поштою – 145 звернення; на особистому прийомі – 12 звернень; через органи влади надійшло – 22 звернення; від інших органів, установ, організацій надійшло – 21 звернень.

 

У зазначених зверненнях до Північно-східного офісу Держаудитслужби звернулось 371 громадянина, у тому числі надійшло 17 колективних звернень, які були підписані 181 особами.

 

Питання, які порушуються громадянами у зверненнях, здебільшого стосуються питань: оплати праці – 66 звернення, комунального господарства – 18 звернень, соціального захисту – 10 звернень, охорони здоров’я – 7 звернень,  освіти та науки – 21 звернення, діяльності органів місцевого самоврядування – 15 звернень, діяльність місцевих органів виконавчої влади - 6, діяльності підприємств та установ – 10 звернень, екологія та природні ресурси - 1 звернення, культура та культурна спадщина, туризм – 1 звернення, щодо інших питань – 46 звернення.

 

За результатами розгляду звернень, що надішли до Північно-східного офісу Держаудитслужби: 51 звернення вирішено позитивно; на 91 звернення надано роз’яснення та необхідну інформацію; 16 звернень направлено установам до компетенції яких відносяться питання висвітлені у зверненнях та наразі триває розгляд 39 звернень.

 

У 2019 році до Північно-східного офісу Держаудитслужби надійшло 2 звернення, які оформлені без дотримання вимог статті 8 Закону України «Про звернення громадян» та з якого неможливо встановити автора звернення, були  визнані анонімними.

 

Також, впродовж 2019 року до Північно-східного офісу Держаудитслужби надійшло 2 звернення, в яких не дотримувались вимоги до звернення, внаслідок чого вони були повернуті авторам відповідно до вимог статей 5 і 7 Закону України "Про звернення громадян".

 

У зв’язку з особливостями призначення та проведення заходів державного фінансового контролю, залишаються не розглянутими по суті 39 звернень, які надійшли у 2019 році. Розгляд зазначених звернень відбудеться під час наступних планових заходів державного фінансового контролю, що відбудуться впродовж 2020 року.

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.


Завершено ревізію Русько-Лозівської сільської ради

  • 11.01.20, 12:47

Харківські аудитори провели ревізію Русько-Лозівської сільської ради

 

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби провели ревізію сільського бюджету та фінансово-господарської діяльності Русько-Лозівської сільської ради Дергачівського району Харківської області за період з 01.05.2016 по 30.04.2019 року. За результатами ревізії встановлені фінансові порушення на загальну суму 121,63 тис. гривень.

 

Перевіркою питання надання в оренду комунального майна підприємствам, установам, організаціям встановлено, що між приватним підприємством та сільською радою було укладено договори про передачу в оренду спец автомобіля.

 

Проведеним розрахунком встановлено, що сільською радою не коригувався розмір орендної плати на індекс інфляції, що призвело до недоотримання коштів від надання в оренду спецавтомобіля в сумі 15,17 тис. грн, чим завдано збитків сільській раді.

 

Крім того, сільською радою здійснено покриття витрат приватного підприємства, без зворотного відшкодування цих послуг, на загальну суму 76,03 тис. грн, чим завдано збитків сільській раді.

 

Перевіркою питання надходжень до бюджету сільської ради, виявлено, фактично недоотримання коштів від надання в оренду водопровідно-каналізаційних споруд в сумі 22,69 тис. грн, чим завдано збитків сільській раді на відповідну суму.

 

Під час проведення інвентаризації основних засобів та іншого комунального майна встановлено, що на балансі сільської ради безпідставно рахуються одноповерхові приватні житлові будинки в кількості 20 шт, які на час проведення ревізії приватизовані та мають відповідні свідоцтва на право власності (або інші підтверджуючи документи щодо права приватної власності) на суму 7752,74 тис. грн, що призвело до завищення активів у бухгалтерському обліку сільської ради.

 

За неналежний контроль у веденні бухгалтерського обліку та допущені порушення фінансової дисципліни двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 164-2 КУпАП шляхом накладання штрафів.

 

З метою недопущення в подальшому порушень бюджетного законодавства голові сільської ради направлено попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

 

Всі фінансові порушення виявлені під час ревізії були відшкодовані сільською радою, у повному обсязі.

 

Про результати ревізії та виявленні порушення, проінформовано правоохоронні органи.

 

         Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.