хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Хто зупинить ймовірні війни за врожай на Черкащині?

І допоможе ІП «Агро-Вільд Україна» відстояти свої права...


Днями в приміщенні Черкаської обласної державної адміністрації відбулось чергове засідання регіональної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств, де поряд з іншими, розглядалось звернення власника та генерального директора Іноземного підприємства «Агро-Вільд Україна» Бертольда Карла Алоіса Вільда.

На сторінках нашого видання ми інформували читачів, як іноземні інвестори з Баварії (Німеччина) потрапили у пастку українського законодавства. У минулому році, як стверджують німецькі господарі, шляхом фальшування документів у них відібрали фірму! Новим власником став Геннадій Міхель. У його володінні враз опинилося понад 1700 га земель для ведення сільськогосподарського виробництва та особистого селянського господарства…

Справа про незаконне відчуження власності іноземного підприємства набрала обертів. Оговтавшись від несподіванки, ошукані інвестори звернулися до суду, в прокуратуру, поліцію, органи юстиції. Поряд з цим, виконуючи зобов’язання перед орендодавцями, продовжили вести господарську діяльність. Цього року вони засіяли ячмінь та соняшник, підживили посіви, а тому сподіваються на добрий врожай.

Одначе на гарний врожай сподівається й інший «власник» – Геннадій Міхель. Він стверджує, що його працівники також засівали ці землі, а отже мають повне право збирати збіжжя. Тільки варто звернути увагу на одну цікаву деталь: розповідаючи про строки посіву, Геннадій Міхель наголосив, що посівну кампанію його фірма розпочала з 20 березня і завершила 27-30 березня, тобто на місяць раніше за іноземного інвестора. А ось збирати врожай він збирається на тиждень пізніше! Цей факт змусив членів робочої групи критично поставитись до висловлювань пана Геннадія щодо його права на збір врожаю.

До того ж, працівник журналу «Корупціонер в Україні» висловив готовність надати робочі матеріали у вигляді відеозйомок весняних польових робіт, проведених ІП «Агро-Вільд Україна». Проводячи журналістське розслідування, під час посівної представники 5 телеканалу, газети «Наша версія» і журналу «Корупціонер в Україні» тричі виїжджали на спірні поля. Селяни розповідали їм, що техніка ТОВ «Вікторія.» відразу від’їздила подалі від спірних ланів, як тільки робітники помічали журналістів з телекамерами. Про що це може говорити? Відповідь напрошується одна: про «показушність» посівних робіт та намагання Геннадія Міхеля видати бажане за дійсне. Тобто, на їхній так званій посівній робітники ганяли полями трактори з порожніми бункерами.

 

Бертольд Карл Алоіс Вільд

Наразі власник ТОВ «Вікторія.» претендує на врожай, до якого, за словами іноземного інвестора Бертольда Карла Алоіса Вільда, не причетний. І його аргументи, і дослідження журналістів вказують на те, що правда на боці представника німецьких інвесторів.

Таким чином, на поля Черкащини знову підкрадається війна. Причому із залученням не тільки людського ресурсу, але й техніки. Аби попередити можливе протистояння та запобігти розгортанню конфлікту, знайти мирний шлях його врегулювання, генеральний директор іноземного підприємства «Агро-Вільд Україна» Бертольд Карл Алоіс Вільд звернувся до членів регіональної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств Черкаської облдержадміністрації з відповідним проханням.

 

Члени регіональної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств уважно вислухали пояснення представників конфліктуючих сторін. Головне, на що звернули увагу, – захист прав селян на отримання паю, адже, на думку більшості присутніх, саме селяни стануть заручниками у війні за врожай.

 

Геннадій Міхель

З такою точкою зору не погодився Геннадій Міхель. На думку добродія, орендодавці від такого протистояння тільки виграють: вони отримають свою плату за оренду земельних паїв відразу від двох фірм – підприємства «Агро-Вільд Україна» та ТОВ «Вікторія.». Тобто цей громадянин не збирається поступатися правом на збирання врожаю. Ба! Навіть більше! Збирається відстоювати його в суді. Разом з тим, Геннадій Міхель не може назвати ні точних розмірів засіяних площ, ні витрачених на придбання посівного матеріалу коштів.

 

«Геннадій, ну це ж абсурд! – не втримав своїх емоцій один із членів робочої групи, якому набридло слухати нісенітниці про декілька посівів в одну й ту ж землю. – Слідчі швидко розберуться що й до чого!» Але ці застороги не зупинили Геннадія Міхеля. Новий власник ТОВ «Вікторія.» й надалі переконував присутніх у тому, що його працівники брали участь у посівній, про що в нього начебто є належні докази.

Про наявні докази щодо проведення посіву заявив і гендиректор ІП «Агро-Вільд Україна» Вільд Бертольд Карл Алоіс. Він назвав розмір витрачених коштів на посівну, підживлення і обробку гербіцидами посівів. А також зауважив, що хід посівної контролювали працівники правоохоронних органів, журналісти, а також самі учасники посівної за допомогою облаштованого на тракторах спецобладнання.

 

Як наголосив головуючий на засіданні в. о. голови Черкаської облдержадміністрації Тарас Висоцький, одними із першочергових завдань комісії є встановлення реальної ситуації на місці, яка ситуація з 519 пайовиками та їхніми земельними ділянками, хто їх фізично засіяв. Втім цілком зрозуміло, що одночасно дві сторони конфлікту не могли проводити посівну кампанію на одних і тих самих земельних ділянках. Отже, вирішили ініціювати дослідження доказової бази по факту власності засіву біологічних активів.

За підсумками розгляду заяви регіональна робоча група з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств Черкаської ОДА рекомендувала ІП «АГРО-ВІЛЬД УКРАЇНА» та ТОВ «Вікторія.» прийняти спільне рішення щодо врегулювання конфліктної ситуації задля забезпечення дотримання законності та громадського правопорядку під час збору врожаю і проведення польових робіт, запобігання фізичному протистоянню та порадила ІП «АГРО-ВІЛЬД УКРАЇНА» звернутись до працівників Головного територіального управління юстиції у Черкаській області з метою отримання методичної допомоги у складанні скарги на реєстраційні дії державного реєстратора з метою її подальшого подання до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України.

Чи задовольниться такими порадами ІП «Агро-Вільд Україна»? Певно, ні. Для того, аби воно й надалі не тільки працювало, але й мало бажання залучати в розвиток сільськогосподарської галузі серйозні кошти, Україні просто необхідно мати якісну законодавчу базу, де б не залишалося не тільки дір, але й маленьких шпаринок для бажаючих скористатися чужим майном та присвоїти собі йому не належне. На жаль, допоки що наші закони дозволяють залишатися безкарними державним реєстраторам, котрі своїми діями порушують право на власність і завдають непоправної шкоди не лише інвесторам, але й українським громадянам, які уклали договори про оренду земельних паїв.

Один з інвесторів, Райнер Холленбах, коментуючи ситуацію, сказав: «Наразі я не можу нікому порекомендувати вкладати в Українську економіку, оскільки права інвесторів не захищені належним чином і в такому випадку дуже важко бути впевненим у власному бізнесі». Чи зможе новий парламент змінити цю ситуацію? Сподіваємося , що йому, за словами Президента України Володимира Зеленського, не буде все так «фіолетово», як народним депутатам попереднього скликання…

Інна КУПРІЄНКО

ВІДЕО: https://youtu.be/IpXX9MVjyrk

0

Коментарі