Про співтовариство

Природні ресурси, існування яких не обмежене часом, називаються відновлюваними. При будь-якому інтенсивному споживанні їх кількість не зменшується, або зменшується дуже мало. Основою таких ресурсів є різні природні процеси і явища: кліматичні; гідрологічні; сонячна енергія, зокрема і накопичена біомасою; дощові опади; кінетична енергія вітру та морського прибою; тепло надр, гейзери; енергія рік, морських припливів; вода чи повітря як речовина; різниця температур у різних рівнях атмо- гідро- чи літосфери та багато іншого. Сюди приймаються відомості про способи та пристрої (системи), що обертають вказані природні явища на РЕСУРС і дозволяють залучати відновлювані ресурси на користь людині. Цікаві також різного роду прогнозні та аналітичні (статистичні) матеріали в рамках цієї теми.
Вид:
короткий
повний

Відновлювані ресурси

Вода з повітря

        Повідомляється ще про один новий прилад, що екологічно чистішого приладу і способу важко собі уявити! Без перебільшення. Цей прилад, не маючи моторів і не потребуючи живлення, палива чи хімікатів, добуває чисту безпечну питну воду з повітря, використовуючи енергію вітру (єдиний недолік) і закони фізики.
         Розробники : Vici-Labs, UC Berkeley та Національна асоціація Корпусу миру.



         Ось як діє цей простий чисто механічний пристрій. Вітер обертає вертушку, яка крутить турбінку (вентилятор в корпусі нижче вертушки). Турбінка через трубчасту стійку нагнітає повітря на 2 метри вниз. Початково тепле і вологе повітря під землею охолоджується, внаслідок чого "зайва" волога конденсується на спеціальних поверхнях і стікає в резервуар (низ стійки). Для споживання вода з резервуару добувається з допомогою простої ручної помпи і шлангу. У найкращих умовах пристрій може виробити 11 галонів води на день. Це літрів 40.
         Ну, щоб дистилят став "чистою питною водою", треба мабуть пропустити його через якийсь мінералізуючий картридж. Але умоглядно він цілком уявляється десь в корпусі крана. На жаль, не повідомляється нижні межі вологості та швидкості вітру, за яких система ще працюватиме. Також зрозуміло, що принцип навряд чи працюватиме в умовах, скажімо, європейської зими і навіть кінця осені.  Прилад не без недоліків. Але просто вражає краса ідеї!
         Поза тим, майбутнім ринком збуту вбачають мільйони людей без надійного водопостачання в усьому світі. В основному бідні країни Азії, Африки, включаючи посушливі райони. Де ця система точно зможе працювати, і дуже продуктивно, це, наприклад, Індія і країни з подібним кліматом. Але всі ми знаємо і проблеми води Криму, південних степових областей України та її приморських районів. Так-так, натяк не тільки для бізнесу, інвесторів, а й просто для тямущих рукастих майстрів.
          Для першої діючої установки, що побудована весною ц. р., передбачені випробовування протягом 6 міс, після чого розробники обіцяють запуск виробництва. Перші зразки будуть коштувати 134 $ (США).

Фуджисава. Проект міста майбутнього.

У Японії будують найбільш екологічне місто в світі. Всі будинки в ньому використовують сонячну енергію, витрату води скорочено на 30 %, а замість громадського транспорту використовують електромобілі та велосипеди.
В 2014 р. у місті Фуджісава з’явилися перші мешканці. Всього місто розраховане на 3000 жителів, маючи 1000 будинків. Остаточно всі заплановані роботи в місті будуть виконані до 2018 р. Загальна вартість проекту становить 500 мільйонів доларів. Компанія націлена на масове поширення моделі Фуджисава, яка передбачає автономний та сталий розвиток міста протягом 100 років.

Звертає на себе увагу, що з альтернативних поновлюваних джерел (в першу чергу за рахунок сонячних батарей) Фуджисава буде отримувати лиш трохи більше 30 відсотків необхідної електроенергії. На більше не розраховують. Але ж це далеченько від ста!
У разі землетрусу та припинення електропостачання місто зможе повністю забезпечити своїх жителів електрикою, зв’язком і навіть гарячою водою протягом трьох діб (автономність).

Мейд ін Чайна

В кінці травня в Південній Африці Китай успішно провів льотні випробування першого в світі безпілотного дирижабля під назвою CA-21R, що літає, використовуючи енергію сонця.



Попередні сонячні дирижаблі використовували гібридне живлення "сонячна енергія + закумульована електроенергія з мережі". Але CA-21R живиться винятково від сонячних батарей, що знаходяться на верхній частині оболонки.


Дирижабль був розроблений і виготовлений Китайською компанією China's Vantage Airship  але у співпраці з інженерами Норвегії, Британії, Франції, США, Південної Африки, Німеччини і Японії.




От людина!

джерело http://ecotown.com.ua/news/Ukrayinskyy-rozrobnyk-naddeshevoyi-sonyachnoyi-teplovoyi-stantsiyi-vidkryv-kreslennya-dlya-vsikh-bazh/

Український розробник наддешевої сонячної теплової станції відкрив креслення для всіх бажаючих.
Зараз станція опалює приватний будинок у парі з газовим котлом.


Замість того, щоб закрити інформацію про технологію і продавати її, винахідник чинить навпаки. Він принципово відмовився від патентування та готовий будь-кому безкоштовно вислати всі необхідні креслення.

Контакти Сергія:

[email protected]

+38 095 076 18 14+38 095 076 18 14

Більше того, окрім багатьох роз'яснювальних роликів на Youtube, Сергій працює над здешевленням інших елементів сонячної станції (наприклад, теплового акумулятора або теплотраси), пропонує до продажу невеликі секції сонячного пристрою для випробувань і копіювання. Також він готує економічну інформацію для бажаючих виробляти його пристрій на продаж. Винахідник називає свої дії створенням «виробничої мережі» і сподівається, що це буде таким же дітищем інформаційної ери, як і «соціальні мережі». Цей соціальний експеримент він роз'яснює у своєму блозі.

«Світ змінюється, - говорить Сергій - Це в 19-му столітті торгували патентами. Зараз ера Інтернету і безкоштовної інформації»
You'll need Skype CreditFree via Skype
Сторінки:
1
3
4
5
6
попередня
наступна