Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Противага сьогоднішній владі

  • 17.11.11, 21:09
В Україні є людина, здатна стати українським гітлером... Це цілком серйозно...

Думаю, що це Ляшко...

"Рускій мір"

  • 17.11.11, 09:16

Давно вже не викладав ніяких творів нашого луцького поета Валерія Гнатюка. І ось - приймайте , тільки сьогодні написаний...

Недавно проповідь почув чинуші від чернецтва

(назвати пастирем його язик не повернеться).

Приперся він з чужих країв, що ми колись хрестили, Коли в нас гради вже були вони в лісах сиділи: Ходили в шкурах, пили кров і в голих спали ямах, Молились фалосам своїм, палили Божі храми. Отак варився той казан – з мокші, татар, чухонців, І кров словянська там така, як левова в болонці, Однак «Святою Руссю» їх той в рясі називає, І про якийсь там «русскій мір» захоплено волає. Кричить про єресь і розкол, придумані канони, Кляне людей, що утекли з імперського полону, І церкву мати древній рід чомусь свою не сміє, Бо мови нашої Господь, мовляв, не розуміє. І воля наша золота йому кілком у сраці, Для нього внуки козаків – розбійники і ланці. Хрипить, що нації нема для Неба і для Бога І лиш під зіркою кремля до раю нам дорога. І сяйво істини одне – в московському бедламі, «Богоугодний» рабський дух, базари під хрестами. Закінчив проповідь свою, бігом перехрестився, На «Ролекс» глянув золотий, у чорний «Лексус» всівся І хутко ринув в заміський «прескромний» ресторанчик, Де вже пахтіли осетри, куріпки і кабанчик.

 

Я тут згадав, що наш Господь навчав людей любові, Ходив Він пішки по землі (чи їздив на ослові). Майна ніякого не мав, одну лише хламиду, Казав чужинців не ганьбить і ворогів любити, Учив, що лиш через Христа є до Небес дорога, І коли ближнього клянеш – тоді не любиш Бога. Мабуть забув учення це чернець у позолоті, Бо щось я бачу геть не те в мордовському болоті.

Дещо з Бжезінського...

  • 02.11.11, 18:37
"Росія може бути або імперією, або демократією, але не тим і іншим одночасно ... Без України Росія перестає бути імперією, з Україною ж, підкупленою, а потім і підпорядкованою, Росія автоматично перетворюється на імперію"

А це - про самого Бжезінського :
«Людина ця настільки зріднилася зі своїм ремеслом, що іноді навіть і не знаєш - чи то перед тобою старий поляк, чи то вся світова закуліса тобі зараз посміхається. Не людина, а авіаносна група в костюмі ».

«Тропик» штурмует Украину

  • 04.09.11, 23:13
Передруковую без перекладу. http://svpressa.ru/world/article/47329/

Пока чиновники говорят о здоровье нации, тинейджеры «ширяются» каплями, которые аптеки продают на каждом углу

Среди украинских наркоманов в последнее время стал суперпопулярен новый «аптечный» наркотик – тропикамид. Спецы утверждают - он страшнее героина. А самое главное, флакончик «тропика», достаточный на 2-3 дозы, можно свободно купить в любой аптеке. И стоит он дешевле бутылки водки.

В Крыму и Одессе самый востребованный тропикамид 1 % производства  киевского ОАО «Фармак» обходится всего в 15-16 гривен. Фирменная сеть  аптек медицинской академии Днепропетровска продает его даже ночью. Всего два «бакса», смешная цена...

Медикам эти глазные капли нужны в диагностических целях, чтобы вызвать  искусственное расширение зрачков при исследовании кристаллика и глазного дна. Это достаточно редкие случаи в офтальмологии и было бы вполне  оправдано назначение тропикамида по рецептуре строгой отчетности. Тем не менее, препарат практически свободно отпускается в аптечных киосках.  Формально необходим рецепт, но на самом деле рецепты никто не требует.

Поначалу наркоманы «тропик» использовали для внутривенных инъекций  вместе с героином для усиления действия. «Ширялись» после употребления  опиатов для продления эйфории. Сформировался своего рода коктейль –  покупной «герыч», сваренный на кухне «винт» плюс тропикамид.

А сейчас его уже колют в чистом виде! Пузырьки «тропика» засыпали парки  Киева. Нынешним летом беда перекочевала в курортный Крым.

По последствиям тропикамид страшнее героина. Необратимые изменения в организме наступают в считанные месяцы. Средняя продолжительность жизни  составляет два года. Но кто из них задумывался на такой долгий срок?

У наркоманов, употребляющих эти «глазные капли», кожа в течение  считанных недель становится цвета жёлтого воска. Резко падает гемоглобин и артериальное давление, начинается головная боль с эпилептическими  припадками, очень быстро изнашивается сердце. Постоянная температура тела 38-39, во рту сушняк. На последних стадиях приема – недержание мочи.

И практически у всех «пользователей» возбуждение и психозы сопровождают сильнейшую непреодолимую психическую тягу к препарату.

«Тропик» накапливается в организме подобно мышьяку. Когда концентрация  достигает критической отметки, почки или печень попросту перестают  работать, что вызывает гарантированный летальный исход. Хотя сам путь к  могиле выглядит страшно: теряется зрение и вес, возникают провалы в памяти, происходит отслоение тканей от скелета. Человек становится  полубезумным.

 По словам украинских наркологов, глазные капли тропикамид – настоящий  хит «аптечки», как называют аптечные наркотики. Судя по количеству  обращений в больницы, последствия принимают масштабы настоящего  бедствия. А официальные власти его словно не замечают или не хотят замечать.

Несколько месяцев назад Кабинет министров Украины уточнил список  препаратов, которые можно купить лишь по рецепту строгой учётности.  Снизили максимально допустимые дозы некоторых веществ в лекарствах от  аллергии и простуды. Грозят уже через год ликвидировать городские  аптечные киоски. Останутся лишь стационарные аптеки, контроль за  которыми якобы строже.

- Я люблю кайф, а если это дешёвый кайф по 20 гривен, продающийся за  углом, люблю его вдвойне, – признаётся киевлянка Кира. В свои двадцать  лет девушка-скелет успела «соскочить» с героина, перейдя на «тропик».

До недавних пор на пике популярности здесь были трамадол и снотворное  сонат, которые вроде бы запретили для свободной продажи. Показушную  борьбу с трамадолом возглавляли вице-премьер Сергей Тигипко и другие модные политики.

Нарколог одесского областного наркоиспансера Сергей Савко провел  свой эксперимент. В одной из центральных городских аптек показал  удостоверение врача и попросил трамадол. Провизор отказала, сославшись  на нехватку одной печати на рецепте.

- Следом вошёл паренёк. И ему продали без рецепта! – рассказывает доктор Савко.

…За шприц с глазными каплями берутся подростки. Украинским же малышам  сегодня предложили новое и такое интересное мороженое Energy Ice RedShark от крупнейшей кировоградской фирмы «Ласка».

На этикетке написано, что это «энергетический лед». То есть, с кофеином и экстрактом гуараны – непременным компонентом большинства «взрослых» энергетических напитков.

О вреде энергетиков сказано достаточно. Страны Западной Европы одна за другой запрещают у себя знаменитый Red Bull и тому подобное диско-пойло. А на Украине производители решили расширить круг потребителей за счет маленьких детей!

Оказалось, энергетические напитки малышам кажутся невкусными. Предлагая  Energy Ice RedShark, производители опускают планку возраста. Сладкое  мороженое со стимуляторами центральной нервной системы сегодня  продается по всей самостийной республике. Законодательство и санитарные нормы позволяют.

Арешт Тимошенко

  • 05.08.11, 18:13
На мою думку, бісова влада перейшла межі... І хто працює на СЬОГОДНІШНІ владу - співпрацівник лукавого...

Кличко - молодця!!!

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/CYnL5dZ2eBk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двісті джипів на чолі з Януковичем руйнуватимуть заповідники

  • 24.06.11, 18:06

Близько двох сотень джипів, серед яких і машина сина Президента України Віктора Януковича-молодшого, хочуть влаштувати автогонки бездоріжжям у Поліському та Рівненському заповідниках, а також в Шацькому національному парку.Про це повідомив заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. "Маршрутджипів буде проходити через три унікальні заповідні території України. У двох з них - Поліському та Рівненському заповідниках - встановлено режим абсолютної заповідності, а це означає, що там заборонено проходити навіть пішим людям. Проведення гонки саме тут найбільш неприпустимо, ніж в інших місцях України", - сказав він. Судячи з відео і фотографій попередніх трофі-рейдів, зазначив Василюк, важкі машини ламають і викорчовують дерева та кущі, псують дороги, винищують флору і фауну, яка є надзвичайно цінною та охороняється українським законодавством та міжнародними конвенціями. "Крім цього, саме зараз триває сезон розмноження тварин, у зв'язку з чим більшість країн також запроваджують "місячники тиші". Україна теж повинна виконувати ці зобов'язання, адже ратифікувала Конвенцію про дикі види флори і фауни та середовища існування в Європі, згідно з якою заборонено розполохувати рідкісні види в сезон їх розмноження", - наголосив еколог. За його словами, крім обурення світової спільноти і міжнародного скандалу, який може статися після такого недбалого ставлення до заповідників, пробіг може викликати і цілком справедливі юридичні наслідки: за псування об'єктів заповідного фонду передбачена кримінальна відповідальність за статтею 252 Кримінального кодексу. " Ми дізналися про гонки на джипах через інтернет. Зв'язалися з організаторами, а ті нам сказали: якщо ви будете виступати проти, директора та заступника директора заповідника знімуть з посад. Намагалися знайти який-небудь компроміс, наприклад, щоб працівник заповідника хоча б показав найбільш цінні території, куди не треба заїжджати, але там перестали знімати слухавку", - розповів співробітник одного із заповідників.  У свою чергу депутат Віктор Янукович-молодший, один з активних учасників автогонок бездоріжжям, вважає, що гонки -"це не тільки етап у розвитку спорту, це відкриття і пропаганда нових, невідомих широкій публіці туристичних напрямків і внесок в економічний розвиток регіонів, якими пройде маршрут. Я впевнений, що всі учасники гонок повернуться в цей дивовижний поліський край і привезуть сюди своїх друзів і знайомих".  Національному екологічному центру України вдалося зв'язатися з організаторами заходу іпопросити змінити маршрут пробігу в обхід заповідних територій, але "крім грубої лайки в слухавці вдалося почути тільки те, що маршрут міняти ніхто не збирається".  Нагадаємо, автомобільні змагання UkraineTrophy 2011 триватимуть з 2 по 8 липня від Києва до Шацьких озер вздовж північного кордону з Білоруссю через три заповідні зони

.За матерiалами:

Заходиш і натискаєш "мос" )))

  • 24.06.11, 17:45
Заходиш на сайт і вибираєш не українську мовуsmile .
http://ahparfum.com.ua/

Чи не ганьба?

  • 26.04.11, 20:03
Їздив на свята до рідних в село. З одного боку села посіяний ріпак, з другого - ріпак і з третього - ріпак. Грунти родючі , а замість продовольчих культур вирощують майбутнє паливо для німців ( і нших еуропейцівsmile  ). Що ж це робиться? За таке штрафувати треба і землю в горе-арендаторів відбирати. На мою думку.

Західні інвестори заявляють про небувалий корупційний тиск

  • 22.04.11, 17:36

Західні інвестори рапортують про небувалий корупційний і фіскальний тиск. Багато з них готові бігти з країни і розповісти Європі, як насправді виглядає "привабливий інвестклімат", про який багато говорить офіційний Київ, пише український тижневик Корреспондент у свіжому номері.

Видання наводить приклад німецького мільярдера Хорста Гассманна, який 3 квітня буквально за декілька хвилин втратив свій український бізнес - в офіс його компанії ТРП увірвалися рейдери, заварили вхід іржавими залізними прутами і відтоді не пускають нікого всередину.

Шансів перемогти "окупантів" у впливового інвестора, який дружив з вищим керівництвом Німеччини, немає, пише Корреспондент, якому Гассманн розповів, що в боротьбі, яка передувала захопленню, він переконався, що за рейдерами стоїть ціла система: куплені судді, міліціонери та чиновники.

Журнал зазначає, що такий випадок - не виняток: останнім часом в Україні ошуканих зовнішніх інвесторів стало стільки, що набереться повноцінний хор. Щоправда, про свої проблеми вони вважають за краще говорити або пошепки, або вустами громадських діячів (так іноземці страхують свій бізнес від немилості української влади).

Разом з тим про тиск з боку контролюючих органів Корреспонденту повідомляли не тільки малі і середні підприємці, а й представники великого міжнародного бізнесу.

Наприклад, пише видання, на необґрунтовані спроби податкових інспекторів накласти штраф скаржаться в українському представництві однієї з найбільших світових юридичних компаній.

Також журнал наводить приклад фірми Порше Україна, "дочки" компанії Porsche Holding GmbH, яка навіть зверталася до прем'єра Миколи Азарова, щоб він урезонив не в міру запопадливих представників податкової адміністрації.

У той же час труднощі входження на український ринок відчув на собі і найбільший банк Європи HSBC - британський гігант з доходом у $ 68,2 млрд у минулому році - половина ВВП України - закрив свій український офіс в кінці минулого року після двох років спроб запустити повноцінну дочірню компанію в країні.

Глава українського офісу HSBC Сейтжан Єрмекбаєв у приватній бесіді розповідав Корреспонденту, що банк більше року чекав дозволу від влади, щоб почати працювати в Україні.

Примітно, що, як зазначає Корреспондент, непросто працювати в Україні стало навіть американським інвесторам, які користувалися особливою прихильністю попередньої влади, а в квітні цього року про погіршення інвестклімату в країні офіційно заявила група сенаторів із США.

Як результат, констатує Корреспондент, у минулому році приріст прямих іноземних інвестицій в країну залишився практично на рівні 2009-го і склав близько 37 млрд грн, при цьому в країну, перш за все, йшли гроші з Росії та Кіпру.

Взято з http://ua.korrespondent.net/business/1210468-korrespondent-zahidni-investori-zayavlyayut-pro-nebuvalij-korupcijnij-tisk-ukrayinskoyi-vladi