хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Чи закінчилась криза в Україні?

  Координатор Громадянського руху "Спільна Справа" 

На це запитання експерти та політики дають різні відповіді. Але є кілька мільйонів громадян України для яких криза точно не закінчилась. Мова йде про пересічних її жертв – вкладників та кредиторів фінансово-кредитних установ.
Перші вже кілька років не можуть отримати свої заощадження навіть у випадках крайньої необхідності, другі – загнані в кредитне ярмо і працюють виключно на погашення відсотків. Ні одні, ні інші не мають жодної позитивної перспективи.

Сьогодні, коли купівельна спроможність населення катастрофічно падає, величезна кількість родин відмовляють собі у самому необхідному. Це ті споживачі, яких недоотримують всі без виключення галузі економіки. Це ті споживачі, без яких сьогодні змушені зачинятись підприємства. Це ті споживачі, податки яких не отримує бюджет.

Попри те, що ця проблема є глобальною і її вплив відчуває вся економіка України, влада не поспішає її вирішувати. Навіть під час президентських виборів жоден з кандидатів не озвучив свого рецепту її вирішення.

Такий стан речей створює враження, що ситуація є безнадійною. У зв'язку з цим публічна дискусія на цю тему майже зовсім припинилась. Це як невиліковна хвороба. Всі змирились з її існуванням і намагаються зайвий раз не згадувати, щоб не травмувати психіку хворого.

В той же час держава здатна і зобов'язана цю проблему вирішити. Вже зараз необхідно викупити борги добросовісних боржників(це можна зробити з хорошим дисконтом), та перекредитувати їх на інших умовах. Це має передбачати не лише суттєве зменшення відсоткової ставки, а й продовження терміну погашення. Кошти, які отримають банки мають в першу чергу йти на виплати депозитів.

Для реалізації такого проекту було б достатньо 3-5 млрд. доларів. Кошти, які абсолютно співмірні з тим, скільки витрачають на реконструкцію НСК «Олімпійський» та інших «стратегічних об'єктів».

Необхідно чітко розуміти, що, у випадку подальшого ігнорування цієї проблеми та зубожіння наших співгромадян, всі видатки по їхньому утриманню та утриманню держави в кінцевому результаті ляжуть на тих, кого ця доля минула. Враховуючи те, що ми й так ледь-ледь утримуємо ту армію непрацюючих, які є сьогодні, це означатиме остаточний крах економіки України.
14

Коментарі

11.05.11, 14:52

Замкнуте коло ! Купка збагачується за рахунок зубожіння основної маси населення !

    21.05.11, 15:30

    и с каждым днем все хуже и хуже, власти нужна территория без людей, мои клиенты уменьшили свои обороты по сравнению с ПРОШЛЫМ годом в два раза, о чем говорить? Я выплываю только из-за того, что конкуренты закрываются.. , но это не выход....армия нищих способна смести любую власть , когда им терять станет нечего.

      31.05.11, 15:40

      Кризис в Украине уже давно закончился в связи с тем как и сама Украина как независимая страна или само развивающаяся нация закончилась.. Прискорбно мне ето признать но куда не посмотри все указывает только одно.хотя че заморачиваться на ету тему когда уже позно.

        41.05.11, 21:42Відповідь на 3 від Черный_Ангел+

        Кризис в Украине уже давно закончился в связи с тем как и сама Украина как независимая страна или само развивающаяся нация закончилась.. Прискорбно мне ето признать но куда не посмотри все указывает только одно.хотя че заморачиваться на ету тему когда уже позно. Не ДОЧЕКАЄТЕСЬ!
        УКРАЇНА Є і БУДЕ!!! СЛАВА УКРАЇНІ!

          51.05.11, 22:59Відповідь на 4 від Julia Taneta

          А є такі сподівання? Я вже заморилася чекати, коли прокинеться наш народ...

            62.05.11, 21:25Відповідь на 4 від Julia Taneta

            Не ДОЧЕКАЄТЕСЬ!
            УКРАЇНА Є і БУДЕ!!! СЛАВА УКРАЇНІ!
            знаете патриотизм здесь совсем не поможет ето в конце концов не война чтобы патриотически под танки бросаться в даное время на патриотизме воду возят Посмотрите на проблемку реально и вы сами увидеите что жить надеждами ето хорошо но,понимая ситуацию действывать куда полезней для той самой же украины чем кричать повторять вновь и вновь слова типа ваших....Надеюсь в понимаете что я имел в веду

              72.05.11, 21:40Відповідь на 5 від ЯКриворожанка

              А є такі сподівання? Я вже заморилася чекати, коли прокинеться наш народ...Народ уже и не выйдет ни куда щас все пользуются правелом -" моя хата с краю ничего не знаю" и я его прекрасно понимаю после стояния на майдане зимой замерзая за изменения!!!, в конце концов добившись своего получить в результате то от куда пришли ??!! А вы не задумывались почему так получилось вот вот а народ задумался и сделал соответцтвующие выводи после чего ждать пробуждения придеться долго ,а если точнее до тех пор пока не появиться надежда......Кароч вывод ь из етого один можна сделать нет у нас лидеров и как показывает история и не будет,так что остаеться просто молчать и довольствываться смайлами

                82.05.11, 22:11Відповідь на 7 від Черный_Ангел+

                Справа навіть не в лідерах. А в свідомості людей. Якщо їх задовольняє от таке животіння, то тоді й справді треба терпіти усі знущання олігархів. І жити кожен у своїй конурі тихо-тихо.

                  92.05.11, 22:40Відповідь на 8 від ЯКриворожанка

                  Я с вами согласен дело именно в "свідомості людей." с которой не может получиться полноценный лидер Знаете народ не может исправить все так как "народ"- ето совокупность мнений направлений и желаний и тд и тп....а в решение проблем нужна четкость цнленаправленость жесткость и непоколебимость действий ,чем и должен обладать лидер который являеться инструментом народа так как полностью предналежит ему Не знаю ето все сложно но может быть вы уловили мысль мою)))Знаете политика ето та же проституцыя прикрытая словом демократия,если еею увлекаться стараясь понять то есть риск быть использованым по полной программе рано или позно ставши таким же политиком который никогда не заметит от чего он стал таким

                    102.05.11, 22:48Відповідь на 9 від Черный_Ангел+

                    Ми давно вже обираємо не кращих, а "менше зло", бо світом керують гроші. І самі люди піддаються цьому впливу грошей. І думки зосереджені тільки на одному питанні - гроші. Але це колись має скінчитися. Я сподіваюся.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна