хочу сюди!
 

Катерина

42 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Юрій Щербак: «Чорнобиль перетворився на чорну корумповану діру»

  Юрий Щербак и российский публицист Юрий Черниченко в Чернобыле. 1989 год

Накануне 25-летия Чернобыльской трагедии - разговор с писателем, дипломатом, эпидемиологом, автором документальной повести «Чернобыль» и первым лидером Партии зеленых Украины Юрием Щербаком.

Юрий Николаевич, конечно, первый вопрос хотела бы задать по поводу Чернобыля. Сейчас годовщина, 25 лет. Это странным, поразительным образом совпало с событиями в Японии, которые называют уже «вторым Чернобылем». Участвуете ли Вы как-то в мероприятиях, посвященных чернобыльской годовщине? Вы, я знаю, были первым человеком, который что-то адекватное начал писать о чернобыльской трагедии сразу после событий, когда информацию старались максимально скрывать.

Я отримав запрошення на декілька конференцій, де виголошу доповідь, яка називається «Уроки Чорнобиля для людства». Але тепер, з початком ситуації на станції Фукусіма Дайічі, я почав вносити значні корективи до тексту доповіді. І не тому, що ця аварія цілковито з чорнобильською. Все ж таки, на щастя, вона не має такого катастрофічного характеру, але там є дуже багато речей, які ще треба досліджувати і, на мій погляд, глибинний зв’язок між цією аварією в Японії і Чорнобильською існує, хоча всі офіційні представники МАГАТЕ, представники офіційних атомних компаній, атомного лоббі, заперечують цей зв’язок. Вони кажуть: тут ніякого зв’язку немає, в Чорнобилі зовсім інше було.


13

Коментарі

Гість: Лютый Гриня

126.04.11, 06:16

Звичайно, проблеми Чорнобиля були пов’язані великою мірою і з тоталітарним, комуністичним режимом, який блокував всю інформацію.


1 травня ми з дітьми ходили на першотравневу демонстрацію.Після демонстрації ледве прийшли додому. У дітей навіть рвота тоді була. Після демонстрації - всі спали до вечора. Слабкість була неймовірна.... Тільки через декілька днів узнали, що була аварія на ЧАЕС. А якби завчасно попередили людей, люди просто сиділи б вдома .Але ж ми живемо на Дніпропетровщині. А що ж тоді про Київщину казати???

    Гість: Лютый Гриня

    226.04.11, 06:18

    У нас були ситуації, коли під час величезної спека, вода тепла в тому накопичувачі, в озері, і вода не охолоджувала реакторів. Якщо не охолоджувати, тоді розплавляються і вибухають тепловидільні стрижні,. І тому проблема встановлення нових блоків перш за все пов’язана з водою. Я коли це казав, то один із депутатів Верховної Ради України, повний невіглас, який працював в комітеті по енергетиці, каже: «А яка там вода? При чому там вода? » Я подумав: «Боже, з ким я маю справу? Які невігласи! Вони не розуміють що це таке»
    А кому там думати??? Вони тупо заробляли гроші, а думати...це не їхня парафія

      Гість: Лютый Гриня

      326.04.11, 06:19

      ніхто з українського керівництва не взяв проект КАНДУ. Тому що їм вигідно з Росією разом дерибанити гроші і закладати нашу залежність, не тільки по газу, що вже зроблено, але й по ядерній енергетиці.

      Дерибан при цій владі процвітає..на жаль

        Гість: Лютый Гриня

        426.04.11, 06:22

        ......але Чорнобиль перетворився на чорну корумповану діру. І зараз начебто будують нове сховище..........
        Живу в 7км(по Каховці) від ЗАЕС. Чула начебто казали, що в Енергодарі будуть будувати те сховище радіоактивних відходів... Це жахливо все.
        Дуже вдячна Вам за статтю. Узнала для себе багато цікавого.

          526.04.11, 07:00

            626.04.11, 08:00

              Гість: петро сірак

              726.04.11, 11:38

                826.04.11, 13:10

                Проблема є! Але хто її піднімає? Партія Зелених - один з чотирьох празасновників Патії Регіонів! Ці нароблять!

                  926.04.11, 13:51

                  Якщо не мацкалі,то сам Господь Бог вирішив покінчити з цією нікчемною нацією.

                    1026.04.11, 19:26

                    а кто этого не знал

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна