Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

На продажу "Укртелекому" втрачено міліард долларів

Екс-голова Фонду держмайна Олександр Бондарь в інтерв’ю «Нашим грошам» розповів про схему продажу «Укртелекому», яка виявилась аналогічній тій, що була в випадку приватизації «Міжнародних авіаліній».

- Наскільки унікальна схема продажу «Укртелекому», коли Фонд держмайна підписує угоду про продаж з однією фірмою – українською «дочкою» австрійського інвестфонду, а за кілька днів до остаточного підписання ця фірма змінює власників на кіпрський офшор?

- Я не тільки теоретично знаю ці схеми, але й практично. Вона була реалізована в «Міжнародних авіалініях України». «Австрійські авіалінії» до цього часу залишаються одним з засновників МАУ. Але власником української філії австрійської компанії став Аарон Майберг. Купивши австрійську «дочку», він сконцентрував пакет акцій МАУ, до якого зараз і докуповує залишок.

Така ж схема і в випадку з «Укртелекомом». Те, що власником австрійської компанії врешті-решт виявиться кіпрський офшор, у мене не було сумніву ні на секунду. Тому що майже всі кошти, що минулого року були виведені з України, пішли на Кіпр. І саме на Кіпрі тримають свої гроші олігархи, наближені до президента Януковича. Це, до речі абсолютно ненормальна ситуація з точки зору диверсифікації ризиків. Оскільки якщо українська влада тримає всі свої гроші в іншій, але одній державі, то вона ризикує одномоментно втратити всі гроші. Бо їх не треба шукати по банках всього світу, вони в одному місці всі. Це ж навіть не Швейцарія. Тому абсурдно тримати всі гроші в офшорах однієї країни. Я просто дивуюсь цій владі, наскільки вона прямолінійна, і навіть не намагається щось вигадати. Але менше з тим.

Поки що єдина таємниця у справі «Укртелекому» – це питання справжніх власників кіпрського офшору. Називають і Ахметова, і Льовочкіна, і сім’ю Януковича. З цим вже через пару місяців буде ясно. В першу чергу це мав би з’ясувати Фонд держмайна, бо він просто зобов’язаний перевіряти засновників. І це мав би також зробити Антимонопольний комітет. Жоден цього не зробив.

19

Коментарі

анонім

123.03.11, 23:56

Воры в законе.

    224.03.11, 07:53

    Міль"ярд втрачено для держави, для нас з вами! Для тих, хто біля корита, це прибуток. Пізніше ділки від влади будуть на нас зверхньо дивитись і повчати як треба заробляти свій перший мільйон, і як вони його зробили "тяжкою працею", миючі захаркані підїзди.

      324.03.11, 07:58

        424.03.11, 08:55

        ничего, заберём

          524.03.11, 09:13

            624.03.11, 09:37

            відмили бабки, як книжка пише...

              724.03.11, 13:13

              Мы приехали с Америки....
              на зеленом велике....
              Кручу, верчу,
              обмануть хочу.....(позывная наперсточников)
              Причем все открытей и открытей

                824.03.11, 21:11

                  Гість: Світанок

                  925.03.11, 21:33Відповідь на 2 від VChmyriov

                  так, як заробив син Януковича?