хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Нова екологічна загроза для Криворіжців

 Куди йдемо?

Останнім часом с. Недайвода нагадує корабель «Титанік». Жителі села, як і пасажири того корабля, почуваючи себе у цілковитій безпеці , розважаються та отримують усілякі задоволення. Не знають вони про згубність своїх вчинків та думок, та й не хочуть нічого про це знати. Та ось на зустріч кораблю йде льодовик ТОВ «Граніт-Груп», як втілення безсердечності та егоїзму. Зверху він наче й не великий, але основа його така міцна й глибока, що корабель не витримує зіткнення й повинен загинути. І тут люди починають показувати своє справжнє обличчя. Одні намагаються втекти з корабля , другі скорились своїй участі, треті хочуть мати з цього якийсь прибуток і намагаються прибрати до рук навіть чужі речі. І тільки невелика частина людей, які не втратили цілість духу, прикладаючи зусилля , намагається підтримати життя корабля до прибуття допомоги. Заклики «Рятуйте наші душі» радіохвилями розносяться в усі боки океану. Але допомога може прийти запізно. Корабель, який отримав пробоїну, тоне не відразу, але має декілька хвилин , годин, а то й днів до своєї смерті . Тому, мабуть, деякі пасажири і не усвідомлюють що вони стоять перед загибеллю.

Чи не безумство – зречення всього духовного та визнання матеріальних благ як єдину цінність, і як результат – скажена гонитва за наживою, люта конкуренція та суперництво? Зрозуміло, що «загибель корабля» це лише алегорія. Насамперед йде мова про духовну смерть .

Те, як «дослідили» кургани за допомогою бульдозерів тільки підтверджує , що заради прибутку можна сплюндрувати святині. І знаковими стають обіцянки В.Г.Нахлупіна про дорогу на кладовище для селян і безплатний гранітний камінь.

На сьогоднішній день до  Недайводської сільської ради не надходило жодних дозвільних документів на початок геологічних робіт. В той же час на території заповідника, відданій під кар’єр, активізувались роботи : проводяться маркшейдерська роботи, розмічається територія, завозиться техніка. На скільки нам відомо, висновків екологічної експертизи ВАТ „ ГранітГруп ” не має.

Крім того згідно висновку Дніпропетровського обласного центру охорони історико-культурних цінностей №164-К.Р. від 01.11.2007 року  місце розташування кар’єру узгоджується тільки після археологічного дослідження території. На телеканалі „ Рудана” пройшов цикл передач за участю представників міського краєзнавчого музею. З них випливає висновок про необхідність ретельного археологічного дослідження даної території так як на ній знаходяться цінні кургани та культові споруди віком близько трьох тисяч років. Документів чи висновків про археологічні дослідження в Недайводську сільську раду не надходило.

Не зважаючи на думку людей про доцільність проведення референдуму, по результатам якого можна було б судити - чи бажають жителі відкриття кар’єру, ТОВ продовжує свої роботи. Цинізм цих «братків» перевершує всі сподівання. Обіцяють гарне життя селянам , а натомість затягують в пастку. Попри те, що сам котлован (глибший за русло річки на кільканадцять метрів) буде розташований за 100 метрів від річки Інгулець, обіцяють, що забруднення річки, яка впадає в Карачунівське водосховище не буде! І що саме цікаве – багато людей вірять не здоровому глузду, а в казку , яку обіцяють грошовиті бізнесмени. І ці люди біжать до корита, яке їм поставили «добрі дяді», розштовхуючи ближніх.

Люди добрі, схаменіться, включіть в роботу свій мозок, якщо не виходить включити серце. Проаналізуйте те, що ви почули від цих столичних добродіїв. Візьміть у них документацію, висновки екологічної експертизи (до речі яких вони нікому не показують), а не ті листівки, які друкуються тисячними тиражами.

Кожного разу вони закидають звинувачення в бік якоїсь міфічної конкуруючої фірми, яка буцім то й організовує протистояння. Аж цікаво, що ж то за фірма така? Мабуть, це ті пенсіонери, які пережили всі труднощі післявоєнного часу, але зберегли велич своєї душі, і здатні бачити красу нашої неповторної природи, оспівану поетами і письменниками. Про наше село згадує і письменник Григорій Гусейнов в своїй збірці «На землі , на рідній». Чому ж обіцяний брязкіт монет затьмарює нам розум? І в гонитві за тимчасовим благополуччям забуваємо про віковічні цінності.

 

28

Коментарі

Гість: Лютый Гриня

113.03.11, 15:55

І що саме цікаве – багато людей вірять не здоровому глузду, а в казку , яку обіцяють грошовиті бізнесмени. І ці люди біжать до корита, яке їм поставили «добрі дяді», розштовхуючи ближніх.

А чи не Кривий Ріг віддав так багато голосів за януковича на виборах президента??????????? Повірили в казку про гарне покращення життя вже сьогодні, а інші просто побоялися втратити роботу(бо основна маса людей праює на ГОКах, які в руках Ахмєтова).
От тепер маємо те, що маємо!!!!!!!!!!!!!!

    213.03.11, 16:12Відповідь на 1 від Гість: Лютый Гриня

    Я вже скільки разів собі казала. Все не буду боротися. Нехай ці люди отримують те що хочуть. Так ні, знову труба позвала - і знову не можу спокійно сидіти. Якась справедливість повинна ж бути?

      Гість: Лютый Гриня

      313.03.11, 16:30Відповідь на 2 від ЯКриворожанка

      Я вже скільки разів собі казала. Все не буду боротися. Нехай ці люди отримують те що хочуть. Так ні, знову труба позвала - і знову не можу спокійно сидіти. Якась справедливість повинна ж бути?Звісно, що повинна бути. Але ж вірно казав янукович перед виборами, що народ - це бидло!!! Боляче дивитися на це все нашими очима. А молоді - все одно! Їм аби пляшка пива була та цигарки! Допоки вони не будуть байдужими до своєї долі і долі своїх дітей, все так і буде! Немає в нас патріотів... На жаль, всі тільки патріоти на язиці...

        413.03.11, 16:32

        Завтра в екологічну прокуратуру

        До зустрічі.

          513.03.11, 16:37Відповідь на 3 від Гість: Лютый Гриня

          [ аби пляшка пива була та цигарки! Допоки вони не будуть байдужими до своєї долі і долі своїх дітей, все так і буде! Немає в нас патріотів... На жаль, всі тільки патріоти на язиці...Тимошенко патріот не язиком! А у неї ціла команда однодумців, це ВО Батьківщина. Дуже багато активної молоді, вони різні, але теж патріоти свого району, міста Кривого Рогу, країни Україна

            613.03.11, 16:41

              Гість: Лютый Гриня

              713.03.11, 16:49Відповідь на 5 від Округ 31

              [ аби пляшка пива була та цигарки! Допоки вони не будуть байдужими до своєї долі і долі своїх дітей, все так і буде! Немає в нас патріотів... На жаль, всі тільки патріоти на язиці...Тимошенко патріот не язиком! А у неї ціла команда однодумців, це ВО Батьківщина. Дуже багато активної молоді, вони різні, але теж патріоти свого району, міста Кривого Рогу, країни УкраїнаЗа Юлю Володимирівну тут взагалі мови немає. При ній була відкачана вода з соляної шахти в Солотвино(Закарпаття),а зараз знову ці вурдалаки затопили шахту водою, щоби за безцінь її забрати собі. А це тисячі хворих, які могли лікуватися там від бронхіальної астми. В ВО Батьківщина- багато порядних людей, але є й криси, які прийшли в партію заради власного збагачення. Треба ввести закони, як у Китаї.

                Гість: Лютый Гриня

                813.03.11, 16:50Відповідь на 5 від Округ 31

                В якому районі Кривого Рогу ви мешкаєте?

                  913.03.11, 17:04

                  Район Жовтневий. А в партії навіть шпигуни працюють на ЮВТ. Або за невиконнання їх знімають с посади. Не переймайтесь, ми працюємо і рано чи пізно переможемо. Але це не стайєр, а спрінтер.

                    1013.03.11, 18:01Відповідь на 4 від Округ 31

                    Заяву вже надрукувала, головне, щоб не відфутболили, а прийняли до розгляду. А там по обставинам побачимо. Але на четвер мабуть потрібно народ збирати.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна