хочу сюди!
 

Катерина

42 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Вільне місто та загроза мракобісся,

Вільне місто та загроза мракобісся, або Як Одесу перетворюють на антиукраїнський центр «русского духа»

Коли 2008 року в Південній Пальмірі виникла партія «Родина», на чолі якої став місцевий олігарх із неоднозначною репутацією Ігор Марков, передбачити подальший розвиток цієї політсили було складно. Вона здавалася безумовно локальною, цікавою лише в межах окремо взятого міста, цілком аналогічною російським рухам Криму. Вона бачилася черговим штучним політпроектом, партією, створеною для відтягування голосів у лівих політсил, традиційно сильних на півдні. Але після двох з половиною років можна стверджувати, що «Родина» стала невипадковим явищем.

«Полігон» для українофобів створено З листопада 2010 року партія «Родина» нарешті стала правлячою. Це твердження, звісно, відносне, адже ні сам Марков, ні хто-небудь із його соратників не посів значущих посад в Одесі. Вони лише провели досить значну фракцію до міськради. Але для нещодавно створеної політсили, яка пропагує відверто крайні гасла, з більш ніж суперечливою репутацією цей успіх означає багато. Мало того, кон’юнктура нинішнього моменту сприяє Ігореві Маркову — він виявився фактичним головним союзником нового одеського мера Олексія Костусєва, якого вже встигли звинуватити в безвольності й нездатності зрушити з місця тягар міських проблем. «Двома головними передвиборчими обіцянками нинішнього одеського мера Олексія Костусєва були гасла — «Даєш Одесі Статут та Генплан!». Однак і три місяці після обрання Костусєва мером «статутно-генплановий» віз стоїть на місці», — пише тижневик «Коментарі».

Ні для кого в Одесі не є секретом, і це підтвердили перші відставки та скандали в оточенні нового міського голови, що реальної влади й впливу Костусєв у морській столиці України не має. Він і в мери не надто поривався з «теплої» посади голови Антимонопольного комітету, але Партія регіонів сказала «треба» й розчистила йому шлях від усіх можливих суперників, аж до його власного сина Олексія Гончаренка. Від такої пропозиції неможливо було відмовитися. Проте за Костусєва одесити здебільшого голосували за відомим принципом «проти», прагнучи позбутися попереднього мера, а сама чистота результатів голосування досі викликає дуже великі сумніви.

Ситуацію в місті Костусєв, який 16 років бував в Одесі лише наїздами, знає не дуже добре. Місцеві «роз­клади» для нього — новина, взаємини й тертя між основними політичним гравцями міста — таємниця, й думку про такі домовленості він може скласти лише зі слів тих, хто подає йому інформацію. Тому він просто змушений шукати собі союзників, незалежних від «регіоналів», зокрема від впливу губернатора області Едуарда Матвійчука. У цій ситуації його опора на Ігоря Маркова, гроші, люди й ЗМІ якого дуже допомогли в поваленні попередньої влади в місті, ви­глядає більш ніж логічною.

У самого голови партії «Родина» напевне є політичні види на парламентські вибори 2012 року. Справа, як завжди, за фінансуванням. Чи знайдуться спонсори, готові вкласти в подібний специфічний проект кошти? Можуть знайтися. Причому як з подачі влади, так і через бажання створити опозиційний їй центр тя­жіння з невдоволених ПР, але при цьому проросійських сил півдня України.

www.chornomorka.com/node/3549

19

Коментарі

анонім

16.03.11, 14:40

то навіщо рекламувати цю фашистську "родіну"?

    26.03.11, 21:20Відповідь на 1 від анонім

    Це не реклама.

      36.03.11, 21:35

      Стаття недосолена у сенсі таврування фашистів з "Родіни" та самого Маркова.

        47.03.11, 10:12

        В принципі - не згідний. Родінє до Свободи ще скакати й скакати. Тягнибок же, вже давно акцентує увагу на "Велику Україну", яка дала світу український націоналізм, Холодний Яр, Січ і т.д., і чиї традиції так ревностно береже ЗУ. Скажу в цій ситуації, що кажу скрізь: не подобаються "крайні"? Так голосуйте за не "крайніх" БЮТ, НП, ФЗ, ПР, і не морочте голову!

          57.03.11, 11:29

          Нічого. Відеозапис де Маркуша б'є людину по всьому інету ходить. Це стаття. Тому коли прийде нова влада, бери запис і пакуй. Якщо буде опиратися - знищити. Просто потрібна нова влада, яка побудує ПРАВОВУ державу.