Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Країна неляканих баранів

Сумарні податкові виплати на заробітну плату становлять майже 40% (точніше - 38,5), що призводить до закономірності - зарплата іде в тінь. Причому вигідно це як працедавцю так і робітнику - адже можна отримувати 3000 грн не платячи податки, а можна отримувати 1700грн, але платити податки. Що-б вибрали ви?

Є своєрідний компроміс - оформлюємо людину на 800 грн, а решту зарплатні платимо "в конверті". Тоді і податкова спокійна і робітник. Але це не вирішує проблему з надходженням до бюджету.

Взагалі треба подивитися на саму вертикаль, що забезпечує надходження в бюджет - мабуть її можна проста викинути як непортіб, вона вже повністю прогнила від голови до хвоста. Хтось в податкову без шоколадки ходить? В одній з районних адміністрацій Дніпропетровська шоколадки продаються одразу-ж в будівлі податкової, а у клієнта питають "На взятку? А кому? Тоді возміть краще цю, вона любить більше білий шоколад". Вам це не дивно?

Звичайно-ж в умовах тотальної корупції самі податківці волають взяти невеликі гроші з підприємця та закрити очі на зарплати (і не тільки про них - але в статті йдеться про зарплати). То як в умовах тотальної корупції забезпечити виплати податків?

А виходи насправді два - фантастичний та фантастичний:

Варіант 1 - боротьба з корупцією, але це нереально, бо ті хто бореться з корупцією самі корупціонери.

Варіант 2 - знизити податкову ставку на відрахування із зарплат до 20%.

Роздивимося більш детально - ви бачили наших чиновників? Їх посади передаються у спадщину ще з радянських часів, єдиний варіант щось змінити - в момент всіх звільнити й набрати нових по конкурсу, через незалежне тестування. Чи реально це при чиновницькій владі, коли навіть президент 60-річний чиновник, що навіть кількох слів вимовити не може. Доречі ось це мабуть і є відображення більшості наших чиновників - старі, тупі, корумповані і з загостреним синдромом манії величі. Їм всім вигодна феодальна держава - коли над народом стоять чиновники, менти та інші можновладці. Люди неофіційно спонсорують сам устрій своїми взятками і чиновники роблять вигляд, що йде боротьба з корупцією. Ця стара радянська адміністративна система призвела до того, що скоро нас країни Африки обійдуть у розвитку.

Файл:Laffer Curve.png

Другий варіант - мабуть більш реальний, але... Як знизити ставку податку до 20% - кількість працюючих в країні за кілька місяців подвоїться. Чи буде це вигідно чиновникам, які спонсорують за допомогою корупції свій достаток, свої політсили, купують собі "невелички Межигір'я", Мерседеси, катаються до Альп. Мабуть це не буде вигідно чиновникам - навіщо-ж їм гроші, які йдуть в їх кишеню віддавати народу?

Отож живемо, люди, в країні неляканих баранів - от тільки питання хто неляканий, а хто барани залишається відкритим
http://bvi.rusf.ru/sista/illus/56566.jpg
22

Коментарі

124.02.11, 11:26

Стадо баранів привели до влади зграю шакалів

    224.02.11, 11:30Відповідь на 1 від Лінулька

    Подякуємо баранам

      324.02.11, 11:34Відповідь на 2 від gatyla

      я їм дякувати ніколи не буду.

        Гість: lkjmn

        424.02.11, 11:34Відповідь на 1 від Лінулька

        Барани - істоти лякливі і нерозумні. Тому для того, щоб згуртувати стадо до нього, в якості лідера, пускають козла.

          Гість: lkjmn

          524.02.11, 11:36

          ...єдиний варіант щось змінити - в момент всіх звільнити й...прикрасити ними дерева і ліхтарі.

            624.02.11, 11:37Відповідь на 4 від Гість: lkjmn

            Барани - істоти лякливі і нерозумні. Тому для того, щоб згуртувати стадо до нього, в якості лідера, пускають козла.пустили козла в огород

              Гість: lkjmn

              724.02.11, 11:39Відповідь на 6 від Лінулька

              Барани - істоти лякливі і нерозумні. Тому для того, щоб згуртувати стадо до нього, в якості лідера, пускають козла.пустили козла в огород Фдесятку!

                824.02.11, 11:39

                для здійснення необхідного не вистачає хіба що підходящої людини з потрібними якостями лідера нації

                  924.02.11, 11:40Відповідь на 7 від Гість: lkjmn

                  Барани - істоти лякливі і нерозумні. Тому для того, щоб згуртувати стадо до нього, в якості лідера, пускають козла.пустили козла в огородФдесятку!

                    1024.02.11, 11:45

                    Тільки питання, хто буде це впроваджувати в життя???

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна