хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Україна - польська окраїна, чи наша країна?

   Для того аби зрозуміти суть написаного зроблю невеличку ремарку. В російській імперській ідеології зараз активно нав'язується ідея того, що назва "Україна", то виключно окраїнні землі Русі, або Польщі. Я хочу спростувати цю тезу використовуючи для бази таку науку як логіка.

   Отож почнемо з руйнування міфів про Україну як окраїну Русі. В 9-му столітті Святослав мав намір перенести свою стлицю на Дунай - аби вона стала центром Русі, там не склалося. Але факт в тому, що століттям раніше центром Русі став Київ... Досить дивно бачити столицю на окраїні - може ви не згідіні? Якщо перетворити в сучасні реаліх, то це-б виглядало приблизно як столиця Росії у Владивостоку... Тупо - не правда-ж?
   Взагалі сама Русь ділилася по кольорам - на Червону (Галичина), Білу (Білорусь) і Чорну (сам Київ, Волинь, Чернігівщина, південні землі Білорусі). І тут виникає логічне питання - якщо всі це землі означені кольорами - то чому російські землі без кольорів? Чи білоруси теж на окраїні жили?
   В цьому нарямку можна довго дискутувати - але факт є факт, ще в 9-му столітті Київ став столицею Русі, хто-б і що не казавю Нині він столиця України - логічне передача спадщини.

   Якщо дивитися на польський варіант назви нашої країни, нібито назва "Україна" це з польського то виникає досить логічне запитання. А чи є взагалі в польській мові щось співзвучне?
   Візміть перекладіть слово "окраїна" на польську і... ...отримаєте досить неспівзвучне слово "peryferiya" - це-ж як треба курнути було полякам аби так слово перетворити в "Україна"?.. Хоча для справедливості хочу наголосити про те, що на окраїнні землі поляки використовували інше слово - margines.

  Далі мене зацікавив чудовий факт - в середині 90-х на території Боснії і Герцеговини існувала сербська держава, що мала назву "краjна Српська" - в перекладі "Сербська країна". Точно так-же як свою країну називав Хмельницький - Украйна, тобто "В країні", "В державі".

  Висновки робіть самі. Але насправді факт того, що імперська ідеологія завернула саме в цьому питанні так це дуже добре. Адже висловлюючи такі ідеї росіяни вже відштовхують українців Заходу і Сходу подалі від себе, а для нових поколінь українців вони сіють лише ненависть - проти росіян і Росії. Так хай-же живе цей імперський міф в ім'я процвітання України!
32

Коментарі

110.02.11, 13:18

От тільки цим довбаним мoскалям, важко це роз"яснити. Для них все, що їм подобається - все "ихнее": Крим, золотовалютні запаси СРСР, надра, навіть "борщ" хочуть зробити російським національним блюдом!

    анонім

    210.02.11, 13:22

    Кремляди... Им ведь важна не историческая правда (существует ли она в принципе?), но некий информационный флуд по поводу своего величия и прав на все и вся...
    пусть лучше перебрасывают войска на восток пугают японских самураев своей голой задницей...

      310.02.11, 13:23Відповідь на 1 від ЯКриворожанка

      От тільки цим довбаним мoскалям, важко це роз"яснити. Для них все, що їм подобається - все "ихнее": Крим, золотовалютні запаси СРСР, надра, навіть "борщ" хочуть зробити російським національним блюдом!...а ще варєнікі і халадєц.

        410.02.11, 13:25Відповідь на 2 від анонім


        Японская армия сильнее российской

          510.02.11, 13:29

          Закладаю в російсько-польский словник "В стране" видає "W kraju". "На окраине" - "Na obrzeżach". Але словник складали бандерівці і русофоби з ImTranslator 3.3.7
          Тому пропоную справжній російсько-польским лінгвістам сторити правильну версію словника, що б не вводити в оману ісконних власників землі "окраїни" - поляків і росіян, представник яких зараз і займає посаду прізєдєнта "Окраїни"

            610.02.11, 14:25

            Перша згадка України, як землі, що охоплювала багато слов'янських племен 1187р.йдеться про гибель князя Володимира Глібовича "...о нем же вся україна много постона...". Йшлось про великий простір, що охоплював русь(київ та околиці), полян, древлян та сіверян.Окраїною ЧОГО була Україна? Ну хіба європейської цивілізації

              710.02.11, 14:33

              Напишу транскрипционно (не у всех установлены польськие шрифты).
              Мувйе поправно польшчызно, а венц, юж од давна вйем, жэ росыйськэ "окраина" прэкладайонц на польску бэндже :
              1.кранйец , 2.перыфэрия(государства) - наш выпадэк, люб 3.предмейшчэ(города)
              Все остальное - измышления далеких от украинского, польского или, даже местами, русского языков. Делоьдаже не в никудышних лингвистах, тут проимперский заказ, который хорошо оплачивается. А эта версия, насчет окраина, звучит минимум с 1865 в словаре Даля. То есть, неумные москалики нам предлагают смешной вариант, якобы украинцам не хватило ума придумать украинское самоназвание и они взяли у "старших" братьев словечко.

                810.02.11, 14:36Відповідь на 7 від Amiran

                То есть, неумные москалики нам предлагают смешной вариант, якобы украинцам не хватило ума придумать украинское самоназвание и они взяли у "старших" братьев словечко.При том, что эти самые "старшие" взяли словечко у греков - ума нехватило собственное название придумать

                  910.02.11, 14:42Відповідь на 8 від Independence

                    Гість: akaVIKA

                    1010.02.11, 15:12

                    LeoLine має логічне і єдино правильне тлумачення назви "Україна"...
                    якщо Ти справді хочеш знати, чому так звуть країну нашу - звернись до нього...
                    бо багато патріотів в щирості своїй намагаються щось довести, але при цьому логіку втрачають і збиваються, на радість москалям і на таємну втіху їм, на методи москальські...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна