Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Феномен місцевих виборів у Полтаві

Новообраному міському голові Полтави Олександру Мамаю за рахунок власного авторитету вдалося не тільки перемогти на виборах міського голови. За рахунок його авторитету вдалося провести більшість депутатів до Полтавської міської ради та 10 депутатів до Полтавської обласної ради від невідомої до недавнього часу на Полтавщині політичної партії «Совість України».

Місцевий підприємець понад два роки тому створив громадське об’єднання «Наш дім – Полтава». Під егідою цього об’єднання протягом всього цього часу надає підтримку пенсіонерам продуктами харчування, будує дитячі майданчики, робить екскурсії та ряд інших культурних і спортивних заходів для дітей. При цьому отримує перепони від тодішньої міської влади Полтави.

Тодішній міський голова Полтави Андрій Матковський, маючи бажання піти на другий термін, починає дублювати ініціативи О.Мамая – роздає продуктові набори та будує дитячі майданчики.

Протягом останніх півроку Андрій Матковський розпочинає справжню війну проти Олександра Мамая: Полтавським міськвиконкомом створюються перешкоди у спорудженні дитячих майданчиків; у школах забороняють возити дітей на екскурсії; засоби масової інформації, наближені до А.Матковського, починають розповсюджувати різний «компромат» на О.Мамая. Також «пускаються в хід» деякі тодішні депутати міської ради та кандидати на міського голову, які намагалися створити скандальні ситуації.

У війну проти Мамая намагається втягтися ще один кандидат на посаду міського голови – колишній голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев. Свою критику він чомусь спрямовує тільки проти одного кандидата, а його команда намагалася перешкоджати вуличним концертам, які проводилися на підтримку О.Мамая.

Натомість, Олександр Мамай не встряє у жодні скандали, а продовжує свої соціальні та дитячі ініціативи.

31 жовтня Олександр Мамай переконливо перемагає на виборах міського голови Полтави, розгромлюючи вщент тодішнього міського голову Полтави Андрія Матковського. Перший набирає 62%, а другий – 15%. Нікому невідома команда О.Мамая «Совість України» здобуває більшість у міській раді, а команда А.Матковського «Всеукраїнська партія трудящих» не здобуває жодного місця.

Перемогу Олександра Мамая і його команди на виборах нинішній голова Полтавської облдержадміністрації, лідер обласного осередку Партії регіонів Олександр Удовіченко називає «феноменом», який треба вивчати.

А феномен, дійсно, таки є. Він полягає у тому, що на наборах до міської ради зовсім не проходять члени команди Андрія Матковського, які балотувалися від Партії регіонів, Всеукраїнської партії трудящих, «Народної влади». З великими зусиллями потрапити до міської ради вдалося тільки декільком членам команди А.Матковського під прапорами «Батьківщини».

Ряд політиків, аналітиків та журналістів «ламають голови» над феноменом перемоги Олександра Мамая. Дехто вже встиг приписати йому «купівлю виборців». На мою думку, це не так. Адже, аналогічну «купівлю виборців» тільки ще й з залученням адмінресурсу проводив А.Матковський і отримав всього 15 відсотків.

Все значно простіше і нічого приписувати нікому не потрібно. Справа в тому, що для багатьох полтавців не є секретом у тому, що серед усіх кандидатів Олександр Мамай чи не єдиний зовсім не мав антирентингу, а його основний конкурент Андрій Матковський мав найбільший антирентинг, здобувши його під час своєї мерської каденції. Більше того, рейтинг О.Мамая штучно піднімав сам А.Матковський, створюючи йому різні перешкоди і при цьому маючи найбільший антирейтинг.

Тобто, феномен Олександра Мамая полягає в тому, що за два роки він здобув собі найбільший рейтинг і при цьому зовсім не мав антирейтингу, а його основний конкурент, діючий на той час мер Андрій Матковський мав найбільший антирейтинг, який через «війну» з Мамаєм спрацював на користь останнього.

На своїй першій прес-конференції нинішній міський голова Полтави пообіцяв не тільки не втратити, а й примножити здобутий кредит довіри, отриманий від полтавців. Як буде насправді – полтавці зможуть побачити через якийсь час. Але хотілося, щоб Олександр Мамай працював на користь місцевої громади і не повторював помилок Андрія Матковського. Адже, пан Матковський теж мав високий рейтинг довіри від полтавців на минулих виборах, але втратив його за час свого правління Полтавою.

Тарас Токар,
активіст ВГО Альянс «Майдан».
11

Коментарі

анонім

115.11.10, 23:06

який ще феномен? в Полтаві, як і по всій Україні, крім заходу, "обрали" жидівського ставленика

    215.11.10, 23:11Відповідь на 1 від анонім

    який ще феномен? в Полтаві, як і по всій Україні, крім заходу, "обрали" жидівського ставленикаБлін, а хто ставленик???

      316.11.10, 07:28

      Роздача гречки -- це загальноукраїнський феномен.

        416.11.10, 08:46

        теперь полтавчанам необходимо зорко смотреть, хорошие руководители на дороге не валяются, а если не оправдает, то сами знаете

          анонім

          516.11.10, 10:14Відповідь на 2 від Тарас Токар

          який ще феномен? в Полтаві, як і по всій Україні, крім заходу, "обрали" жидівського ставленикаБлін, а хто ставленик???як хто? Мамай. Уточнив, насправді вірменський ставленик. Це я сплутав з Черкасами, де соратник Бродського "переміг".

            616.11.10, 16:40Відповідь на 1 від анонім

            Не згоден. Його обрали всупереч бажання ПРидурків. Подивимося як він себе поведе. Можливо це потенційний союзник Свободи. Матковський же зарекомендував себе як плазун перед Рашею і українофоб.

              716.11.10, 16:41Відповідь на 5 від анонім

              Ну чому, люди просто голосувати проти Влізло.

                анонім

                816.11.10, 16:44Відповідь на 6 від gatyla

                подивимось, але дуже і дуже сумніваюсь

                  916.11.10, 19:06Відповідь на 5 від анонім

                  який ще феномен? в Полтаві, як і по всій Україні, крім заходу, "обрали" жидівського ставленикаБлін, а хто ставленик???як хто? Мамай. Уточнив, насправді вірменський ставленик. Це я сплутав з Черкасами, де соратник Бродського "переміг".О! А до чого тепер тут "вірменський ставленик"? Вірмени за Мамая зовсім не агітували.

                    1016.11.10, 19:09Відповідь на 3 від Nech sa paci

                    Роздача гречки -- це загальноукраїнський феномен.Не у гречці справа. Гречку роздавав і Матковський, а здобув всього 15%. Феномен полягає у тому, що антирейтинг одного кандидата спрацював на рейтинг іншого кандидата.