Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

1е апреля переносу не подлежит

В статье постараюсь доходчиво объяснить о причинах просьбы православного митрополита УПЦ-МП к одесской городской власти в лице мера г. Одессы Э.Гурвица. Для многих такой ход непонятен, как и его мотивы. Ну, ничего сейчас всё растолкую. Итак, всё по-порядку.
Митрополит Одесский и Измаильский Агафангел обратился с просьбой о переносе Юморины с 1 на 4 апреля к мэру города Одессы Эдуарду Гурвицу. Можно прочитать тут в оригинале http://missia.od.ua/index.php?newsid=556
Формально причина переноса – это большой православный праздник (Страстная Седмица).
Однако, всё ли дело в этом празднике. Интересна также реакция одесской епархии УПЦ-МП на отрицательный ответ мэра Одессы Гурвица и их расклеенные листовки «Юморине – нет» по Одессе, смотреть тут - http://pixs.ru/showimage/f4ma2731be_4213531_590330.jpg . Что же, одесский «колобок» в команде с «Пуаро» и «Агатой Кристи» преступает к расследованию дела.

Рассмотрим 1ую чисто религиозную версию.
Допустим, верующий священник хотел совместить религиозный праздник Пасхи с мирским днём смеха 1 апреля и с чистой совестью без всяких задних мыслей попросил мэра Одессы об этом за месяц до праздника. Как это пытаются подать.

0%, 0 голосів

60%, 3 голоси

0%, 0 голосів

40%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
5

Коментарі

116.04.10, 22:53

Не фиг действительно бухать на людях в праздники

    216.04.10, 22:59Відповідь на 1 від V!t@l!й

    Как бы закон принят. Но мало где выполняется. Слишком глубоко вошло спиртное в образ жизни + большой доход, хотя при желании всё можно сделать.

      316.04.10, 23:08Відповідь на 2 від Сазон

      Блин просто люди не понимают что современно пиво это уже почти не пиво о водке вообще можно умолчать, современные изделия к таковой не относятся. Но все равно вливают это без малейшего повода себе в горлянку У нас в центре немного по придерживаются но под супермаркетами пьют хмельное пойло во всю

        417.04.10, 11:50Відповідь на 3 від V!t@l!й

        Современное спиртное - сплав химикатов и канцерогенов с ароматичными пищевыми добавками. Многие и хотят этого понимать, проще влить в себя какую-то гадость и отрубиться от реальности. На мой взгляд, проблема в деформированом взгляде на мир.

          517.04.10, 20:45

          Я перепрошую за свою занудливість, але... По-перше, страстний тиждень - це не свято, це далеко не свято... Це дні, коли згадується катування, розп’яття та смерть Господа нашого Ісуса Христа. Це, як на мій погляд, дуже важливо, якщо вам не важко буде - було б непогано виправити це в замітці.

          Як звичайний громадянин я не зовсім згоден з вчинком Мітрополита - в тому плані, що він планував перенести свято для всіх, без врахування їх релігійних переконань. Тут я можу помилятися, але я особисто маю таку думку.

          А от закликати своїх парафіян на Великий тиждень, в дні самого строгого посту, не долучатися до гуморин, гулянь тощо - це і право, і обов’язок священика. Утримався, наскільки мені відомо й відомий гуморист Жорік Дєлієв - для нього релігійні переконання були достатньо важливими...

            617.04.10, 20:52

            Стосовно політики в даній події... Чесно кажучи, я сильно сумніваюся... Дуже сильно. При тому, що й мені здається, що політики в церковному житті забагато. І я не ставлю під сумнів Ваші слова стосовно листівок на користь однієї політичної сили. Все може бути. Але от сама по собі пропозиція перенести "1 квітня" - дуже вже натянуто, як на мене, може бути пов’язаною з політикою. Вибори Президента вже були, місцеві, насправді, не так вже й скоро... ІМХО.

            Ті листівки, які наведені Вами за посиланням http://pixs.ru/showimage/f4ma2731be_4213531_590330.jpg - ну, з ними я повністю згоден - своїх парафіян Церква закликає в дні Страстного тижня, утриматися від гулянь - я про це вище вже написав.

              717.04.10, 21:03Відповідь на 5 від Андрій Guard

              Ваша позиция мне понятна. Однако у меня тоже есть пункты:
              1. Страстная неделя - не праздник. Внесу изменения, позже.
              2. В этом году пасха православных и католиков совпала (и протестантов тоже наверняка), это инфо было в послании митрополита. Кроме атеистов и иудеев все "празднуют". Формально, большинство одесситов отмечает Пасху. Поэтому мотив у Агафангела действительно был.
              3. 1е апреля не единожды попадала на великий пост. Ну и где был митрополит в 2006г к примеру? Если вы можете ответьте на это.
              4. Делиев как и Митрополит относяться к "имперскому крылу". Постящийся клоун - не надо этого. Вы посмотрите МАСКИ-ШОУ и их пошловатый юмор. Также музклипы с участием Делиева. Верующему человеку рядом с Делиевым делать нечего. А тут такая солидарность. Это тоже говорит в сторону политверсии.

                817.04.10, 21:08Відповідь на 6 від Андрій Guard

                Вы просто думаете, что наши священники - верующие. Я же их считаю иудофарисеями. В выводе я всё объяснил.
                А вам как верующему надо прочесть "Новый Завет без вставок". Никто из украинских священников не прокоментировал её. Хотя её автор утверждает и ДОКАЗЫВАЕТ это в своей книге, что половина Евангелия ложные фарисейские вставки.

                  917.04.10, 21:31Відповідь на 7 від Сазон

                  До п.3 - Вам би запитати у Владики , хоча в тексті замітки Ви самі відповіли на це запитання - саме на Страстний тиждень 1 квітня прийшлося тільки в 2010 році (це Ваші слова, я не перевіряв).
                  Дєлієв, наскільки мені відомо, просто є пономарем в Храмі, тому, якщо цей клоун хоче додержуватися посту - не Вам йому забороняти. Не вважаю за можливе характеризувати гумор "Маскі-шоу", тому що я не є фаховим критиком. Музичні кліпи в мене не викликають однозначного відторгнення. Я з повагою ставлюся до його самовираження через музику. Принаймні, це не гурт Віа-гра. Але, про смаки не сперечаються...

                    1017.04.10, 21:39Відповідь на 8 від Сазон

                    Ваша думка - то Ваша думка, Ви маєте на неї право. А я маю право не погоджуватися з Вашою характеристикою всіх наших священиків.

                    Книгу, про яку Ви написали, я дійсно не читав. Підозрюю, що не було коментарів з боку священиків, саме по тій причині, що вона (ця книга) не попала у поле зору. Її коментувати, в принципі, повинні богослови, люди з спеціальною освітою. В мене є підозра, що на перевірку ті докази будуть не спроможними, тому що віками були книги, автори, які ставили під сумнів істинність св. Писання. Поки що, це нікому не вдалося. Хоча, посіяти зерна сумніву в певні души - це задача можлива.

                    А хто автор цієї книги? Яка в нього освіта? З якими документами, джерелами він працював? З якої він країни? І хто взагалі з християн коментував його книгу?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна